НБА сезона 2022/2023

• Креатор на темата Креатор на темата BigMac
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Објасни го добриот тим на Ембид ако сакаш.
Веројатно Херис, Харден и тој Макси, остатокот се ротација играчи кои би требало да им помогнат на овие.

Потфрлаат веќе сезони наназад според мене исто така, очигледно освен Ембид - се друго што треба да е на многу висок левел, не го бива.

Орландо имаат одлични млади и талентирани играчи и имаат основа за 2-3 сезони да бидат сериозен плејоф тим.
Paolo Banchero 20 години,Wagner 21,Wendell Carter 23,Cole Anthony 22,Bol Bol 23,Jalen Suggs 21,Mo Bamba 24 години и некогашниот прв пик Fultz кој има 24 години кој сеуште се надевам дека ќе успее да се избори да направи сериозна НБА кариера.
Плус по се изгледа дека за 2023 ќе имаат свој топ 5 пик на драфтот и првиот пик на Чикаго од трејдот на Вучевич,во спој со неколку ветерани во ростерот за некоја сезона мислам дека ќе бидат топ 8 тим во лигата.

Орландо имаат одлични млади и талентирани играчи и имаат основа за 2-3 сезони да бидат сериозен плејоф тим.
Paolo Banchero 20 години,Wagner 21,Wendell Carter 23,Cole Anthony 22,Bol Bol 23,Jalen Suggs 21,Mo Bamba 24 години и некогашниот прв пик Fultz кој има 24 години кој сеуште се надевам дека ќе успее да се избори да направи сериозна НБА кариера.
Плус по се изгледа дека за 2023 ќе имаат свој топ 5 пик на драфтот и првиот пик на Чикаго од трејдот на Вучевич,во спој со неколку ветерани во ростерот за некоја сезона мислам дека ќе бидат топ 8 тим во лигата.
И на Менфис играчите се тука некаде па газат,оваа година очекувам полуфинале на запад, со малку среќа може и финале :)

И на Менфис играчите се тука некаде па газат,оваа година очекувам полуфинале на запад, со малку среќа може и финале :)
Не Мемфис се млади но основата на тимот во однос на Орлано не се помлади а поискусни се за разлика од Орландо,Desmond Bane 24 години 3-та сезна,Morant и Jackson 23 години веќе ја играат 4-та односно 5-та сезона,Brooks 26години 6-та сезона,Jones 26години 7-ма сезона,Steven Adams 29 години 10 сезони во НБА.
Мемфис се прилично млади но и поискусни,Орландо се сеуште зелени но за 2-3 сезони за очекување е да бидат на ниво.

И јас ке се сложам дека Риверс е најголемиот проблем во 76-ерс. Човекот со оној тим што ја освои НБА ке ја освоеше било кој.

Харден, Харис,Макси,Мелтон,Харел....
1. Поранешен играч
2. 4ти или 5ти играч во тимот, али ајде ете он е ок
3. Солиден играч ама далеку од лидер, тек треба да го видиме
4. :pos:
5. :pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Интересен тим мора да признаам, една супер ѕвезда, 2-3ца просеци и 10 глупаци.

Embid e momentalno prv strelec vo ligata 33.3 vo prosek, go nadmina na Doncic koj sea e na 33.1 prosek...
Znaev deka kreva forma, koj me poslusa napravi pari.
Автоматски споено мислење:

Screenshot_20221215-010718.png

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom