NBA 2025/26

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    39
Значи ти кажувам дека не прави чекори, тоа што можеше фаул да се дувне е друг момент, ама не е некоја скандалозна одлука. Еве и да си во право, колку вакви одлуки се во полза на Касл? На Шаи секој ваков влез му е, цело време прави фаул во напад.

А пошо е очигледно дека ги мразиш Лејкерс не е малце полесно да си кажеш дека ги мразиш отколку да просераваш на секој втор пост контра нив?

Па не е пошо не оди у агендата.

Дај извади пост за ова што го тврдиш,
најверојатно мислиш на она со мисматч што го прашав оној кај гледа шанса ако игра Дончич, па едноставно е како што си ти Лејкерс (Леброн? Дончич)фан, јас сум фан на Окц и се у тој пост го глефаш на утакмицата Лејкерс немаат рим протекција едино со дуплирање на Шеј играат од 1 секунда плус немаат човек кој ќе игра на Холмгрен пробаа последните минути смалбол виде што и се случи скок не можат да фатат.

@Vanlok

Првиот ти е обичен фаул али му дадоа флегранд за глумата.

Дај сега постирај блокадата на Холмгрен врз Џејмс кога му дадоа 2 слободни на име

Флегранд од страна на Ривс врз Шеј кога го повлече за раката а овој беше тргнат да положува

Транзициозниот фаул на М Смарт врз Карусо кога досудија обичен

Ривс кога со неговиот бејт врз Хартенштајн среќа на земја го досудија мада овој бараше 2 слободни

Има уште....

Па не е пошо не оди у агендата.

најверојатно мислиш на она со мисматч што го прашав оној кај гледа шанса ако игра Дончич, па едноставно е како што си ти Лејкерс (Леброн? Дончич)фан, јас сум фан на Окц и се у тој пост го глефаш на утакмицата Лејкерс немаат рим протекција едино со дуплирање на Шеј играат од 1 секунда плус немаат човек кој ќе игра на Холмгрен пробаа последните минути смалбол виде што и се случи скок не можат да фатат.

@Vanlok

Првиот ти е обичен фаул али му дадоа флегранд за глумата.

Дај сега постирај блокадата на Холмгрен врз Џејмс кога му дадоа 2 слободни на име

Флегранд од страна на Ривс врз Шеј кога го повлече за раката а овој беше тргнат да положува

Транзициозниот фаул на М Смарт врз Карусо кога досудија обичен

Ривс кога со неговиот бејт врз Хартенштајн среќа на земја го досудија мада овој бараше 2 слободни

Има уште....

1778244306482.png

Фаулот на Шај?
Сите елементи ги има за намерна лична: прекумена сила и со јасна намера да наштети. Ако го погледаш видеото добро, и ако следиш барем малку ММА, ќе знаеш дека она е многу посериозно одошто изгледа. Обид за свиткување на лактот во правец во кој лактот не се витка... И невелам дека Шеј вежба ММА, туку дека она што го направи можеше да резултира со многу сериозна повреда.

За флопингот: Сите флопираат али ОКЦ е друга лига. Да, судиите компензираа (понешто) и за Лејкерс... Но овој ОКЦ тим за кој сите предвидуваат лесна 2ра титула, зошто толку флопинг против едни физички утепани Лејкерс? Зошто спаѓаат на флопинг и тоа толку често и толку масовно да скоро сите играчи флопаат како нетачни?

Прво, затоа што изгледа систематски му приоѓаат на тоа како тим. Што е... да кажеме валидна стратегија, од аспект дека НБА само на хартија не дозволува флопинг (казни има предвидено но не се судат).

Второ изгледа затоа што не се толку добар тим, колку што во моментов лигата е слаба. Искрено пред плејоф мислев дека Лејкерс немаат шанса ни со комплетен состав... Сега почнувам да мислам дека и со овој лошо „склепан“ состав да беа здрави, да играше Лука, и евентуално со подобар/поискусен тренер - дека во овој дуел Лејкерс ќе поминеа понатаму.

Твоиве изгледа го чуствуваат тоа, штом удрија толку на флопинг. :)
Но сериозно, НБА мора да направи нешто за ова. Станува негледливо, и зборувам за ОКЦ туку општо.

За крај: Лејкерс веројатно грешат што го удвојуваат Шај. Треба да играат еден на еден и да му дадат да поентира но да се помачи за поените. И никако да не ги оставаат другите да шутираат небранети 3ки, Тандер се премногу добри шутери за небранети 3ки за да ги оставиш небранети да шутираат.

Општо, не ни мислев на постот за Дончиќ за кој си во право патем.

Немам јас проблем со ОКС, ни сега ни некогаш сум имал, ама фер е да се признае дека ОКС се премногу толерирани од судии како прво, а како второ играат премногу прљава кошарка. И пази, и тоа не ми е проблем мене, ама во тој случај треба да допуштаат судиите на другите екипи и тие така да играат против нив. Дорт нема човек што нема пробано да го повреди, Шаи е привилегирана примадона (не дека другите ѕвезди не се ама она што се допушта за него е срам) и да не набројувам натака. Самите си навлекуваат хејт ради вакви работи.

Back
На врв Bottom