NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    53
Член од
19 март 2013
Мислења
3.342
Поени од реакции
4.988
@Kambek
Карим против Шек како ќе си помини? Сериозен?
Ќе го оголи, ќе го излупи до гола кожа - буквално.

Прајм Шек е у пичку мајчину појава аман за аман не му барајте рамен.
Добро го гледал некој Шек кога играл во Орландо?
Да, во ебано Орландо, ко беше руки. Тој Шек е престрашен, камо прајм Шек со набацено искуство и килажа. Нема одбрана. Против тенк не може со хаубици да одиш, ќе ги прегази.

Овај балетанот е ВТОР на олтајм листа?

Извинете дечки ама вакви рилсови од Коби и Џордан не наоѓате, ниту од било кој друг во топ 10 играчи (кои и да се тие топ 10 играчи, пошто е променлива категорија тоа).

Кармата е курва.
Арно им се направи, нека играат сега баскет без центар.

Прајм Гарнет беше чудовиште, само братот одбра да остани во Минесота во златните години од својата кариера заради парите кои ги зеде, потоа кога играше за Бостон и освои веќе беше при крај со прајмот. Комплетен играч, страва. Буквално разликата помеѓу него и Тими е влакно, али и јас секогаш би го бирал него на терен (од емотивни причини, Тими ми е многу аутистичен играч, буквално молчи - толчи) со цела почит кон титулите на Данкан пошто ради истите и доминацијата од сите посериозни играчи/тренери е избран за најдобра 4 на сите времиња.

Со скок шутеви ќе го буши , не е све силување на обрачот. Не знам шо го мислиш ти Карим , стапче. Не викам дека е глуп Шек , но Карим имал многу поразноврсна игра. Според тебе и доминацијата и влагањето на сила , Јокич никогаш нема да биде најдобар центар пошо игра на свој начин и поинаку се снаоѓа во тие ситуации.

А за Далас им успеа на газдите ете , Маверикс се распаѓа полека и можат да си ги преместат во Лас Вегас и да си го тераат бизнисот.

Член од
24 септември 2023
Мислења
1.227
Поени од реакции
1.883
Poslednite 2 natprevaruvanja za 3 poeni gi osvoi Lillard.
Sea ako pobedi toa se 3 po red.
Dame Time
Автоматски споено мислење:

Prajm Shaq bi go otepal pod kosh na Jokic.

Последно уредено:
Член од
17 јуни 2022
Мислења
143
Поени од реакции
473
Слаба вечер може да се каже, тројките дебело потфрлија, одлично финале во забивања.

Момент на вечерта сигурно е ова, прво забивање на МекКланг и веднаш стави дознаење зошто е дојден.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.725
Поени од реакции
4.657
Слаба вечер може да се каже, тројките дебело потфрлија, одлично финале во забивања.

Момент на вечерта сигурно е ова, прво забивање на МекКланг и веднаш стави дознаење зошто е дојден.

Kobe koga skokase preku koli i bazeni so zmiii... kaj bese ovoj

Член од
10 мај 2022
Мислења
1.069
Поени од реакции
3.008
Го надмина Грифин , нема што.
Браво за момакот :aplauz:
Со тоа куцање Грифин беше најсмешен победник во историјата на ова натпреварување.Ја рипна хаубата на колата и закуца тоа го можаат 90% од играчите во НБА

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.188
Поени од реакции
11.989
Со скок шутеви ќе го буши , не е све силување на обрачот. Не знам шо го мислиш ти Карим , стапче. Не викам дека е глуп Шек , но Карим имал многу поразноврсна игра. Според тебе и доминацијата и влагањето на сила , Јокич никогаш нема да биде најдобар центар пошо игра на свој начин и поинаку се снаоѓа во тие ситуации.
Ако шутира од центар, да. Исто, ако шутира само хорок и ништо друго никогаш али од линија за слободни пошто при прв чекор кон кошот ќе се запознае со лактите на овај другиот.
Тоа е единствената и основна причина зошто Шек и Чемберлејн се надвор од секоја конкуренција кога зборуваме за центри - предоминантни беа.
Останатите нивни квалитети како играчи, ги потенцирав со презентирање на факти за Шек од времето кога играше во Орландо, а после Орландо со малку стекнато искуство (за да не биде само сила, како што викаш мада мн технички поткован беше за човек од негова големина кога влезе во лигата и затоа Хаким го јаде на искуство во финалето пошто Хаким беше во прајм, Шек беше едвај со 2 сезони зад себе) кога дојде веќе во Лејкерс беше сосема поинаква приказна.

Добро поминал против Шек, Хаким, Родман и покојни Мутомбо (покрај јадење еден куп ќотек сепак успеваше да остани на место и да го „лимитира“ колку толку), од кои повеќепати имам кажано дека тоа е најдобрата одбрана некој центар шо имам видено да ја игра над Шек, па штета шо никогаш не сме можеле да ги видиме во дуел со Вилт.

Така да, според мене, не само ти туку и било кој да бара противигра едноставно нема за такви 2 фикови, предоминантни беа под кош. Ќе го ограничиш можда малку или 1 натпревар, ама затоа следните ќе те прекрши од ќотек и обрач нема да намирисаш па ќе мора да шутираш од центар.

Еве ви интересна петорка, за размислување како комбо од ново и старо време.

Стеф
Џордан
Грент Хил
Родман
Хаким

и уште една

Стоктон
Коби
Лери
Мелоун
Шек

ајде и трета

Ајверсон
Џордан
Скоти
Гарнет
Џемберлејн

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.543
Поени од реакции
35.322

When asked if he thought the NBA game was boring, Green was blunt. "Absolutely," he said, via the Associated Press.
The four-time NBA champion referenced an interview where the late Kobe Bryant said that the game had become "accidental basketball."

"He couldn’t have been more right," Green said of Bryant's comments.

"Every possession is some type of chess move," Green said Saturday of playing against James. "You don't get that today in the NBA, often. ... You don't just get that on a regular basis. It's just who can run faster, who can hit more threes, it’s no substance. I think it's very boring."

Коментар од нет:

NBA is barely a sport anymore. A large percentage of the passionate fans left are gamblers who get the rush from betting. For the common sport fan however, gameplay has never been worse. Say what you want about the 2000s but I’ll take the boring chess match over this anyday.

Буквално ова!

Член од
19 март 2013
Мислења
3.342
Поени од реакции
4.988

When asked if he thought the NBA game was boring, Green was blunt. "Absolutely," he said, via the Associated Press.
The four-time NBA champion referenced an interview where the late Kobe Bryant said that the game had become "accidental basketball."

"He couldn’t have been more right," Green said of Bryant's comments.

"Every possession is some type of chess move," Green said Saturday of playing against James. "You don't get that today in the NBA, often. ... You don't just get that on a regular basis. It's just who can run faster, who can hit more threes, it’s no substance. I think it's very boring."

Коментар од нет:

NBA is barely a sport anymore. A large percentage of the passionate fans left are gamblers who get the rush from betting. For the common sport fan however, gameplay has never been worse. Say what you want about the 2000s but I’ll take the boring chess match over this anyday.

Буквално ова!
Глејте си тогаш репризи од 90ти и 2000ти и не се замарајте со оваа НБА. Не ни очекував некоја друга изјава од гаден играч како Грин што меле јајца нанајпедерски начин. Нема потреба да се потенцира дека се е различно од пред 15-20-30 години , само пуштете си ги Џордан и Коби и глејте си ги како серија повеќе пати.
Ние ќе се палиме и ке бидеме луди што ја гледаме оваа различна кошарка од 2015 па навака.
Преку тасета од истите муабети за тројца четворица играчи...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.543
Поени од реакции
35.322
Глејте си тогаш репризи од 90ти и 2000ти и не се замарајте со оваа НБА. Не ни очекував некоја друга изјава од гаден играч како Грин што меле јајца нанајпедерски начин. Нема потреба да се потенцира дека се е различно од пред 15-20-30 години , само пуштете си ги Џордан и Коби и глејте си ги како серија повеќе пати.
Ние ќе се палиме и ке бидеме луди што ја гледаме оваа различна кошарка од 2015 па навака.
Преку тасета од истите муабети за тројца четворица играчи...
Абе ни јас не го сакам ама Дрејмонд е во право за ова... Изгледа дека и повеќето гледачи го мислат истото, пошто гледаноста на НБА (наспроти другите спортови) е на најниско ниво досега.
Автоматски споено мислење:

Пази не зборуваме кој тип на кошарка на кој повеќе ни се допаѓа поединачно, туку дека фактички постратешка кошарка се играше порано... Тоа што повеќето гледачи го мислат истото е само попатен показател дека повеќето сакаат играта да има повеќе умствен елемент. Вака играта иде повеќе накај ол-стар филозофијата - која и самата е падната на гледаност. Јас не се сеќавам кога последен пат сум гледал ол стар, порано и руки утакмицата ја гледав.

Kajgana Shop

На врв Bottom