NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    55
Член од
24 септември 2023
Мислења
1.329
Поени од реакции
2.073
Ova bese najdobrata statistika na eden kosarkar vo istorijata ?
Willt ne go racuname bidekji fejk bil, pred 100 godini stavil 100 poeni nema snimka od utakmicata...
Dali ovaa partija na Jokic bese pojaka od Kobi 81 poeni ? Realno da.
Kobi za da stavi 81 poeni, shutna 50 pati.
Realno na 50 shutevi sekoj vtor igrac ke stavi 80 poeni. Smeshka.
KD da se kreni na 50 shutevi jas raka davam 90 poeni ke stavi.

Член од
1 јануари 2025
Мислења
132
Поени од реакции
369
Za mene e Jokic odamna broj 2 posle Jordan ama si igram kjutenkata da ne me podberete. Steta sto igra vo era na mnogu mediumski hajpani igraci kako Lebron, Durant, Shai, kamerunskoto govedo pa ne doagja do izraz deka svedocime na golemina vo kosarkarskata istorija, bukvalno igra sam vo Denver i gi gura napred, nesto sto samo Jordan go pravel so Bullsi.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.494
Поени од реакции
5.242
Ova bese najdobrata statistika na eden kosarkar vo istorijata ?
Willt ne go racuname bidekji fejk bil, pred 100 godini stavil 100 poeni nema snimka od utakmicata...
Dali ovaa partija na Jokic bese pojaka od Kobi 81 poeni ? Realno da.
Kobi za da stavi 81 poeni, shutna 50 pati.
Realno na 50 shutevi sekoj vtor igrac ke stavi 80 poeni. Smeshka.
KD da se kreni na 50 shutevi jas raka davam 90 poeni ke stavi.
Ај ај не аздисувај.
Да не погодеше Дурант тројката за продолженија ништо од ова.

Член од
24 септември 2023
Мислења
1.329
Поени од реакции
2.073
Inace Willt bil cista prevara, pred 100 godini igral 46 minuti vo prosek na utakmica i koga ke mu teknelo shutiral po 60+ shutevi. A vo prosek shutiral po 35-40 shutevi.

Bill Rassel najgolema prevara vo kosarkata, pred 100 godini igral po 45 minuti vo prosek, i vo prosek postignuval po 15 poeni.
Karierata mu traela 13 sezoni, osvoil 11 tituli.
8 TITULI PO RED OSVOIL haha.

Kobi koga stavi 81 poen, podeli i 2 asistencii haha.
46 shutevi pola od niv ne mu ni krevaa raka.

Inace kako e Kobi najdobar najdobar Lejker na site vreminja pred Magic ?
Magic e najdobar Lejker na site vreminja.
Me cudi toa sto istiot toj Magic izjavil deka Kobi e najdobar Lejker na site vreminja ?
Na poklon mu dava deka e podobar ?
Kako e Kobi podobar od tebe, koga ti imas edno Finals MVP povekje od Kobi, i dve regular season MVP povekje od Kobi, vo dresot na Lakersi ?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.802
Поени од реакции
35.753
Баркли стварно го поштувам , горе доле најобјективен од аналитичарската фела на америчките телевизии.
Баркли има и историја на „објективни“ предвидувања на исходи од плејоф серии... Легендарни предвидувања всушност (до толку да скоро секогаш обратен е исходот). :)

Член од
19 март 2013
Мислења
3.494
Поени од реакции
5.242
Стариот изглеа се повреди појако малку.
Лука ќе мора сам да тера до почеток на плејоф. Али ќе видиме ај со Леброн не се знае.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.241
Поени од реакции
12.092
Лука не можеше да се крени на скок и тој има повреда, со појаси го врзуваа.

Џабе хајпот кој траеше месец дена колку Лебронтије да се покажи пред детето дека уште е газда во тимот.

Посекако секоја година игра еден месец јако овој период, па следи повреда, па следи ПО и испаѓање, годинава нема да е ништо поразлично.
Веќ видено.
Ја еба франшизата така, али ајде да не одиме пак во тие муабети пошто некои од вчера шо гледаат баскет ќе се најдат изненаѓени и увреѓени.

Заради глупоста на Далас да сели тим во Вегас и суров капитализам (газдите да заштедат) Лука стана Лејкер и на тоа треба да се благодарни навивачите пошто го добија следниот Меџик, Коби, Леброн тип на играч шо ќе им ја спаси франшизата - ако има добри трејдови после пензионирањето на Леброн.

Додека вака, со овој тим и со вака повреден Лука пред да дојди, во лоша физичка состојба + дополнителни повреди и секако ровитиот глумец пензионер во тимот, Лејкерси не се контедер.

Јас разбирам пасионирани навивачи, ист сум и јас само што од прв ден сум свесен дека правеа тим офанзивно да парира на Бостон, ама Бостон ги помина детските кашлици од тип на повреди на клучни играчи и ако успее да го врати Еднорогот до ПО или за време на ПО има шанси пак да го освои истокот. Зависи дали ќе се врати Порзигас пошто против Кливленд без него ќе биди трудно и ќе отпаднат годинава.
Њујок, за разлика од нив нема сега напад (пошто не знаеа да го штедат Брансон на сметка на „победени“ натпревари во тек на сезона - не извлекоа поука од лани), Мич не е во никаква форма + касно се врати на терен (значи лажеа за неговата состојба и јасно ја знаеа па се обидуваа да го трејдаат со сите сили и откако не им успеа тоа останати се со прстот во уста за човек под кош), а КАТ и овај шо го купија за сите пикови и шо ми стига до курот НЕ можат да чуваат висока 4 во одбрана и не знаат да играат одбрана против висока 4. За центар да чуваат не ни правам муабет, а ни сами не се класични центри.

Така да, малце реалити чек не е на одмет без разлика колку УСА медиумите фураат некои наративи и приказни.

п.с.
Флопирањето на овие години и после сè што постигнал во кариерата е цреша на врв шлаг од торта пошто точно го отсликува неговиот карактер како играч. Путе.

п.п.с.
Онаа мизеријата шо ја напрај со Стивен Еј уште поќе покажва колку е свилен и колку сака за него да се зборува само позитивно (како и неговите навивачи). Впрочем, да го браниш син ти кој е неспособен нешто да направи затоа што во моментот е неспособен да го направи тоа (плус некој друг го потенцирал од страна) е ЛЕЈМ момент затоа што ако беше професионален шофер со Ц+Е категорија или со Д категорија утре ќе преврти шлепер или автобус па ќе биди одговорен за смрт на еден куп луѓе, односно ако е доктор ќе усмрти пациент, ако е адвокат ќе прееби некој да лежи во затвор и слично.
Поентата е татиното синче не смеете да го критикувате, пошто татичко ќе се лути. Мочко.
Штета шо е страва од физикус па Стивен Еј испичкари (кој не би седел мадро онај 2 на 2 да ти се истопори), да беше Мелоун или Баркли онде, да беше Оукли имаше да му ја одврти една преку тоа њушката и да го седни ничкум.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.494
Поени од реакции
5.242
Лука не можеше да се крени на скок и тој има повреда, со појаси го врзуваа.

Џабе хајпот кој траеше месец дена колку Лебронтије да се покажи пред детето дека уште е газда во тимот.

Посекако секоја година игра еден месец јако овој период, па следи повреда, па следи ПО и испаѓање, годинава нема да е ништо поразлично.
Веќ видено.
Ја еба франшизата така, али ајде да не одиме пак во тие муабети пошто некои од вчера шо гледаат баскет ќе се најдат изненаѓени и увреѓени.

Заради глупоста на Далас да сели тим во Вегас и суров капитализам (газдите да заштедат) Лука стана Лејкер и на тоа треба да се благодарни навивачите пошто го добија следниот Меџик, Коби, Леброн тип на играч шо ќе им ја спаси франшизата - ако има добри трејдови после пензионирањето на Леброн.

Додека вака, со овој тим и со вака повреден Лука пред да дојди, во лоша физичка состојба + дополнителни повреди и секако ровитиот глумец пензионер во тимот, Лејкерси не се контедер.

Јас разбирам пасионирани навивачи, ист сум и јас само што од прв ден сум свесен дека правеа тим офанзивно да парира на Бостон, ама Бостон ги помина детските кашлици од тип на повреди на клучни играчи и ако успее да го врати Еднорогот до ПО или за време на ПО има шанси пак да го освои истокот. Зависи дали ќе се врати Порзигас пошто против Кливленд без него ќе биди трудно и ќе отпаднат годинава.
Њујок, за разлика од нив нема сега напад (пошто не знаеа да го штедат Брансон на сметка на „победени“ натпревари во тек на сезона - не извлекоа поука од лани), Мич не е во никаква форма + касно се врати на терен (значи лажеа за неговата состојба и јасно ја знаеа па се обидуваа да го трејдаат со сите сили и откако не им успеа тоа останати се со прстот во уста за човек под кош), а КАТ и овај шо го купија за сите пикови и шо ми стига до курот НЕ можат да чуваат висока 4 во одбрана и не знаат да играат одбрана против висока 4. За центар да чуваат не ни правам муабет, а ни сами не се класични центри.

Така да, малце реалити чек не е на одмет без разлика колку УСА медиумите фураат некои наративи и приказни.

п.с.
Флопирањето на овие години и после сè што постигнал во кариерата е цреша на врв шлаг од торта пошто точно го отсликува неговиот карактер како играч. Путе.

п.п.с.
Онаа мизеријата шо ја напрај со Стивен Еј уште поќе покажва колку е свилен и колку сака за него да се зборува само позитивно (како и неговите навивачи). Впрочем, да го браниш син ти кој е неспособен нешто да направи затоа што во моментот е неспособен да го направи тоа (плус некој друг го потенцирал од страна) е ЛЕЈМ момент затоа што ако беше професионален шофер со Ц+Е категорија или со Д категорија утре ќе преврти шлепер или автобус па ќе биди одговорен за смрт на еден куп луѓе, односно ако е доктор ќе усмрти пациент, ако е адвокат ќе прееби некој да лежи во затвор и слично.
Поентата е татиното синче не смеете да го критикувате, пошто татичко ќе се лути. Мочко.
Штета шо е страва од физикус па Стивен Еј испичкари (кој не би седел мадро онај 2 на 2 да ти се истопори), да беше Мелоун или Баркли онде, да беше Оукли имаше да му ја одврти една преку тоа њушката и да го седни ничкум.
Па резултатски Лејкерс биле во игра дур не се повреди ЛеФлоп и тоа без центар играле цела утакмица. Не биле нешто којзнае што Бостон , колку што нормално Лука не можел сам да ги победи последните минути Селтикс. А Лука секогаш е врзан со нешто , посебно последниве 3 години тој така и функционира освен ако не залепи некоја појака повреда.
Така да од ноќеска за Лејкерс поразот е што Леброн ќе го нема некое време , колку може Лука да ги разигра другите знаеме , но квалитетот им е толку.
На домашен Лејкерс ги изебаа Селтикс со АД уште. Во право си дека е тешка пичка и снегулка Брон, но ако Лејкерс не направи ништо е поради отсуство на Леброн (или Лука ваљда нема да се сјебе пак сезонава).

Kajgana Shop

На врв Bottom