Не е за тебе! - Зошто?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Јасно дека никој не сака индијански погледи :), мада доколку ги има и постојат сето тоа се средува со тек на време.

Хм не мора да значи. има толку многу случаеви каде снаата не живее со свекрвата, не зборат, не се мирисаат едноставно и жена како жена го скарува дури и мажот со мајка му:toe:

Хм не мора да значи. има толку многу случаеви каде снаата не живее со свекрвата, не зборат, не се мирисаат едноставно и жена како жена го скарува дури и мажот со мајка му:toe:
Ама сепак е прифатена како сопруга на синот... карањето и почитувањето се други теми на дебата :smir:

Убаво си е кажано, дека партнерите кога одлучуваат да бидат заедно, тоа значи дека тие се согласни да бидат како едно тело, една душа. После оваа одлука, покрај многуте обврски што ги имаат еден кон друг, тука спаѓа и дозволата за вмешување на некој трет во врската.
Најпрво родителите се тие што треба да го почитуваат изборот на нивните деца, а потоа нивните деца(парнерите) да не дозволат нивните поблиски(дали тоа би биле родителите или некој поблизок пријател/пријателка) да имаат влијание врз нивното дејствување во стапената врска.
Близок ми е случај, кога родителите никако не ја прифатија снаата и премногу дејствуваа, додека пак синот премногу ја сакаше својата сопруга, но од друга страна не можеше да и се противи на родителите. Овој случај заврши трагично, што момчето не можеше да го истрпи тој притисок и си почина(мислам сите претпоставуваат дека причина за смртта е тој притисок):toe:
Е сега можете да претпоставите како им е на родителите - прееемногу се каат за нивните дела, но се е касно.

jas odlucuvam so kogo da bidam, nema sto nekoj drug da mi se mesa, mozam samo da gi islusam i da im kazam da si ja gledaat svojata rabota a jas ke si teram po moe, pa makar i da e vo moja steta, a roditeli ko roditeli sekogas nikoj ne e dovolno dobar za nivnoto dete :pos2:

Глупаво е да се зборува за влијание на родителите врз вас во работи што сами ги одлучувате и бирате во животот и во тоа да се уплеткува некој друг дали е за тебе или не а уште полошо најблизок твој да ви го каже тоа и уште полошо и тоа по мене е најлошата варијанта е да ти преречат родителите дека он е на понизок статус во општеството и не е доволно добар за тебе! По мене е глупост која не ретко се случува кај нас.Знам примери на мајки кои збореле за ќерките како требала да си најде некој на нејзино ниво со завршен факултет и интелектуалец а не некој со средно 3 год..Или примери како го вреѓаат мажот на нивната ќерка цел живот зашто не заработува доволно и нема пристојна работа.и така натака...Ако после овие коментари преќутите и прејдете онда дозволувате да ве понижуваат вашите најблиски и тоа е терет голем кој би имал огромни последици понатака....
Така да паметно е да се пресечат тие коментари и да се даде јасно до знаење дека тоа е твој живот и не треба никој да се меша во одлуките што ги правите и донесувате...
Мене ми се има случено за еден бивши само да ми каже мајка ми дека не е за мене али во смисла на карактер..и можам да кажам да била и во право..али тогаш и реков да не се меша оштро и гласно......

Мене ако ми е ок, ако се чувствувам спокојно и заштитено дури ме гушка, ако си го сакам и тој ме сака...глува сум за сите околу мене кои знаат да дадат некои сочни совети од типот дека не е за мене.
Со моите тоа го имам расчистено, со друштвото исто - мешање во мојата врска не сакам. Моите пак ми имаат ставено до знаење кога и во какви случаи само би настапиле на сцена, а јас се имам согласено со нив зашто знам дека кога ќе имам дете и јас во тие случаи би се вмешала. Но коментари од типот дека не е за мене зашто нема соодветно образование, зашто нема работа, зашто се облекувал вака или онака, и ред други работи, не дозволувам ниту па ќе дозволам било кога во животот.

Боооо колку ме пизди ова коа некој (поготово ако не ме познава добро) ми го каже.. Еве рецимо упознам некоја цура си поминувам убаво и све (значи не сум у врска, туку само онака, супер муабет) и ќе се убаци некој ќе ми рече као „не е за тебе“. Зашто бе? Нит сум верен со неа нит имам нешо премногу интимно физички. Знам имам другар/ки кои ми мислат добро, го ценам тоа, но не мора секое излегување да ми кршат филм. Знаеш она као стопати повтоерна лага станува вистина. Вака постанува сомнеж. И после тоа растурање на пријателство поради него.

Родителите секогаш мислат најдобро за децата,а само од љубов не се живее.
Љубовта и парите се ортаци
Таму кај што се нема пари ќе помогнат родителите, а не наместо тоа да те одделуваат од љубовта.

Цел живот слушам за ова во мојата фамилија, и сум била во ситуација кога моите ми збореле за мојот дечко.
Прво не се согласувам со Дајдо во вториот пост од оваа тема, дека ако ги запознаеш родителите дека е најава за свадба. Според мене запознавањето на родителите не значи ништо ни блику до свадба. Сум ги знаела родителите на моите дечковци и моите ги знаеле моите дечковци, и јас еден ден ако имам деца би сакала да знам со кои се тие. Поубаво да го/ја знам на лик и кој/а е и тоа е, а не да го мислам и да не се грижам.
Во мојата фамилија секогаш имало проблем со родителите од на татко ми страната спрема мајка ми и сестра ми, секогаш си вреѓале, поготово мајка ми - како она не носи доволно пари дома, не се грижела за фамилијата, имала афера и секакви глупости. Ова се случуваше со години до каде што на татко ми му пукна филмот и не комуницира повеќе со нив. А јас, од кога бев мала цел живот ми збореа како треба да си најдам некој богат маж, и сека секој пат кога ќе фатам дечко нивното прво прашање е дали има пари. И тоа многу ме лути ама јас го игнорирам тоа.
Сум им рекла на нив и на секој друг, јас не сакам дечко или маж кој има пари и ми купува се што ќе посакам, а нековото внимание никаде го нема, или е некој кретен кој нема никакво однесување. Исто не мора да значи дека ќе биде таков. Сакам да кажам дека не сум ги слушала луќето дека треба да идам по богати луѓе, мене не ми се потребни парите.

Како и да е, дали треба да останат заедно е луѓето што е во врска, затоа што тие ќе живеат еден ден заедно и тие ќе градат фамилија, не родителите нивни или бабите и дедовците. Ако сум јас во таква ситуација, ќе си гледам за себе. Ќе гледам мене да ми биде убаво во животот.

Таму кај што се нема пари ќе помогнат родителите, а не наместо тоа да те одделуваат од љубовта.
Ќе помагаат 5-6 пати,или постојано ќе даваат финансиски инекции.Тоа не чини,ве прави неработниц и бадијалџии и зошто да работам кога неговите даваат финансиска инекција.Кога има кој да ве финансира е богами таму има и проблеми..........

Ќе помагаат 5-6 пати,или постојано ќе даваат финансиски инекции.Тоа не чини,ве прави неработниц и бадијалџии и зошто да работам кога неговите даваат финансиска инекција.Кога има кој да ве финансира е богами таму има и проблеми..........
Не реков целосно финансирање, туку помагање.
А не одма: нема работа, нема пари, откачи го/ја не е за тебе.

Ej u srce me pogodivte so temava. Idev so edna tipka od edna elitna naselba u skopjevo koja ucheshe u edno elitno shkolo. A ja dzanak ubien (pred da se fatam so nea) od edna od najsj*banite naselbi u sk i ucham u ushte posj*bano shkolo. I sve beshe super na pochetokot. Sekoj den u park sedevme, ja nauchiv da slusha asalna muzika, da ne razmisluva deka se se vrti okolu pari, i go smeniv mislenjeto za mashkite, bukvalno i go smeniv nachinot na zhivot ama na mn podobro. I sea dojde vreme da ja upoznaam so mojte. Bidna i toa mn dobro se slozhuvaa so majka mi sve beshe top. Dojde vreme da se upoznaam i ja so nejzinite i odma problemi pochnaa. Nejzinite pochnaa da i mrchat deka ne sem za nejze, cel sum bil so pirsovi, za nejze bil nekoj od nejzina klasa i trista dr takvi sranja. Odevme ushe nekoe vreme i dovolno i go napunija mozokot za da razkineme. Site i mrchea i drugarki i nejzinite... Najtragichno e shto nikoj od tie sho mrchea ne me znaea sho choek sum, niz sho sranja imam pominato, da ne bev ja tipkata ke si ostaneshe k*rva e*ena. Do den denesh si go pichi filmot sho i kazhav deka e najdobar za nejze, ja soochiv so surovata realnost i nikoj ne svati deka da ne bev ja tipkata najverojatno sekoj den ke se budeshe u drug krevet. POENA: NE GI SLUSHAJTE SITE SHO VI MRCHAT ZA VASHIOT PARTNER. AKO GO SAKATE I ZNAETEDEKA E DOBAR KARAKTER BIDETE SI SREKJNI SO NEGO. NAPRAJTE SI SVOJ SVET IZOLIRAJTE SE OD SITE SRANJA I UZHIVAJTE. NE VREDI DA GO SMENITE SVOETO MISLJENJE ZARADI NEKOJ G*MNOJADCI SHTO NISHTO NE ZNAAT ZA NEGO/NEJZE I POSLE DA PATITE ZARADI TOA SHTO STE GLUPI. EDNOSTAVNO NE SE ZAMARAJTE SO NISHTO I UZHIVAJTE SI :свиркам:

Секад се мешале луѓе во туги животи и туѓ избор пред се, најчесто заради статусот кој го поседува еден од партнерите ако не е доволно моќен или ако е пресиромав за неа, јас разбирам дека родителот го сака најдоброто за своето дете и јас сум исто така родител и утре сакам да си бидат на место мојте деца, но со цел да ги уништам у срж оддалечувајќи ги од она што го сакаат нема, ќе се вложам себе си да им овозможам добро образование и здравје боже ако можам да им помогнам во изборот на вработување или да ги испратам надвор од државава на достудии, или докторати, тоа што јас несум специјализирала или докторирала тоа е мој проблем, но тие ако имаат желба има бубрег да си продадам ама ќе направам буквално се да го добијат она што им треба и што мислат дека го сакаат навистина, со самото тоа што ќе им забранувам нешто уште повеќе ќе ги туркам во тоа што навистина не е за нив, и со цел ми е да ги оставам и да се изгорат напати и на љубовен план, да осетат малку мака на своја кожа така подобро ќе научат да го ценат она што го имаат и она што ќе го бираат по натаму, дај боже да е се во правилен тек со мали турбуленции и да има и бранови големи ќе стиснеме заби, не за џабе рекле децата и рогови да ти стаат ќе си ги носиш па и ќе викаш уште дека убаво ти стојат. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom