Не оставај за утре тоа што можеш да направиш денес

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
:) Планирам книга да напишам со наслов ““Ај утре здравје’’
Ако фатам низ примери во животов каде што не сум го применил ова, ќе треба да куцам до ноември негде.
Пример, еднаш еден заб додека се наканив да го извадам трпев до 4-5 дена тешка болка.
Додека не дојде нож до коска за дадена ситуација, ни под разно не ми е да завршам.

Немам навика да одложувам,речиси никогаш не сум одлагала.Мене ми е некако многу потешко да оставам за утре,задутре..зашто тоа ми ствара една тешка психичка тензија,ме преоптеретува,постојано мислам на тоа и со време станувам напорна за себе и за околината.:)

Во многу ретки случаи кога одлагам треба да постојат изгледи дека некој услов ќе се смени во блиска иднина,или мене така да ми се чини.:)

не за џабе викаат "утре кука не врти "хаха точно така што си е за денес за денес а утре е нов ден и може да ти донесе усте мн неиспланирани работи , а камо ли да ги извршуваш и заостанатите вчерашни обврски :nenene:

Работа што требаше веднаш да ја завршам јас ја завршив после 20 месеци, за моја среќа не било касно и тогаш иако јас мислев дека нешто ќе се смени за тие 20 месеци.
Некогаш е подобро да оставиш нешто за утре од колку за денес, има разноразни ситуации?

По навика, оставам.Учење оставам од шо ме мрзи понекогаш, се додека не дојде the big day, испрашување, тест и глаата да незнам кај ми е.
И за обични ситници кои не одземаат ни 5 минути од времето им го одлагам реализирањето, поради страв од можни непосакувани последиците но почеста гостинка ми е мрзата..За едно обично кревање слушалка на другарка пак си реплицирам сама "Ај за 5 минути ќе биде...", па се случува и да заборавам..
Кога ми е ептен важно, како на пример да купам нешто или да одам на еден лекарски преглед, гледам да најдам време и што побрзо да го завршам тоа.Во принцип, чекам да ми дојде кнап времето, кога нема веќе простор за бегање па одвај и со тешки маки се справувам.

Паметна фраза али ретко кој се придржува за ова. Јас многу ретко поради тоа што има време за све и немора све да се изврши во моментот набрзинка така да има и некоја негативна мала работа во фразава според мене.Работите најубаво се извршуваат коа се работат полека прецизно и предвреме за повеќе дена да се сработи тоа...така да мојата фраза на ова е НЕ БРЗАЈ СО РАБОТИТЕ ДЕНЕС ОСТАЈ НЕШТО ЗА УТРЕ ! :smir:

никогаш не го применвам ова :). стално чим видам дека нешто можи да се остај за утре без размислување го оставам :) све шо треба да напрам прам во 5 до 12 :)

Кој го измислил ова е лажго...Ако нешто направам денес место утре, утре ке направам нешто од задутре, и така цела вечност...

Бидејќи постојано сме во конфликт јас и мојот мозок за тоа кој е во право, успевам често пати некои работи да ги одложам за утре (а утре ако успеам и ги одложувам и за задутре... и се така...) на мое големо задоволство во тој момент, а се разбира на моја штета пак утре, кога пак сум ставен под огромен притисок (се разбира од кој ако не од мозокот кој тогаш пак се мозочи колку бил во право) :toe:

јас што можам денеска ќе завршам....ама многу пати одложувам ај не сега ај после ај после и после кога ке дојде нема да можам да го направам тоа....if you know what i mean???

Ако можеш да напраиш утре, не прај денес.

Уште од мала ме учеа дека тоа што можам да го направам денес не треба да го оставам за утре и секогаш се придржувам до тоа.
А и стварно тоа што треба или сакаш да го направиш денес зошто да го одложиш за утре кога утре може и да не се разбудиш:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom