goodman_91
Бубалица
- Член од
- 2 јануари 2008
- Мислења
- 1.341
- Поени од реакции
- 30
Доста си се фатила за тој Иран, што ако имаат такво политичко уредување, ти ја кажав мојата поента на претходниот пост. И не ме терај да вадам разни закони од западноевропските земји, па да видиш какви се пак нивните казни за вакви работи. Кај нив сигурно нема пијанчење и шкртање по споменици во строг центар на Мадрид, Париз, Минхен....За да споредиш две земји, треба да имаш заеднички карактеристики во поглед на политичко уредување. Ти текнуе? Е, овде нема никакви. Ние сме демократско, тие се комунистичко општество.За да ги споредуваш Македонија со Иран, треба да си подготвен на апсолутистичка власт и диктаторски режим, што ќе вклучува и не-коментирање на форум, затоа што може да ти го скинат вратчето. Е јас пошто сум малку пофутуристички настроена, не толерирам таква работа.Твојата споредба е нешто слично на:,,Си биле две деца, едното се викало Марко, а другото имало зелени патики". Во Иран, немаат право на бунт и револт, ние имаме.
Епа гледаш? Биди среќна и тоа што го имаат новинарите и останатите луѓе во Македонија, затоа што некој ова го нема...