Не сакам мултиетничка Италија

• Креатор на темата Креатор на темата ВМРО
  • Време на започнување Време на започнување
Sekoja cest Dani za muabetot.
Jas go obozavam ovaj negov mentalitet i mnogu mie krivo sto vo Svedska go nema , nego se solidarni do bezsvest .. Dzamii se gradat , deca od mali vo samiji odat na skolo , oslobodeni od fizicko . Na rabotni mesta ne se postova svedskoto kolku stranskoto e nekoj den ke nikni nekoj kako MR B i ke gi svesti , ili barem se nadevam deka ke se sluci oti to sto se desava ne e na arno. Toj den koga ke pretechi casata site strancii ke stradaat ,prilagodeni il ne ...

Европа си тера курташаци со нас и со сличните на нас...само заради едно-ЛОША ЕКОНОМИЈА!додека не се дигнеме економски ке постои европската дволичност и ке не учат на мултикултури и мултиетнички општествени експерименти...зашто една Словенија не ја подебаваа како нас?многу јасно јака и конкурентна економија.иди работи у словенија и земи пасош за 5 години?курац ке те мафтаат 15 години и пак дали ке го земеш а кај нас на косовариве пасоши им се делат ко алва-според новиот закон за државјанство!!!систематски уништување на нацијата.

само јака економија и ке можеме да си го копираме Берлускони

Bravo za Berluskoni samo neznam kade bese toa da im go kaze na ramokivsitite.

A ti Macedalien neznaes sto zboris ne si ti kriv.

Multietniczmot e etapa pred drugi procesi kako ramkovizam, federalizam pa na kraj delba. Ako za tebe e dobro samo zosto nekoj e druga nacionalnost da ima drugo pravo togas za mene ne e. Vo edna drzava site se ednakvi pred drzavata i zakonot, kolku pobrzo toa ke go svatis podobro ke bide za Francija ;)

bojan81 напиша:
Bravo za Berluskoni samo neznam kade bese toa da im go kaze na ramokivsitite.

A ti Macedalien neznaes sto zboris ne si ti kriv.

Multietniczmot e etapa pred drugi procesi kako ramkovizam, federalizam pa na kraj delba. Ako za tebe e dobro samo zosto nekoj e druga nacionalnost da ima drugo pravo togas za mene ne e. Vo edna drzava site se ednakvi pred drzavata i zakonot, kolku pobrzo toa ke go svatis podobro ke bide za Francija ;)

А ти да се научеше да читаш за да сфатиш дека и ја и ти истото го збориме? :bip:

Tebe te znam edinstveno po izjavata na forudjistvoto deka ima nacii koi nastanale od kosmopolitizmot. Mnogu dobra izjava ke si ja stavam kako potpis :))

Macedalien напиша:
ДОбро ја да ве прашам нешто (пола од вие што сте изнапишале на темава) : кога не сакате мултиетнички држави шо к*р барате на печалба?

Глупости!
Мислам дека Берлуксони мислел на различни раси ко арапите што се довлечкуваат во Европа...МК имало и сеуште има по Италија, Германија, Франција, Англија ама тоа како интегрирани луѓе што не прават беља.

Најди ја разликата измегу па после се врати на Силвио'с коментс.

Macedalien напиша:
Што е национален елемент? Знамето? Пасошот? Што вие знаете за Македонија бе лешпери едни. Не сте вие Македонија - пичкин дим сте вие бе ало!!! Токму оној на којшто се повикувате се превртува во гробот додека ве слуша и пишти од небото ”За кој к*рац јас мешав народи и правев миксни бракови освојувајќи ја Персија и покорувајќи го Египет?”

Продадени души што се спремни да му го попушат на било кој за да им биде здрав газот... Каде дува - таму се вртите за да не ве дувне и вас ветрот. До некни се боревте за независност и плукавте на портретот на Тито во вашите училници, а сега плачете како пички за него.
Мило ми е што си научил што е штосот на Алек Велики од Пела....
Добро е барем што и не се покажуваш ко мултиетнички либералец :wink:

Ovo sto go izjavi Berluskoni nema vrska so patriotizmot.Ako bese taka toj ke vovedese rezimi a trebenje na nelegalnite stranci vo negovata drzava.
So ovaa izjava toj samo go zapali patriotizmot kaj glupite italijani sto na 7-8 april ke glasaat za nego.
Nikoj od dojdencite ne mu ja cepka kulturata i tradicijata sekoj si ja zadrzuva svojata.
Veruvajte deka Italija e najgnasnata zemja vo Evropa,nema zakon,red kultura ama bas nisto.
Sever i jug nemozat da se sporedat nikaKO.Zasto ne gi sakaat juznite italijancite?Zatoa sto oni voopsto ne ja ebavaat vladata.Tamu se najgolemite patrioti a vooedno i najzapushten narod zaboraven od vlastite.
Edvaj cekam da vidam koj ke pobedi na izborite.Koj ako ne Berluskoni.:mist:

Macedalien напиша:
ДОбро ја да ве прашам нешто (пола од вие што сте изнапишале на темава) : кога не сакате мултиетнички држави шо к*р барате на печалба?

Глупости!
A пo која логика печалбарите би морало да сакаат мултиетнички држави? Не значи дека доколку заминале од својата, без разлика на причината поради која го сториле тоа, би морало да ја застапуваат таа идеја. Нема никаква поврзаност, иако површно асоцира така.

Инаку, изјавата на Берлускони е во италијанското предизборје. Смислен потег, нормално.

Сите држави се мултиетнички. Разликата е само во политичките рамки во кои се става мултикултурата. За тоа имаме најразновидни примери. На едната страна од лепезата се екстремно изразените права на определени етнички групи, на другата - централизирана администрација, еден официјален јазик и слобода етничката припадност да се изразува дома, преку етнички ресторани и фолклорни клубови, надвор од политиката. На едниот крај од лепезата се новопечените протекторати чие создавање е потпомогнато со американскиот насилен извоз на демократија: Авганистан, Ирак, Косово, Македонија. На другиот крај се: сегашната империја САД, поранешната империја Франција, и светската сила со неостварени империјални амбиции, Германија. Во земјите што се под американскиот чадор на експериментална демократија, правото на насилство е неприкосновено. Обратно, во големите империјални средини, насилството е класифицирано како злостор и е резервирано исклучиво за империјалниот апаратус.

Во тој смисол, изјавата на Берлускони нема некоја вистинска тежина и значење, зашто нема реална позадина. Деновите на Римската Империја се одамна поминати. Денешна Италија е класична нација создадена во 19.век. Опасноста од поплава на на имигранти кои по законско право доаѓаат од завојуваните колонии (civis romanus sum) денес е реалност во Британија и Франција, а не во Италија и во Македонија.

Она што е од интерес за нас, е да ја раздуваме маглата во која е замотано демократското лицемерие кога се зборува на темата мултикултура или мултиетничко општество. Дали повеќе го сакаме концептот што империјата го применува за себе, или концептот што империјата го применува кај нас, е ирелевантно. И онака немаме друг избор освен аргументот на посилниот.

Но, ако успееме да му ја раздуваме маглата што ја сее, ќе го оставиме без најсилното оружје што го има.

Wolf Pack напиша:
Мислам дека Берлуксони мислел на различни раси ко арапите што се довлечкуваат во Европа...МК имало и сеуште има по Италија, Германија, Франција, Англија ама тоа како интегрирани луѓе што не прават беља.

Најди ја разликата измегу па после се врати на Силвио'с коментс.

Мило ми е што си научил што е штосот на Алек Велики од Пела....
Добро е барем што и не се покажуваш ко мултиетнички либералец :wink:

Прво научи што е етникум па после збори како каков се покажувам јас. :wink:

А за расите - се гледа дека болеста расизам те поткачила и тебе. Има една директива којашто е потпишана во Ottawa (ти би требало да ја најдеш најлесно) којашто забранува секаков вид на расизам на територијата на Северна Америка. Е па братко - не е убава работа расизмот, може млад да си умреш од расизам. :wink:

Берлускони дефинитивно изјавата ја користи во дневнополитичка и предизборна цел.Факт е дека во западноевропските земји кај обичните луѓе се ствара фобија од емигрантите.Берлускони едноставно го ПАЛИ гласачкото тело.но ситуацијата во италија е зажештена и во однос на словенија затоа што новата членка на ЕУ веке подолго време и покажува заби заради Трст и околината.

Но сепак западните демократи кои не подучуваат во градењето мултиетничко општество ни даваат вакви примери веке све станува јасно кој ни е учителот:bip:

Трст и Горица нема шанси да станат повторно СЛовенски. :wink:

Ма, ни ја нејќам да станат словенечки, ама сакам да имам плата како тие бесполези таму.

За Трст и Горица јасно е дека нема да станат словенечки но Словенија како држава си бара права за својот народ таму,затоа што на италјанците никој за тоа им нема спискано 50 години па сега кога треба да даваат права одма нејкат мултиетничка држава :nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom