Near
Рандом лик од соседството
Да,кој како сака нека го протолкува...амаа мислам дека сум повеќе од фан на Дурент,јебеш га..Омилен играч ми е дечкото(покрај Роуз),ама да сум до толку приврзан па да мењам тимови како чорапи...мислам дека не
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да,кој како сака нека го протолкува...амаа мислам дека сум повеќе од фан на Дурент,јебеш га..Омилен играч ми е дечкото(покрај Роуз),ама да сум до толку приврзан па да мењам тимови како чорапи...мислам дека не
Секој различно,тоа е тоаАко одев јас по Картер ќе имав навивано за Торонто, Њу Џерси, Орландо, Феникс, Далас и Мемфис.![]()
Секој различно,тоа е тоа![]()
Боби Џексон со оглед на „ДАДА“ на Вебер брендот во позадина пошо го рекламираше негде 2003 можно е да е сликава баш од таа сезона кога освои трофеј за златна резерва, или 2004.@garthok Еве ти тест за тебе, да видиме дали стварно си die hard фан на Кингси
![]()
Баш сеа налетав на сликава на фб. Го погодив по стегачот на левата рака, иако не е којзнае колку каарактеристичен, незнам зашо ама тоа ми падна у очи, се сетив.
Меѓу најдобрите резерви во НБА пред 10тина години, што знам, мене ми беше меѓу поомилените играчи во таа генерација на Кингси тогаш, интересно човече.![]()
Ех таа посветеност не ми ја збори. Додека сите осмо/прва средно џепарлакот го трошеа на јадење/пиење ја парите ги давав у интернет кафе со ебано спор нет да видам Кингси што направиле (добро и Мирц у меџувреме)Јас и ден денес некое чудно чувство на носталгија ми се јавува кога ќе ми текне порано пред 10тина години, одат на Сител спортски вести, и Игорче кажува резултати НБА на онаа плава позадина и јас чекам да видам Филаделфија дали играле вечерта и дали победиле.![]()
[DOUBLEPOST=1418254451][/DOUBLEPOST]Инаку не ми текнува мене точно во кој момент навивав за Фили, сигурен сум дека го гледал финалето 2001ва, али ептен ми е матно, што значи на 7-8 години. Претпоставувам татко ми ме навлекол, пошто и он ги сака, а иамв и комшија што е 10тина години постар од мене исто така голем фан на Фили, па често се случуваше тројцата до ниедно време да седиме кај мене дома и да глеаме утакмици.
Едно од потазе сеќавањата како мал ми е некаде 2003та или 2004та, полуфинале на Исток ми се чини, со Детроит, у 6та утакмица Чонси ни трпаше тројки од 8-9 метра( ништо некарактеристично за него) и не исфрлија.
Саатот 6, се разденува, јас со татко ми седам у двор, јадам цреши(пошто имавме цреши у дворот) и двајцата ќутиме, крајно разочарани од поразот и од елиминацијата.
Копиљ човече, 10 години, јас до ниедно време сум седел, па после дури и разочаран, колку сум бил посветен само.
Ми текнува и како сега да беше, кога го трејдаат Ајверсон, у ниедно време на ЕСПН како гром од ведро небо го објавија, се откорнав од плачење.![]()
Немам ништо против таквите грешно сме се разбрале. Него да не бидат толку „гласни“, полека треба време да помине за да се декларираш ко фан. Конкретно за мене некако убаво ми е кога ќе помислам дека од сите тимови во тој период ко дете сум ги одбрал баш Кингси, што не сум се палел на индивидуалци туку сум ја сфатил тимската кошарка во права смисла.Ама играа добра кошарка и ти се допаднаа, нема ништо лошо во тоа децата кои почнуваат сега да гледаат да навиваат за Оклахома. Тие што менуваат тим за играч не се ни навивачи. И браво за тебе што навиваш сеуште за Кингс, многу е поинтересно да навиваш за екипа со мал маркет.
Другар, чим го тераш муабетов, тогаш ти не си осетил права љубов кон некој спортски тим, no hard feelings.Ako navivas za timot so koj si pocnal si vistinski fan?? seriozno ovoj glup muabet?jas sum fan na kosarkata,ako mojot tim nekad stane tolku los za gleanje nema be da se lazam sebe si deka navivam za niv,koga nema da mozam da im gleam edna utakmica od so se losi,nema da kazam deka sum fan na toj tim deka edinstveno neso so me drzi povrzan e imeto na timot,poso samo toa ostanalo isto....nema nikoj da vi sudi bidete realni samo so sebe si...
Епа тука ти е тестот кој шо треба да го поминеш. Дали ќе те фати серка од тимот и ќе го смениш или ќе си останеш лојален. Ја и мамбата сме останале лојални. Срање бил тимот да, поготово у мој случај (едно добри 8 години) али ради публика, самата франшиза, град, атмосфера, Џери рејнолдс, Гренд Напир (коментаторите), стари добри спомени... итн. никад не сум помислил да го сменам. Дури и депресија ме маваше ланска година кога се спремаа да го селат во Сиетл.Ako navivas za timot so koj si pocnal si vistinski fan?? seriozno ovoj glup muabet?jas sum fan na kosarkata,ako mojot tim nekad stane tolku los za gleanje nema be da se lazam sebe si deka navivam za niv,koga nema da mozam da im gleam edna utakmica od so se losi,nema da kazam deka sum fan na toj tim deka edinstveno neso so me drzi povrzan e imeto na timot,poso samo toa ostanalo isto....nema nikoj da vi sudi bidete realni samo so sebe si...
Другар, чим го тераш муабетов, тогаш ти не си осетил права љубов кон некој спортски тим, no hard feelings.
Сите се фанови на кошарката тука, ама друго е да си фан, а друго е да ја имаш баш онаа посветеност што ја збориме со garthok погоре.
Јас не негирам дека се случувало понекад кога моите тимови биле ептен лоши да не ги гледам некој помал период(тоа не значи дека не ги следам), или па да си станам на пола утакмица од нервоза, ама тоа е најнормално.
Ама да го сменам тимот зошто биле многу слаби и останало само името...Па баш името на тимот го претставува сето она што е оставено во историјата од истиот. Играчи, тренери, коментатори, арени, ГМ, итн итн.
Ти ако навиваш за конкретен играч, а не за тимот, тоа е твој проблем...
Или па ексклузивно само за шампионски тимови...
Ама не изнесувај демагогии, кога не знаеш за што збориш.
@garthok Јас едвај ги намолував моите да ме пуштат пола саат да седнам на нет, преку она dial up конекција, кога телефонот ти е заузет цело време додека си пуштен на интернет.
Прва страна обавезно NBA.com, додуше само за тоа и се уклучував, незнаев други страни тогаш.
И онака самата страна е голема, 10 минути се отвараше![]()
Eден времеплов за тебе да си ги потсетиш маките со дајл-апотДругар, чим го тераш муабетов, тогаш ти не си осетил права љубов кон некој спортски тим, no hard feelings.
Сите се фанови на кошарката тука, ама друго е да си фан, а друго е да ја имаш баш онаа посветеност што ја збориме со garthok погоре.
Јас не негирам дека се случувало понекад кога моите тимови биле ептен лоши да не ги гледам некој помал период(тоа не значи дека не ги следам), или па да си станам на пола утакмица од нервоза, ама тоа е најнормално.
Ама да го сменам тимот зошто биле многу слаби и останало само името...Па баш името на тимот го претставува сето она што е оставено во историјата од истиот. Играчи, тренери, коментатори, арени, ГМ, итн итн.
Ти ако навиваш за конкретен играч, а не за тимот, тоа е твој проблем...
Или па ексклузивно само за шампионски тимови...
Ама не изнесувај демагогии, кога не знаеш за што збориш.
@garthok Јас едвај ги намолував моите да ме пуштат пола саат да седнам на нет, преку она dial up конекција, кога телефонот ти е заузет цело време додека си пуштен на интернет.
Прва страна обавезно NBA.com, додуше само за тоа и се уклучував, незнаев други страни тогаш.
И онака самата страна е голема, 10 минути се отвараше![]()
Не реков дека за првиот тим треба да навиваш, ти реков ја навивав за Чикаго и тоа останување до касно на 7, 8 годишна возраст. Али ваљда беше пресуден моментот кога Џордан си идеше/враќаше, 2 год. што немаше нба на тв (така нешто беше) и ерата на кингси па се деси преокрет на настаните. Али не пошо биле слаби Чикаго па ајде ќе го мењам тимот, туку ради настаните погоре а и љубов на прв поглед (клише реченица знам али па тоа е што да правам). Знаеш колку појаки тимови имаше од Кингси тогаш? Можев да бирам било кој. Сестра ми беше за Лејкерси. Ја па не можев да ги смислам. .
Интересна тема за дискусија, Нетс примаат понуди за Дерон, Лопез и Џо Џо. Добар потег да се ослободат од 3 големи договори но не знам кој би се нафатил да ги земи Дерон и Лопез кои се направени лом од повреди а за договорот на Џо од 23М да не прајме муабет. Не знам како стојат со пикови но ќе мора да испраќаат и пикови заедно со играчите.