Не јадете мајонез!

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Temava ja otvoram so cel da gi sobereme na edno mesto site negativni iskustva od ova najshtetno jadenje na deneshnicava. Veke 2 meseci nemam ni mirsinato a od pred mesec dena doma e i celosnono baniran majonezot. Sega ja nemam ni bolkata vo zeludnik ni aknite po grb, so dvete se macham nekolku godini da najdam reshenie, eden kup pari za lekarstva, kozmetiki ili dieti za zeludnikot ama dzabe.
LUGE KOLKU I DA VI IZGLEDA VKUSNO NEMOJTE DA UPOTREBUVATE!
Jas i lani probuvav da ne upotrbuvam na nekolku pati ama ochekuvav rezultati za nedela dena, nemashe i si prodolziv pak. E sega veke nikogash nikogash nema da jadam pak.:majmun8:

Сега ми текнува тетка ми кога ги премачкуваше листовите од едно собно растение со мајонез, и заборавив за која цел беше :pos:

Јадам мајонез, зошто да не, не можам да се пожалам дека сум имал проблеми од него, ама ич не сакам кога е во тегла, единствено од таа причина можам да коментирам на темава. Повеќе сакам кога е во туба, бидејќи ако е од тегла, обично го јадеме до пола и потоа ни здосадува, па останува така, се скислува и го фрламе. А и многу мразам кога некој со ист нож/вилушка што јадел/мачкал нешто друго, зема и од мајонезот. Потоа од самата глетка на мајонез со црвеникави нијанси (од пипер или ајвар), бели аксесоари (од сирење) и лебни трошки... Никако!

lele ne znam, jas veke edna godina nemam jadeno, ostaj to so e stetno mene i odvratno mi e, na leto osobeno po sendvicarite negde ko so go cuvet na toplo, bljak! kecap si e najubo bee, na kogo mu trebet masnotii?:nenene:

и шо ти е финтава со ова...кампања против мајонезот?:pos:
дај причини зш... шо му фалит...
јас си јадам... кај одел кечап без мајонез...:vozbud:

Значи арно шо престанав да јадам :baeh:. Пред то премногу јадев.

А за проблеми, немав воопшто (колку шо знам :helou:)
Сега многу ретко го јадам, еднаш месечно, можи и помалце

тибам мајонезот не го јадам и јас неколку месеци и плус у пубертет сум партал ќе ме напраи :S

Пржени јајца + мајонез + некоја рандом салата + руски чај, уфффф е ова се вика јадење.

Само од 7ица го јадам мајонезот,други не јадам абе тешка храна е мајонез ме фаќа глава после лошо ми е :S

Пржени јајца + мајонез + некоја рандом салата + руски чај, уфффф е ова се вика јадење.
или хамбургерче со кечап и мајонез на компирчињана... и плескавица, салатче, све комплет:vozbud:
или пак пица со кечап и мајонез одозгора... оу јеаааааааа:vozbud::vozbud::vozbud:

hehehe pojke ojt jajca so kecap :baeh:

p.s. se izvinuvam za latinicava, nemam mak. font na pc :S

Ела да видиш, ке се убедиш дека со мајонез повеке одат.
ЈАс како помал не можев ни тегла мајонез да гледам, ама пред 4-5 години почнав со хамбургер да јадам, и така после не знам за стоп :lol:

Го заборави рускиот чај :pos: иначе се приклучувам на рецептот на Крејзи Појол :)
мислам дека еднаш имам пробано и дека не ми беше убав...
планински претпочитам или шумско овошје или менискус и тебискус:vozbud:

Убав е мајонезот бе јадете го еднаш се живее :)

Џингс, авторот на темата е баниран од сопствената.

Два поучни муабети:
Прво, не може да ограничуваш слобода на изразување - посебно кога не се дискутира онака како што сакаш.
Второ, кого ти нарекуваш "стоко"? Ајде, сркај мајонез и бркај работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom