NBA драфт, трансфери, шпекулации

• Креатор на темата Креатор на темата маркетар
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Бостон го лапнаа Амир Џонсон, 2/24. Overpay everybody pls.
Како бе може на мртвиот Тајсон Чендлер 52м за 4 години бе, таман почнаа добри работи да прават Феникс, пак ја укакаа работата.

Бостон го лапнаа Амир Џонсон, 2/24. Overpay everybody pls.
Како бе може на мртвиот Тајсон Чендлер 52м за 4 години бе, таман почнаа добри работи да прават Феникс, пак ја укакаа работата.

Не би рекол

The Phoenix Suns were impressive in their meeting with LaMarcus Aldridge.

The Suns gained momentum going into the meeting with their free agent signing of Tyson Chandler. Aldridge is known to prefer playing power forward and the Suns were able to take Chandler in with them into the meeting.

Brandon Knight and Eric Bledsoe were also in on the meeting.

The Suns have moved alongside the San Antonio Spurs as the leading contenders for Aldridge.

И да не дојде Олдриџ ако остане здрав Тајсон е сасвим добар фит, и за добра сума. Побогу само што доби 12 мил годишно Амир Факинг Џонсон....
Плус 4-та година е тим опшн !!

Пол Пирс у Клиперс...

Сакто и Ражон Рондо имаат заеднички интересен за едногодишен договор. Кингси располагаат со 10 мил. слободен буџет а толку бара и Рондо. Треба да се сретнат деновиве, ќе биде интересно. Рондо ми е омилен плеј и баш би сакал да го видам во Сакраменто. Геј како негово другарче го „притиска“ менаџментот да му дадат договор

Sean CunninghamVerified account ‏@News10Sean
Just spoke with Rudy Gay at his basketball camp. Expressed his desire to bring Rajon Rondo to Sac.
(y)
Како втора опција можен е Corey Brewer. Има играно под Карл и солидно би функционирал во неговиот run and gun систем. Demarcus не иде никаде, Дивац и Ранадиве се спремни да му дадат отказ на Карл во случај да не му одговара.

Пирс ги изигра Клиперси ко мали деца, во следни 3 години по 3 и нешто милиони а човекот не може да се движи

37 има, колку сака нека е clutch, повеќе од 10 минути нема да може да издржи

Деандре ако си оди од клиперс ќе биде интересно, немаат пари за добар центар, ќе мораат да земат некој со МЛЕ (мислам до 4.5 мил плата).

Дрејмонд Грин продужуе у ГСВ 5г/ 82м :(
Џеј Краудер у Бостон исто 5г/ 35м
Ашик у Пеликанс 5г /60 м
Иман Шамп у Кавс 4г/40 м
Кајл Синглер со Тандерс исто остануе 4г/25 м
Брендан Рајт у иде Гризлиз 3г/18м

Доста досаден пазар у НБА до сеа свите си остануаа кај што са, го нема лудилото што се најавуеше

Дрејмонд Грин продужуе у ГСВ 5г/ 82м :(
Џеј Краудер у Бостон исто 5г/ 35м
Ашик у Пеликанс 5г /60 м
Иман Шамп у Кавс 4г/40 м
Кајл Синглер со Тандерс исто остануе 4г/25 м
Брендан Рајт у иде Гризлиз 3г/18м

Доста досаден пазар у НБА до сеа свите си остануаа кај што са, го нема лудилото што се најавуеше
Чекај да ги земеме Олдриџ и Диандре, кај се брзаш :Кезец:

Чекај да ги земеме Олдриџ и Диандре, кај се брзаш :Кезец:
Освен тоа што би дошол во град како ЛА нема никаква друга причина да размислува за Лејкерс дечкото.

Освен тоа што би дошол во град како ЛА нема никаква друга причина да размислува за Лејкерс дечкото.
Двајца напишав бе, кај гледаш??? :kuracc:
Заебанција ми беше коментарот бе :icon_mrgr:

Томпсон, Лендри и Стаускас во Филаделфија. Со потегов добија 15 милиони + во капот, вкупно 25 моментално. Шансите според мене со ова да се донесе Рондо па и Вес Метјус се зголемија. Гуд ворк Дивац, гуд ворк.

Извори блиски до Олдриџ изјавиле дека презентацијата на Лејкерс не му се свиѓала, и дека више ги шкртнал од листа, иначе не му се свиѓала кошаркарската презентација, односно планот на игра што за него го имале Лејкерс.
Кобе зборел околу 4-5 минутен монолог на состанокот, и после тоа разговарале со ЛА, и овој изјавил дека не ги добил од Кобе одговорите кои ги очекувал.

И нормално пандорината кутија се отвори на твитер:
LaMarcus Aldridge asked Byron Scott where would fit in the Lakers offense.
Kobe jumped in: "under the basket getting rebounds for me"

Kobe: Prefer to shoot from left or right?
LA: Either but I'll say right
Kobe: Wrong. You don't shoot. I do

Lamarcus: "I like getting fed the ball at the high po.."
Kobe: "You want the ball you better rebound it, fat boy."

LaMarcus Aldridge: "Hey Kobe, how many times would you pass me the ball?"
Kobe: "I don't understand the question.

Lakers made the mistake of not telling Kobe the wrong address for the LaMarcus Aldridge meeting.

Lakers presentation be like:
CI25I57WoAAyM1B.jpg

:aplauz::aplauz::aplauz:
:vozbud::vozbud::vozbud:
:pos::pos::pos:

Двајца напишав бе, кај гледаш??? :kuracc:
Заебанција ми беше коментарот бе :icon_mrgr:
Нема врска пратев дека многу се надевате во Алдриџ. Ама друго е проблемот. Ако дојде во ЛАЛ тој ќе му оствари само една цел итоа не на ЛАЛ туку на Коби, односно достојно пензионирање. Нема логика моментално во Портланд има подобри услови отколку вие тоа што го нудите.

Томпсон, Лендри и Стаускас во Филаделфија. Со потегов добија 15 милиони + во капот, вкупно 25 моментално. Шансите според мене со ова да се донесе Рондо па и Вес Метјус се зголемија. Гуд ворк Дивац, гуд ворк.
Мхм, гуд ворк, а заштитени пикови и можности за замена шо ги дадоа. Ова може да се врати како бумеранг многу брзо.

Иначе неверојатна работа завршија Кавс и Шарлот со договорите на Кемба и Ирвинг. Сигурно би лапале како на Лилард договорот.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom