Некои јаки "youtube" гитаристи...?

Член од
28 декември 2008
Мислења
99
Поени од реакции
3
Сум гледал некои многу јаки гитаристи на youtube(и песни) и мислам трба да им се обрне внимание....???

а овој ми е посебно интересен....како sweep picking на акустична гитара.....

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.827
Поени од реакции
11.459
Ауу браво момци за клиповиве, од овие само Енди Мекки сум го фатил, ама и другиве се свака част...чекам уште повеќе :icon_lol:

Член од
28 декември 2008
Мислења
99
Поени од реакции
3

батка момчево е закон.....како ја направил Canon Rock свака му част....а вистинската бече Canon in D????нели......да пробам да ја најдам backing track да ја отсвирам????

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Многу клипчиња се изнаставиле на темава. Кочи се, мамата а и не верувам дека некој ке ги слушне сите. Подобро ке беше од секој гитарист по 1 клипче и ако ти се допаѓа линк до други клипчиња.

Он-топик. Енди МекКи е најпознат од овие. А исто го нема и funtwo или како и да беше, тој кореецот со капчето што ја свири Канон Рок и има гледаност со десетици милиони.

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Canon in D Minor од Pachelbel е оригиналната. А типот многу добро ја средил и отсвирил. Секоја чест.

В

Вори

Гостин
Малиов има само осум години и е стварно добар..страва е.

Издвоив неколку негови клипови но има повеќе...детево е звер секоја чест за него..каков талент.Вауу!

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Знам дека темава е само за гитаристи, ама морам да го споделам ова видео со вас:

Алал да му е, многу добро ја отсвири песната на еден од најдобрите виолинисти - Samven Yervinyan и плус на средина од песната има и делче од познатата toccata на Бах. Прекрасно.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.600
Поени од реакции
6.371
незнам како се викаше гитаристот на вуд стук концертот свиреше.најдете го обавезно :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom