Нè брка полиција од парк, што со тоа?

• Креатор на темата Креатор на темата pomarandza
  • Време на започнување Време на започнување
Да превенираат да не биде во тоа пијанство извршен напад врз друго лице, да превенираат да не се качи пијаниот/надуваниот да вози кола или мотор и да се залепи себеси (или некој друг) на бандера. Да не дојде до други активности со кои ќе го загрозат сопствениот и животот на други лица.
Со еден збор да се грижат за редот во градот.
А испадне некоја пијана будала и те замава (или неколку), што ќе правиш? Полицијааа...

Во спротивно не е потребно полиција ниту при пљачка, обивање, тепачка, забивање со ауто во ѕид, едноставно за ништо. Анархи рулз?

Како што гледам ниту се намалува бројот на алкоси и наркоси, за сообраќајки и пљачки да не правиме муабет...резултати нема...ако резултати нема целата работа е доведена во прашање...

А и врапчињата на гранка веќе знаат на кои ДИЛЕРИ им е дозволено од полицијата да дилаат...и не е само во МК така. Сум видел Лондон што има, се што ти душа сака 24/7...

Која е разликата меѓу некој шо се испијанил во биртија или дома или на гости со тие во парк? или првите се законски предвидени места за пиење алкохол и последиците од пиењето алкохол на такви места е помало?

Или ако се купи алкохол до 19 часот има помалку степени од онај после 19?
Или ако се пие пред 22 помалку фаќа отколку после 22?

Рибата не мириса од опашката. Така и ова. Самите полицајци за банални причини се казнувани од шефови, преку жалби, телефонски повици...тие делуваат по наредба, не по своја волја.
Но и еднаш да се деси ваква акција е добро, мислам дека критика е беспредметна.

Тој во биртија, газдата одговара за него. И таму по потреба се интервенира.
А постојат кодекси во држава кои сепак не дозволуваат пиење насекаде.

Ако почнеме со шишињата да идеме и мскаме по улица сред бел ден, дали е тоа океј?

Ќе заличиме на русите гледани од вселената :smir:

Да им јадиш К.... на металчугите :bip: Шо кур ти сметаме шо седиме и си пиеме? Па ако добро сакаш да знаеш ниеднаш металци пијани не праеле глупости низ парк, и нас никат не не апселе. Мене ме немаат еднаш избркано од прак!

не мора да кршите ништо, чисто од естетски план би ве отстранил. : )

копиљ еден глуп, ако е установен факт дека клупите лево што се, накај Град Скопје 99,9% од времето се запоседнати од вас-стоворови непрани, кого на куров да кривам кога даската од клупата а скршена или опнал некој Пантера графит??

Џандарска Држава!!!!!
Од толку криминал,корупција,мито,кражби,непречено дилање на дрога(зборам на големо,а не овие ситниве дилерчиња),шверц со цигари,нафта,проституција,големо количество на оружје,убиства итн ПОЛИЦИЈАТА најде да се справува со пијаната младина:tapp::tapp:со тоа се докажува КОЛКУ ни е Партизирана и Политизирана полицијата,а башка и немоќна да се справи со овие ситуации,... овие криминални активности доведоаа до појава на ваква девијантна младина,А не Алкохолот,кој е капак на се(сите гледаме утеха во него,од НЕПРАВДЕНИОТ и ТЕЖОК МАКЕДОНСКИ ЖИВОТ)
-не знам само каде во светото има Полиција(желки) кои шетаат на јавни места(типичен пример) со полна борбена готовност???дали сме во некаква воена состојба,а па за тоа да биде неопходно??Зашто тогаш има неколку илјади обични џандари и алфи(само за плата да земаат),па тие треба да сги решаваат проблемите со пијаните луѓе,а не желките???Што ќе помисли некој странец кога ќе шета навечер во парк и види СПЕЦИЈАЛНА ПОЛИЦИЈА???
-А за апсењата во паркот,ОК е да се апсат тие што претерале со алкохолот,Но не ми е јасно како може сите да ги бркаат,демек СЕ НАРУШУВАЛ ЈАВНИОТ РЕД И МИР!!!Негова должност е да го приведе малолетникот,и да го извести неговиот родител,што како направил???Зашто мене да ме уапси што пијам во парк,на улица итн,кога не сум малолетен??Но донесоа некакви закони кои ВО ИРАН уште ги нема???Не смееш ова,не смееш она,!!Што ќе правиме ако на некоја утакмица,еве на пример Англија,ни гостува овде,ПАК,и ни дојдат 3-4000 Англичани,сите знаеме дека се најголеми љубители на пиво,и почната да пијат во парк,на улица,пред згради,на кеј итн ДАЛИ И НИВ ЌЕ ГИ УАПСАТ ШТО ПИЈАТ на ЈАВНИ МЕСТА????

Не е проблемот дечко во буџетот. Буџетот доволно си се полни за да државата може да ни се развие како САД, Англија, Франција и што ти ја знам. Проблемот е што некој тие пари во џеб ги зима. Затоа буџетот ни е полупразен. А најлесно да го пополнат (за да ПОВТОРНО тие си ги здрапаат парите) се младите. Лесно, брзо, ефикасно.
Е па девојче, тоа е друг проблем, затоа што никој не збори колку се платени пратениците, администрацијата, колку се троши за клима по министерствата, по собранието, ама за тоа на друга тема, тоа треба да го истражуваат новинарите, но никој не се осмелил од нив да каже колку се троши пари на пример по собранието за клима, за струја, вода. Ако видиш како се расправаат на пример пратениците помеѓу себе за глупости и за нивни лични работи, да земеш сите по ред да ги утепаш, ама јас ти кажав, за тоа друга тема. Тоа не е ни до ВМРО ниту до СДСМ, сите истото ќе го прават.
Но јас пак ќе кажам, бидете паметни и почитувајте ги законите кои во западноевропските земји се поригорозни (такви закони треба за тука) и нема од каде да се полни буџетот. Јасно како ден.

Џандарска Држава!!!!!
Од толку криминал,корупција,мито,кражби,непречено дилање на дрога(зборам на големо,а не овие ситниве дилерчиња),шверц со цигари,нафта,проституција,големо количество на оружје,убиства итн ПОЛИЦИЈАТА најде да се справува со пијаната младина:tapp::tapp:со тоа се докажува КОЛКУ ни е Партизирана и Политизирана полицијата,а башка и немоќна да се справи со овие ситуации,... овие криминални активности доведоаа до појава на ваква девијантна младина,А не Алкохолот,кој е капак на се(сите гледаме утеха во него,од НЕПРАВДЕНИОТ и ТЕЖОК МАКЕДОНСКИ ЖИВОТ)
-не знам само каде во светото има Полиција(желки) кои шетаат на јавни места(типичен пример) со полна борбена готовност???дали сме во некаква воена состојба,а па за тоа да биде неопходно??Зашто тогаш има неколку илјади обични џандари и алфи(само за плата да земаат),па тие треба да сги решаваат проблемите со пијаните луѓе,а не желките???Што ќе помисли некој странец кога ќе шета навечер во парк и види СПЕЦИЈАЛНА ПОЛИЦИЈА???
-А за апсењата во паркот,ОК е да се апсат тие што претерале со алкохолот,Но не ми е јасно како може сите да ги бркаат,демек СЕ НАРУШУВАЛ ЈАВНИОТ РЕД И МИР!!!Негова должност е да го приведе малолетникот,и да го извести неговиот родител,што како направил???Зашто мене да ме уапси што пијам во парк,на улица итн,кога не сум малолетен??Но донесоа некакви закони кои ВО ИРАН уште ги нема???Не смееш ова,не смееш она,!!Што ќе правиме ако на некоја утакмица,еве на пример Англија,ни гостува овде,ПАК,и ни дојдат 3-4000 Англичани,сите знаеме дека се најголеми љубители на пиво,и почната да пијат во парк,на улица,пред згради,на кеј итн ДАЛИ И НИВ ЌЕ ГИ УАПСАТ ШТО ПИЈАТ на ЈАВНИ МЕСТА????

Епа да сте паметни и покултурни, немаше да се пијанчете и да правете глупости во парк и полицијата немаше да ве казнува, закон си е закон.
А као вие се собирате во парк поради незадоволството од тешкиот македонски живот??:pos2::pos2:
А што ви направија на вас вчера, ви дојдоа со Хермерини, тенкови, ви вперуваа калаши во глава за да си одите???
Ти сигурно не си бил во Иран, за вакви работи таму нема прекршочни пријави и такви работи, таму веднаш се ставаат таквите во затвор. За таквите размазани деца само Иран му е мајката.
Англичаните ќе седнат по кафичите и таму ќе пијат пиво и ќе се забавуваат. Сигурно нема да седат во парк, да се пијанчат, да фрлаат отпадоци каде што ќе им текне, а знаеш зошто? Затоа што доаѓаат од друга земја и нема да им биде свеедно ако фрлат некој отпадок во парк како вас. Сигурно и ти кога ќе отидеш во друга земја ќе се плашиш да не направиш некоја грешка, па после да идеш по полиции и да плаќаш дебели казни.

Е па девојче, тоа е друг проблем, затоа што никој не збори колку се платени пратениците, администрацијата, колку се троши за клима по министерствата, по собранието, ама за тоа на друга тема, тоа треба да го истражуваат новинарите, но никој не се осмелил од нив да каже колку се троши пари на пример по собранието за клима, за струја, вода. Ако видиш како се расправаат на пример пратениците помеѓу себе за глупости и за нивни лични работи, да земеш сите по ред да ги утепаш, ама јас ти кажав, за тоа друга тема. Тоа не е ни до ВМРО ниту до СДСМ, сите истото ќе го прават.
Но јас пак ќе кажам, бидете паметни и почитувајте ги законите кои во западноевропските земји се поригорозни (такви закони треба за тука) и нема од каде да се полни буџетот. Јасно како ден.

Епа да сте паметни и покултурни, немаше да се пијанчете и да правете глупости во парк и полицијата немаше да ве казнува, закон си е закон.
А као вие се собирате во парк поради незадоволството од тешкиот македонски живот??:pos2::pos2:
А што ви направија на вас вчера, ви дојдоа со Хермерини, тенкови, ви вперуваа калаши во глава за да си одите???
Ти сигурно не си бил во Иран, за вакви работи таму нема прекршочни пријави и такви работи, таму веднаш се ставаат таквите во затвор. За таквите размазани деца само Иран му е мајката.
Англичаните ќе седнат по кафичите и таму ќе пијат пиво и ќе се забавуваат. Сигурно нема да седат во парк, да се пијанчат, да фрлаат отпадоци каде што ќе им текне, а знаеш зошто? Затоа што доаѓаат од друга земја и нема да им биде свеедно ако фрлат некој отпадок во парк како вас. Сигурно и ти кога ќе отидеш во друга земја ќе се плашиш да не направиш некоја грешка, па после да идеш по полиции и да плаќаш дебели казни.
:uvo:Tреба да истражувам колку се троши во Собрание за струја и вода? Измери притисок ти? Гледам дека си тотален лаик во поглед на економските оштетувања во земјава, па ќе те замолам да си земеш книга од Таки Фити и да ја прелисташ.
Иран, е комунистичка земја, покрај тоа и муслиманска, каде постојат немири предизвикани од граѓани на кои им е преку глава од тоа да не се смета нивното мислење за важно. Таму нема новинарство, а ако веќе го има, завршува со затвор после првата критика на новите апостолки на претседателот. Македонија и Иран, се две различно социјално политички и религиозно организирани земји. И дали ти тоа се обиде Иран да го претставиш како земја репер кон која треба да се стремиме? :tapp:

tomislayer е не сме од 10 души пола девојчиња а и да сме тие што се секој ден у парк со таа трилитарка не се начукуваат баш така.. Али ете нема врска.. Секој пие колку што му држи гзот а секој што пие претерува?! Или ете и да претера - секој што е пијан бељи прај, вика, крши?
Ја лично се праам камен и си легнуем у прва трева :pos2: голем проблем праам со тоа или нарушуем јавен ред и мир?
Pravis so toa sto imas 16 godini (vlakna pod miski use nemas) ....i pies alkohol.....e toa problemot .....
i nie koj sto sakame da uzivame vo parkot .....imame horoor filmovi .....namesto da se relaksirame ,morame vas da ve slusame ....i policija da gledame zaradi vas ....
JASNO....!!!

ти да не си на некој тежок "трип" или може тато ти купил кафуле па сакаш кај тебе да ги оставам моите пари????

ти да не си на некој тежок "трип" или може тато ти купил кафуле па сакаш кај тебе да ги оставам моите пари????

Ништо чудно овие акции да се под притисок на шефовите на кафичите/дискотеките/кафаните зашто во последно време младината не иде масовно на тие места како порано и сеа се во фрка. Повеќето се во парк и немаат пари од каде да лапаат. Па ај притисок на полицијата да не седат во парк за да им идат кај нив во локал. А за тоа дали ке се иде може да се прашаме. Цените се изгор. После парк (во краен случај ако се убие во поим местото) мислам дека ке се најде друго место...

:uvo:Tреба да истражувам колку се троши во Собрание за струја и вода? Измери притисок ти? Гледам дека си тотален лаик во поглед на економските оштетувања во земјава, па ќе те замолам да си земеш книга од Таки Фити и да ја прелисташ.
Иран, е комунистичка земја, покрај тоа и муслиманска, каде постојат немири предизвикани од граѓани на кои им е преку глава од тоа да не се смета нивното мислење за важно. Таму нема новинарство, а ако веќе го има, завршува со затвор после првата критика на новите апостолки на претседателот. Македонија и Иран, се две различно социјално политички и религиозно организирани земји. И дали ти тоа се обиде Иран да го претставиш како земја репер кон која треба да се стремиме? :tapp:
Не само за струја и вода, туку и за платите нивни, да видиш само за што пратениците земаат плата, за да се расправаат помеѓу себе за лични проблеми, мислејќи дека се многу интересни, но сето тоа се прави благодарејки на новинарите.....
А па ти што си, експерт по економија? :tapp::tapp:
Поентата ми беше да идат да се прошетаат во западнотоевропските земји, како и во арапските како што е Иран, па нека видат какви се таму законите и кога се вратат нека ми кажат дали полицијата и законите во Македонија се строги...

И не врти муабет безвезе, говориме за тоа дали треба да се бркаат пијаниците и рушителите на јавниот ред и мир од паркот. Со твоите бесцелни прашања кон мене, тотално избега од темата.

Хахахах, јас да имав кафуле, досега немаше да се замарам тука со вас, битно ќе беше јас да си седам во мојот кафич и да си печалам пари.
Немам јас такви родители кои ќе можат да ми обезбедат да учам во приватно школо, да ми купат кола, со нивни пари да одам на одмор, но јас сум презадоволен и со она што сега ми го даваат, затоа што на некого не му пружаат ни пола од она што ми го пружаат моите родители на мене.

Ајде ајде, не забегувајте во однос на буџетите на државата, пратеничките плати и државна економија.
Овде дискутираме дали е во ред бркањето од градскиот парк. Оние кои се за треба да си образложат, и оние кои се против нека го направт истото.
Ќе кажам јас пак. Еве сабајлево имав прилика до го прошетам цел парк и навистина ќе ми биде криво кога оние цвеќиња и онаа искосена трева кои денес беа средувани и засадувани, вечер се дозволи да станат само трага на нешто убаво. Што е уште поинтересно, кога паркот беше запуштен сите се жалеа на тоа како не се одржува. Кога сега почна да се средува на разни начини сите се жалат. Преку ден, а богами и навечер паркот е достапен за сите оние кои го користат во својата права намена. Прошетка, муабет на клупа, рекреација, дури и преслушување на сопствените мисли. Не знам кој спомна дека после факултет одел во парк книга да чита.
И сакате да кажете дека се’ ова треба да се израмни со пиењето во големи групи на трева?:nenene:
Како и да е, внимавајте на јазикот во иднина и дискутирајте смирено без економско-политички поделби.

Ништо чудно овие акции да се под притисок на шефовите на кафичите/дискотеките/кафаните зашто во последно време младината не иде масовно на тие места како порано и сеа се во фрка. Повеќето се во парк и немаат пари од каде да лапаат. Па ај притисок на полицијата да не седат во парк за да им идат кај нив во локал. А за тоа дали ке се иде може да се прашаме. Цените се изгор. После парк (во краен случај ако се убие во поим местото) мислам дека ке се најде друго место...

И со вас и без вас, кафулињата се повторно полни. Тоа е факт.

Не само за струја и вода, туку и за платите нивни, да видиш само за што пратениците земаат плата, за да се расправаат помеѓу себе за лични проблеми, мислејќи дека се многу интересни, но сето тоа се прави благодарејки на новинарите.....
А па ти што си, експерт по економија? :tapp::tapp:
Поентата ми беше да идат да се прошетаат во западнотоевропските земји, како и во арапските како што е Иран, па нека видат какви се таму законите и кога се вратат нека ми кажат дали полицијата и законите во Македонија се строги...

И не врти муабет безвезе, говориме за тоа дали треба да се бркаат пијаниците и рушителите на јавниот ред и мир од паркот. Со твоите бесцелни прашања кон мене, тотално избега од темата.
За да споредиш две земји, треба да имаш заеднички карактеристики во поглед на политичко уредување. Ти текнуе? Е, овде нема никакви. Ние сме демократско, тие се комунистичко општество.За да ги споредуваш Македонија со Иран, треба да си подготвен на апсолутистичка власт и диктаторски режим, што ќе вклучува и не-коментирање на форум, затоа што може да ти го скинат вратчето. Е јас пошто сум малку пофутуристички настроена, не толерирам таква работа.Твојата споредба е нешто слично на:,,Си биле две деца, едното се викало Марко, а другото имало зелени патики". Во Иран, немаат право на бунт и револт, ние имаме. Имам и повеќе од општи познавања за економијата нашинска, прашај си, поарно е да прашаш, отколку да ти се смеат. Понатаму, политичарите и нивните плати се фиксни. И убаво што ти текна дека не си ја вршат работата ко што треба, а за казнување, први се.
Гладиус, мислам дека луѓето кои пијат во парк, не се ни оддалеку толку контаминирачки настроени како што е Окта на пример. Арно ама, Окта може да си тера без филтри, тоа не е примарна работа, за дишење бензен не се наплаќаат казни, така? Примарни работи не се средуваат, се почнува од вакво безвезно неосновано тло, какво што е дружењето во парк.

И со вас и без вас, кафулињата се повторно полни. Тоа е факт.

Полна со луѓе кои седат саат време максимум и шмркаат едно макијато. На сопствениците им треба популација која троши пари за цела вечер а тоа го нема. Си имаат ритуал некои првин да идат до кафич па после во парк да окапаат. Тоа им пречи. Парк е место отворено, створено за дружења и забава. Во градот али не пречи на никого. А за ѓубрето е смешно. Затоа има комуналци за да чистат. Некој ке фрли шише од вино али утредента ке помине мајка со дете и ке фрли шише сок. Тоа е до културата а не до кој како излага.

Гладиус колку и да се пробува да се дистанцира од аголот на економија и слично пак не може да се побие фактот дека има голем број на луѓе што седат во парк зашто не им се даваат пари во скапи локали и сакаат на раат да си прават муабет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom