НБА сезона 2021/22

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    75
Zatoa isto vrednuvajte ja i titulata na KD so na Dirk i Giannis lani, moze? Zosto titula e titula i ne e bitno kako e dobiena neli? Pre bi Bulls da osvoi edna vo 30 godini zasluzeno bez mknenje na primadoni vo ekipa i komandanje otkolku da dojdat Lebron Durant i uste nekoj i taka da ja osvojat da soberat parite i da bide timot 15 godini vo rebuild, a pritoa site naivvaci da ja kenjaat taa titula( Cist primer GSW so KD).
Автоматски споено мислење:

Zatoa isto vrednuvajte ja i titulata na KD so na Dirk i Giannis lani, moze? Zosto titula e titula i ne e bitno kako e dobiena neli? Pre bi Bulls da osvoi edna vo 30 godini zasluzeno bez mknenje na primadoni vo ekipa i komandanje otkolku da dojdat Lebron Durant i uste nekoj i taka da ja osvojat da soberat parite i da bide timot 15 godini vo rebuild, a pritoa site naivvaci da ja kenjaat taa titula( Cist primer GSW so KD).

Ти (и јас со тебе) можеме да размислуваме како сакаме, ама газдите на клубовите нема ни да трепнат ако треба да одлучат дали ЛБЏ да им дојде у екипа и наеднаш да станат фаворити за титула. Па макар и по цена на подолг рибилд потоа.

КД со Вориорс е друга приказна, тоа е бескичмењаштво.

Нема везе имаш клубови со не двајца туку тројца суперстар играчи но залудно е.
Такви инстант "вештачки" клубови не може да станат шампионски тим.
Сепак тоа е процес да развиваш играчи и постепено да го надградуваш ростерот а не да собереш 3ца супер стар и неколку рандом играчи и да земеш титула.

^^
Само да се разбереме - ни мене не ми се допаѓа како концепт, ама дека е реалност - реалност е.

Да, да. Бескичмњаштво е тоа од КД. Ама тоа од Леброн е јунаштво.
Оди во тимови каде ги растура за наредни 10 год со цел да донесе играчи за евентуална титула во наредни 1-2 сезони. Право јунаштво. Ако освои КРАЛ, ако се избламира тогаш тимот не чини. Класика.
Ги собра сите во ЛАЛ, освои една титула и јадеше блам во останатитее 2-3 сезони. Тоа нема проблем, ќе си пишуваме ''хеехехехе Брухухуклин'', колку за полесно да ви биди.

Како тоа титулата на Леброн во ЛАЛ се брои, титула си е титула, а тие на КД не се?
Па титула си е титула, не?
И тоа се хејта КД што го напуштил РВ, имале реални шанси ако не се испичкал КД.
А сеа, истиот РВ, кој имал шанси со КД да освои титула е главен виновник за тоа штокралот остана без плејоф. Додади ги и АД и КА овде.

Сеа ќе се истрча некој дека требало КД во др тим да појди наместо во ГСВ и во ред ќе било. Ете појде во Бруклин и го правеше истото тоа што го прави ЛЏ изминатите 10 год. Собирраше суперстарс.
Само реакцииве како да не беа исти? Хејтан беше Бруклин, нешто што не беше случај со Мајами/Лејкерс.

Дволичности. Лицемерие.

Абе никој не рече дека е јунаштво, ама не е бескичмењаштво. Јас сум задњи што ќе го брани него лично, но шемите на Леброн во основа се изнудување барање скапи услови. Газдите после одлучуваат ќе прифатат или не. И пошто прифаќаат, тоа што го продава очигледно е побарувана роба.

Тоа не мора да ни се допаѓа, ама е реалност.

Од друга страна тоа на КД да изгубиш од противници во финале на конференција и веднаш по месец дена следната сезона да им се придружиш - тоа е дефиниција на бескичмењаштво. Никој не му замера што ја напуштил Оклахома, замерката е што со подвиткана опашка меѓу нозе отишол право кај најсилниот ривал од кој само што бил расшамаран како мало дете. Тоа ако не е бескичмењаштво, тогаш не знам што е. Легендите како Џордан/Коби попрво би се убиле отколку после пораз да се преселат кај противникот.
Инаку титулата на КД дека не му се брои е глупост. Не знам кој го кажал тоа, ама јас не сум.

По вашава логика титулите на Кари вредат повеќе од тие на Леброн.

Леброн Џејмс врвен бизнисмен, да направи шоу и да повлече маса на луѓе за нешто да можат да зборат, тачка. Никој да не го споредил повеќе со козата Мајкл Џордан, не му е ни до курот како кошаркар и карактер за да биде споредуван. Џабе му се сите тие поени, може во гз да си ги набута кога не успева ниту плеј-ин да фати со натпросечна екипа. Пичка од карактер и срам за екипата, не може некој што е пичка во душа да биде ГОАТ, не е никако изводливо и возможно. Кажуваа сите дека Леброн би го ставиле пред Коби како играч на сите времиња и го величеа демек е некој наследник на Коби во Лејкерси, ама греота е да прават такви споредби кога Коби остана Господин за циганов во кошарката. Светлосни години е Коби како играч подобар во секој аспект од Леброн и не треба тоа воопшто веќе да се оспорува или дебатира за во иднина.

Коби/Џордан >>>>>>>>>>>>>> Леброн
И тоа не е критика, туку комплимент. Колку да е добар играч Леброн, и првенец на генерација/ера, сепак овие двајцава се легенди и на друго ниво. Проблем со денешниве гледачи е што не ги гледале во живо - не на лице место, едноставно не ги гледале во нивното време кога се играше друга кошарка. Сега гледаат само клипови и си викаат еј па ништо толку посебно не е ова. Ама во контекст на играта што тогаш се играше, уникатното влијание што го имаа во самата кошарка - е тоа е ненадминато. Без разлика колку е добар играч Леброн, не е толку добар колку овие двајца.

За карактерот нема да зборувам, само ќе напомнам дека не можам ништо добро да кажам.

има една песна ај што ми е мило ем драгооо, е така ми е по ова што го прочитав за Лејкерс, пак нека ги зимаат сите играчи, пак нека ЛеЏм се прави главен, пак нека е најголем од цел тим. Јест да е играчина и све тоа, ама себично се испонаша уште од старт на сезона и What goes up, must comes down.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom