Неиндификувана со фереџе?

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

# Дали би се откажале од летот доколку влезе неиндификувана со фереџе?

• Вкупно гласачи
    37
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Еве моментално каква мулти-култи пракса имаме во Канада:

Јас не би се чувствувал безбедно доколку одредени лица не се идентификувани и влезат во авионот покриени со фереџе. Верројатноста да го напуштам летот па и по цена да ја изгубам картата е голема.

Не.

Од пенкалото, цефката во седиштето и шнолата од стујардесата ќе направам пиштол, и ако терористот нападне, ќе го спречам и спасам летот!

Глупости. Плус мислам веќе ако сите се on board, за да се симнеш, не карта, туку плаќаш и казна. И да, глуп стеротип.

Не сум сигурен дали ти го сфатив прашањево (пошто не ми прави ама ни најмалку логика), али ако го сфатив точно ондак дефинитивно у живот неам видено поглупо прашање... Ако некој успее воопшто да влезе во авион без да се идентификува (!!!!!!????), ондак очигледно е криминалец (штом успеал да влезе во авионот без да помине низ стандардните безбедносни процедури, туку некако поинаку влегол во авионот без никој да го види... појма неам си како), така да многу јасно дека не би летал со авионот... И второ, ако некој успее да направи такво нешто, ондак жити се која е разликата дали има фереџе или не??? Бог да чува. И трето, ако јас сум у авион, од кај јас да знам ако некој од патниците не се идентификувал при влагање??? Стварно не ти го сфаќам прашањево

Не знам зошто недостасува првиод дел од насловот, ама без разлика, изреагиравте како суртуци и едниот и другиот.

Не се работи за “стереотип’’ бидејќи тука нема субјективен приод туку има снимка при влегување во авион на женски особи со фереџе, а овластеното лице не им го утврдува идентитетот баш заради фереџето. Машката особа која е со жените ја врши целата работа околу патните исправи.

Значи надвор си, гледаш влегуваат и не се идентификувани. Прашањето е: дали те тангира тоа сознание и ако да, што птравиш?

Да знаев да цртам, ќе нацртав...

P.S. Еднаш кога ќе влезеш во авион, нема излегување сем во случај пилотот да соопшти нешто во врска со авионот/летот од безбедносен аспект. Мене само еднаш ми се случи пилотот да соопшти дека еден секундарен систем не функционира и бев единствениот кој што го напуштив авионот.

Не гласав за ништо оти го нема дадено како одговор тоа дека ке влезам што ке влезам ама нема да биде се исто мислам не дека терористи или нешто него фрустрацијата шо мене ке ме соблечат до гола кожа на детекторо а они ке си ги ладат.Поштувам и вера и се ама има закони така да како шо кажа влагам без проблем ама ке бидам мучо наелектризиран.

Не.

Од пенкалото, цефката во седиштето и шнолата од стујардесата ќе направам пиштол, и ако терористот нападне, ќе го спречам и спасам летот!

Глупости. Плус мислам веќе ако сите се on board, за да се симнеш, не карта, туку плаќаш и казна. И да, глуп стеротип.

Laddies and gentlemen, we have the new James Bond :vozbud::smir:

Па поарно парична казна наместо да паѓаш од 10000 метри слободен стил. Без заебанции ова е огромен пропуст, без разлика дали се терористи или не ова не смее да се дозволи во никој случај!

P.S. Еднаш кога ќе влезеш во авион, нема излегување сем во случај пилотот да соопшти нешто во врска со авионот/летот од безбедносен аспект. Мене само еднаш ми се случи пилотот да соопшти дека еден секундарен систем не функционира и бев единствениот кој што го напуштив авионот.

Ако не можеш да излезеш од авионот, ондак немаш и некој избор без разлика дали има некој сосема покриен со фереџе или не.
Друга работа, не сум се возела со авион, ама се сомневам дека патниците се известени кој како влегол во авионот, дали бил идентификуван и сл. А и после се што се деси со куливе близначики, мислам дека цел свет е потресен и не дозволува туку така некој да пројде, па прават подетални проверки кои не се снимени на видеото.
А и ако се качувам во авион, зашто би се замарала со вакви банални работи, кога можноста во авионот да има убиец кој не носи ништо на лицето се поголеми отколку тоа да е жена која носи фереџе.

мене е ептен језиво коа ќе видам по пат (а замисли у затворен простор и у вис, ко авион) онакви вахабисти ли се, шо ли се, со капи чудни, бради а невестите покриени ко робокап. Секогаш ги заобиколувам. Не знам, мене ми се баш асоцијација за бомба. Стереотип е знам, ама тоа е.

Не сум имала вакво искуство да биде со мене во авион! Треба да се легитимира неколку пати додека стигне до седиште у авион. Два пати треба да помине контрола пред да се излезе од аеродром, ама таквите имаат посебен третман. Не ги оставаат така лесно. Јас знам на еден аеродром настана хаос. Една не сакаше да го тргне превезот. Дојде полиција и` пушти ја женски да ја проверат. Прво правеше проблеми за пасошот, после за претресување. Куферите ги даде за на детектор, таа не сакаше да поммине низ детектор. Мислам дека ја ослабеа неколку кила! Кога и завлегоа жената се изнервира ептен, ги замоли да отидат у вц знам дека цела ја соблекле. Прво рачно ја поминаа двете, па и дојдоа со палки, а згора на се ја малтретираа пред цел аеродром, ама искрено мене не ми беше гајле. Беше страшна како појава, целата во црно, бљак... Не беше со мене во авион. Јас не би седела со неа во авион, ако е забулена нема шанси. Шамија нека си стави, ама ликот да не и се гледа?! Го палам аеродромот!

Среќа имавме време помеѓу летови па уживавме на аеродром ха ха ха

--- надополнето ---

мене е ептен језиво коа ќе видам по пат (а замисли у затворен простор и у вис, ко авион) онакви вахабисти ли се, шо ли се, со капи чудни, бради а невестите покриени ко робокап. Секогаш ги заобиколувам. Не знам, мене ми се баш асоцијација за бомба. Стереотип е знам, ама тоа е.

Јас кога е сликав сега во јули за пасош дојде една цела во црно, од глава до пети, со црни дебели ракавици. Ја водеа, имаше два превези на делот кај очите, УЖАСНА беше!

Не се работи за “стереотип’’ бидејќи тука нема субјективен приод туку има снимка при влегување во авион на женски особи со фереџе, а овластеното лице не им го утврдува идентитетот баш заради фереџето. Машката особа која е со жените ја врши целата работа околу патните исправи.
Извини али видеото ти е чиста глупост. Прво, таму колку што гледам проверуваат само карти (таму никој не проверуваат, не само нив, туку секогаш е така само картите ги даваш), и второ, од кај дојде до заклучок дека „овластеното лице не им го утврдува идентитетот баш заради фереџето“ пффффф (да бе, демек ако имаш фереџе и нема да те праша пасош да му покажеш)... Пасоши однапред се прегледуваат (и со сигурност и они биле проверени, нема врска дали има фереџе или не, сите се идентификуваат пред да се качат во авион), плус и биле скенирани (за тоа што носат со себе) како и сите други така да е стварно глупост да не сакаш да влезеш во авионот и да правиш паника за безбедноста...

Баш сеа го видов видеото: за првата жена, кај гледаш дека не ја провериле однапред? покажуваат само како влага натаму (така почнува видеото), па како заклучуваш дека (пред почетокот на видеото) не ја првериле документи? Слично е и за вторите жени... Плус, околу 38 секунда се гледа дека луѓето таму подаваат карта само, никој не подава пасош што значи не ги проверуваат тука за пасош и идентитет, иначе очигледно не само тие со фереџе туку сите влагаат неидентификувани...

А што они господ го фатиле за муда па не ги идентификуваат?
Никако....

Мисирков,кога ќе ја оставаш картата викни ме,јас ќе летам место тебе.

r_suicide_bomber1.jpg

:vozbud:

Нормално дека ќе го напуштам авионот доколку влезе такво чудо без контрола, но самите власти на аеродромот ги проверуваат сите патници на сензори...
освен ако не се работи за некоја зафрлена авиокомпанија....во такви и сам не се влегува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom