UCLA и Syracuse у квалификации
Лојола не ми беше толку големо изненадување, дури ја имав да тепа во некој бракет. Виланова си газат стандардно, Кентаки со Дејвидсон малку потешко ама водат сега за сега, за утре очекувам мојте фаворити Норт Каролајна да си тепаат лагано.Го нема @ColdSky , останавме само двајца ко мрднати на темава да пишуваме.
Сиракјуз ја победи Аризона во квалификациите, едниот брат испадна против 2-3 зоната на Сиракјуз, класика .
Трае Јанг 28,7,6 ако не се лажам (ме мрзи да проверам), одлична партија иако изгуби на продужеток Оклахома, така и претпоставив дека ќе се деси. Гонзага на мускули, Дјук лаганица, Лојола Чикаго со гејм винер за да ги пројде Мајами. Досега другото без изненадувања, горе доле очекувани резултати.
Очекувам лесна победа и за Мичиген со Монтана, инаку најголем фаворит според Бракетите биле ВилановаИ мене не ми е изненадување Лојола, ама само 25% од бракетите ги имале да пројдат тука.
Дејвидсон се врати на почеток од второ, ама толку им беше силата, плус Кентаки колку и да изгледа нестабилно во текот на сезоната, во март влегуваат измотивирани и стандардно солидни, си знае Калипари како иде работа.