NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    57
Член од
19 март 2013
Мислења
3.777
Поени од реакции
5.995
Ако се базираш чисто на бројки, не може да бираш кои бројки ти одговараат.
Веќе ако праиме муабет за бројки/статистика, ај да го земеме PER тогаш, како општо-признат (бар во моментов) како најрелевантен. Според него Јокич е пред сите..... Дејвис е 4 на листата

Прегледај го приврзокот 443376

Во реалност вака е ?
Мене ми одговараат MVP и FMVP?
:facepalm: :facepalm: :facepalm:
Автоматски споено мислење:

Еве ви еден од најпопуларните канали со голема гледаност за овие работи. Секогаш гледа да е најобјективен колку што може.
И ретко кога добива хејт коментар , пошо човекот стварно кажува се без никаква пристраност.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.755
Поени од реакции
12.918
Мене ми одговараат MVP и FMVP?
:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Еве ви еден од најпопуларните канали со голема гледаност за овие работи. Секогаш гледа да е најобјективен колку што може.
И ретко кога добива хејт коментар , пошо човекот стварно кажува се без никаква пристраност.
Не, тебе не ти одговараат MVP и FMVP.
Првото е целосно субјективна одлука ( и крајно контраверзна )
Второт е сплет на околности. Прво треба да се најдеш во финале ( што е сплет на МНОГУ работи ) а потоа пак делумно може да падне субјективно иако како преференца се земаат поени/скокови/асистенции.

Зборуваме чисто статистички.
2+2=4.
Чисто статистички најдобрите играчи се тие...

Како за крај, да ти посочам само дека си контрадикторен во тоа што го говориш. Пошто рече „ инает е да негираш бројки/статистика“ за потоа да си го оправдаш аргументот со МИСЛЕЊЕТО (субјективно) на 100 професионалци.:)

Целиот муабет се водеше субјективно. За некои субјективно Коби е подобар од Леброн и е во топ5, за некои не. Субјективна е споредбата.

Затоа секогаш кога ќе се праи муабет за GOAT лично не можам да одберам. Не е компаративно. Не е фер. Да ги рангирам по позиција, да. Меѓутоа не можам да одлучам, ниту субјективно ниту објективно дека еден плеј е подобар од центар, или обратно.

ЛеБрон статистички е подобар од Коби. Факт. Подобар атлет. Факт.
Кој од нив 2ца би ги сакал во тимот и би им верувал дека и со тиња тим имаат шанса да направат нешто ? Коби. Факт.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.777
Поени од реакции
5.995
Не, тебе не ти одговараат MVP и FMVP.
Првото е целосно субјективна одлука ( и крајно контраверзна )
Второт е сплет на околности. Прво треба да се најдеш во финале ( што е сплет на МНОГУ работи ) а потоа пак делумно може да падне субјективно иако како преференца се земаат поени/скокови/асистенции.

Зборуваме чисто статистички.
2+2=4.
Чисто статистички најдобрите играчи се тие...

Како за крај, да ти посочам само дека си контрадикторен во тоа што го говориш. Пошто рече „ инает е да негираш бројки/статистика“ за потоа да си го оправдаш аргументот со МИСЛЕЊЕТО (субјективно) на 100 професионалци.:)

Целиот муабет се водеше субјективно. За некои субјективно Коби е подобар од Леброн и е во топ5, за некои не. Субјективна е споредбата.

Затоа секогаш кога ќе се праи муабет за GOAT лично не можам да одберам. Не е компаративно. Не е фер. Да ги рангирам по позиција, да. Меѓутоа не можам да одлучам, ниту субјективно ниту објективно дека еден плеј е подобар од центар, или обратно.

ЛеБрон статистички е подобар од Коби. Факт. Подобар атлет. Факт.
Кој од нив 2ца би ги сакал во тимот и би им верувал дека и со тиња тим имаат шанса да направат нешто ? Коби. Факт.

Не бев конкретен во врска со видеото со 100 играчи.Пред неколку постови Генерал пиша дека повеќе играчи го сметаат Коби за подобар од Леброн, а има еден куп играчи кој го сметаат Леброн за број еден во видеото.

Заборави да пишеш дека игра 22+ сезони на врвно ниво, но ај лошиот сплет на околности со Коби и ќе фантазираме што ако бил здрав ко Леброн.После па ќе збориме кој што сакал да има во тимот.

Во целиот тој сплет на тие работи што се случиле , подобро искочиле работите за Леброн. Таа е реалноста. 8 години по ред финале играше , сигурно дека од кошаркарски аспект не зависеле тие финалиња највеќе од него во Хит и Кавс. Нема грешка.
Не може да се рангираат играчите поради вештините што ги имаат само, ваљда затоа постојат статистиките...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.179
Поени од реакции
36.275
Според мене најголем инает е да игнорираш бројки , но ај јас ќе бидам тој што се инаетел. Спомни го сеа Бил Расел пак :pos:
Kaко она велат Америте... It goes both ways. :)

Заборави да пишеш дека игра 22+ сезони на врвно ниво, но ај лошиот сплет на околности со Коби и ќе фантазираме што ако бил здрав ко Леброн.После па ќе збориме кој што сакал да има во тимот.
Па не е „лош сплет на околности“ ако променат правила, па не бранителите не те тепаат колку што ги тепале (и повредувале) противниците. Да не зборуваме за несудење чекори и куп други промени.

Последно уредено:
Член од
16 април 2014
Мислења
7.448
Поени од реакции
11.968
Ај наброј ги параметрите.
Нема потреба да бројам за 10 души да набројувам кога други аналитичари го направиле тоа (МВП, ТИТУЛИ, ФМВМ итн). АЈ тие еве побијај ме и наброј зш Коби е пред нив, само немој тоа да е Меџик дека рекол така.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.281
Поени од реакции
12.344
и извини што те тагирав нема да се повтори :pov:
Ајде ајде, снегулка. Ко децата мали, јас не играм. Љутач еден.

И шо ако ги спомнам Смит , Хил , Тристан и кај да знам уште кој беа рол играчи , зар тоа не го прави моторот Леброн без кого немаше да игра финале Кавс таа година?
И шо ако го спомниш ова, па шо ако го спомниш онај... испаѓа брате тимот напакиран да му бил (само без Кајри шо реши шаман да стани во меѓувреме), а овие другите гледаме дека има и центри, има и тројкаши, има плејмејкери, ветерани.
Не ќе да ги носел сам на плеки овај цело време, ваљда и некој друг играл добро.

Да не сакаш играч по играч да одиме за да ти ги разбијам илузиите?
Еве неправи скрин, јас ќе ти напишам како и што изигра секој од нив - пошто за разлика од тебе активно пратам баскет (годинава не ја земам во предвид пошто најмалку пратам од последните 32 години).

Тој тим беше добар и одеше на титула, тоа што не успеа јбг.

Случајно во цела таа прича забораваш уште еден клучен играч да спомниш покрај Леброн, ама еве цело време те оставам да се сетиш де. ;)

Член од
19 март 2013
Мислења
3.777
Поени од реакции
5.995
Ајде ајде, снегулка. Ко децата мали, јас не играм. Љутач еден.

И шо ако го спомниш ова, па шо ако го спомниш онај... испаѓа брате тимот напакиран да му бил (само без Кајри шо реши шаман да стани во меѓувреме), а овие другите гледаме дека има и центри, има и тројкаши, има плејмејкери, ветерани.
Не ќе да ги носел сам на плеки овај цело време, ваљда и некој друг играл добро.

Да не сакаш играч по играч да одиме за да ти ги разбијам илузиите?
Еве неправи скрин, јас ќе ти напишам како и што изигра секој од нив - пошто за разлика од тебе активно пратам баскет (годинава не ја земам во предвид пошто најмалку пратам од последните 32 години).

Тој тим беше добар и одеше на титула, тоа што не успеа јбг.

Случајно во цела таа прича забораваш уште еден клучен играч да спомниш покрај Леброн, ама еве цело време те оставам да се сетиш де. ;)
Ти изглеа стварно се заебаваш? Буквално Леброн беше тимот тој плејоф. Како сега што Јокич е тимот и околу него се врти све , таа серија Леброн на грб ги носеше. И ме убедуваш дека со тие играчи можел повеќе против прајм Кари , убиствен Клеј и стапот Дурант што тешко кој може да го чува. Па и Игуадала и Грин како да се полоши имиња од Лав, Шамперт , ЏР Смит...
Исто ко Србија што не може да ја победи Америка на Олимпијада, едноставно појаки се. А 2016 нормално треба да му биде благодарен на Кајри кој исто му помогна и на Лука лани да игра финале.
Со муабетот дека плачел за супертим, му го оспоруваш и успехот на Кари кој патем и не е многу далеку од успесите на Коби.
Како најдобар шутер на сите времиња , јас пре него би го избрал да ми го спасува животот од колку било кој друг.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.281
Поени од реакции
12.344
Ти изглеа стварно се заебаваш? Буквално Леброн беше тимот тој плејоф. Како сега што Јокич е тимот и околу него се врти све , таа серија Леброн на грб ги носеше. И ме убедуваш дека со тие играчи можел повеќе против прајм Кари , убиствен Клеј и стапот Дурант што тешко кој може да го чува. Па и Игуадала и Грин како да се полоши имиња од Лав, Шамперт , ЏР Смит...
Исто ко Србија што не може да ја победи Америка на Олимпијада, едноставно појаки се. А 2016 нормално треба да му биде благодарен на Кајри кој исто му помогна и на Лука лани да игра финале.
Со муабетот дека плачел за супертим, му го оспоруваш и успехот на Кари кој патем и не е многу далеку од успесите на Коби.
Како најдобар шутер на сите времиња , јас пре него би го избрал да ми го спасува животот од колку било кој друг.
Кари никогаш не трчал од екипа во екипа да прави супертимови, затоа немаш потреба да го мешаш во таа конотација.

Не те убедувам ништо, сам се фати на муабетот дека Леброн САМ играл.

Еве ти дадов шанса да споминш име кое намерно го изоставаш, каде ти е Кевин Лав или и тој не чини?

Друга работа, зошто наместо да одговараш на директни прашања дефлектираш? Така не се води дискусија.
Те прашав кое име го изостави, мешаш играч од друг тим (Кари), јас не ти правев споредба со ГСВ туку ти реков дека тој тим е добар да игра за титула затоа што наративот на Леброн е бркаме титула, во тој момент тие се играчите.

А дали се добри за да играат против ГСВ или било кој друг тим требаше да ја дума Лебронтије сам пред да прави супертимови оти некогаш и друг тим ќе се „сети“ на тоа да собери 2 ѕведи + 2 ѕвезди па да изгаси сè пред себе.
Така да, таа игра прв ја почна Леброн и треба фала да му кажат т.е. да му каже Дјурант пошто тој премина од еден во друг тим за и тој да освои, сами не можеа.

На крај, зошто не го постави цел состав?
За да видиме дали се толку неспособни, играч по играч.

Еве и таа услуга ќе ти ја направам за да ти докажам дека пристрасно се обидуваш да доловиш поента, претходно само ќе ти кажам дека доста е цитирање пошто со секое следно дефлектираш и менуваш / прошируваш тема - ете ти си во право, за да спиеш помирно. Ваљда тоа сакаше да го слушниш од мене, дека си во право.

Леброн е подобар од Коби. Јеееееее.

Ајде сега кај Кливленд и да ти докажам зошто неискрено се впушташ во комуникација и споредби.

Според тебе ЛеКоњ ги носел на грб. Океј.

Ај со кој играл:

Кевин Лав - да не беше она истиот Кевин Лав со кој претходно освои титула и практично прајмот после Минесота му беше во Кливленд?
Истиот Кевин Лав кој имаше дабл дабл учинок покрај Леброн, тој го забораваш? Као случајно?

Тројкаши, пошто нели ГСВ треба да се земи во предвид па ајде да видиме Лебронтије дали се опкружил со тројкаши.
Кајл Корвер, тоа му е специјалност во играта.
Џанинг Фаје, да гледаше баскет и да ги гледаше утакмиците ќе знаеше дека влегуваше од клупа ко центар, а ги перкаше тројки пошто имаше мека рака.
Џеј Ар Смит, покрај шо се користи како добар дефанзивец, се користи како и човек кој има мека рака и можи да погоди тројка.

Намерно не го спомнувам Краудер тука, мада беше млад и можеше да игра тогаш и одбрана и да шутира.

Двојки, односно играчи за 2 поени кои можи во секој момент ако ништо друго 10 по утакмица да дадат:
Дерик Роуз
Ајзеа Томас
Хозе Калдерон
Џордан Кларксон (моментално еден од првите стрелци на Јута, тогаш не многу искусен)
Џорџ Хил, искусен плеј и корисен особено за во одбрана. На домашен терен кога играа беше најборбен.
Двејн Вејд - бадијала да објаснуваме кој е човеков.
ТВОЈОТ Чеди Осман (пошто за да доловиш поента само тој го спомна, а сите овие погоре ги изостави - вервам случајно, така?)

Под кош, енфорсери, некој шо ќе можи да собери офанзивен или дефанзивен скок.
Џеј Краудер, во за него најдобрите години.
Кевин Лав (овај и во тројкаши го рачунаме така? Пошто мека рака леле мори мајко)
Чанинг Фаје
Лери Ненс, арен е за замена да одмори првотимецот
Кендрик Перкинс, некому тука омилен аналитичар изгледа (пошто само тој го слави Леброн и никој друг)
Тристан Томсон - им ги реши сериите со Индијана и Бостон на дефанзивната страна

Играчи, специјалисти за одбрана
Џеј Ар Смит
Тристан Томпсон
Џорџ Хил
Иман Шрампет (опалааааа, некој го заборај батево, а карира изгради како дефанзивен мастермајнд - штета 99% од времето надуван е, па тоа го кошташе многу - али негов проблем)

Ветерани
Џеф Грин
овај исто го заборави? Знајш шо значи за клупа, атмосфера во тим и воопшто да бркаш титула да имаш некој како Анкл Џеф во тимот?
На Бостон им подеба матер тогаш, ако гледаше. ;)

Баш ради играчи како овај и други се имам контрано на темава како Бостон не можеше до титула чисто со дуото Браун - Тејтум (шо се докажа ете со испаѓањето од Кливленд, меѓу останатото и понатаму другите ПО серии), па мораа да менуваат начин на игра пошто ако останеа само на тоа дуо ќе цицаа палци сеуште - но тоа е друга тема на муабет. Во оваа прилика се докажува дека сум бил во право и не сум зборал на памет.

Анкл Џеф му наеба малце мајчето на суперстарите на Бостон.

Покрај вујко Џеф тука биле и Вејд, Роуз, Перкинс, Хил, Калдерон.

Значи не биле само Лебронтије и Чеди Осман, како шо ти потенцира во првото препирање и спомнувањето баш на оваа година и овој тим, чисто за да дефлектираш.
A 2018 шо тим имаа Кливленд и кој ги однесе до финале? Чеди Осман македонската гордост.
Едино му фалеше Кајри кој сакаше сам без поголемиот брат да си освои прстен, па видовме прво ојде го прееба Бостон, па стана Шаман, па после ојде го прееба Дјурант во причата со Нетси за на крај да даде максимум од себе во Далас али не им беше судено со Лука.

Така да, јас гледам баскет, не се секирај не ми се статистиките предност пошто не е битно дали Тристан ќе ти забие 20 пати или 10 пати, ако ти реши клучен натпревар против Торонто или Индијана *(битно е да ти го реши натпреварот за тоа шо е платен, за тоа шо е на терен).
Во иднина, смирено малце и пошироката слика гледај ја, не само ЛеКоњ и крај, сам играше.

Не, не играше сам - имаше полн тим на дефанзивци, ветерани, тројкаши.
Тоа што порано градел супертимови па тоа му се удри од глава е тражили сте гледајте.

Тоа што играл 10 финалиња, а освоил 4 прстења (за кои барем 2 се директна последица на соиграчи во вид на помош, а барем еден од тие 6 порази е директна последица на мелтдаун со 8 ебани поени во финале) е недостаток на штоф, материјал нема, нема суштина другар.
Како да ти кажам, исто е а сепак различно.

Никогаш нема да биди Коби, па дури ни тогаш.
За Џордан па, излишно е да се збора - уште 20 години да игра нема да е подобар.

И ти генерале на кое дереџе падна, се објаснуваш со гугл и останати стстистичари.
Не е толку лош познавач колку шо е инаетчија Камбек, али ќе го оставам последното да е негово и да си го истера инаетот.

Му реков еве му го Леброн, најдобар е.
Му посакувам да се изнагледа добар баскет на Леброн во годините шо надоаѓаат. Пред него е времето. ;)

Член од
24 септември 2023
Мислења
1.358
Поени од реакции
2.097
LBJ e 4x finals MVP i 4x MVP regular.

Kobi e 2x finals MVP i 1x MVP regular.

Ne e ni za sporedba.
LBJ e za eden LEVEL podobar od Kobi.

(moe mislenje)

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
6.045
Поени од реакции
18.552
LBJ e 4x finals MVP i 4x MVP regular.

Kobi e 2x finals MVP i 1x MVP regular.

Ne e ni za sporedba.
LBJ e za eden LEVEL podobar od Kobi.

(moe mislenje)
Да не напиша долу дека е твое мислење, ке мислев дека е на Славе од Четирце.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.777
Поени од реакции
5.995
Кари никогаш не трчал од екипа во екипа да прави супертимови, затоа немаш потреба да го мешаш во таа конотација.

Не те убедувам ништо, сам се фати на муабетот дека Леброн САМ играл.

Еве ти дадов шанса да споминш име кое намерно го изоставаш, каде ти е Кевин Лав или и тој не чини?

Друга работа, зошто наместо да одговараш на директни прашања дефлектираш? Така не се води дискусија.
Те прашав кое име го изостави, мешаш играч од друг тим (Кари), јас не ти правев споредба со ГСВ туку ти реков дека тој тим е добар да игра за титула затоа што наративот на Леброн е бркаме титула, во тој момент тие се играчите.

А дали се добри за да играат против ГСВ или било кој друг тим требаше да ја дума Лебронтије сам пред да прави супертимови оти некогаш и друг тим ќе се „сети“ на тоа да собери 2 ѕведи + 2 ѕвезди па да изгаси сè пред себе.
Така да, таа игра прв ја почна Леброн и треба фала да му кажат т.е. да му каже Дјурант пошто тој премина од еден во друг тим за и тој да освои, сами не можеа.

На крај, зошто не го постави цел состав?
За да видиме дали се толку неспособни, играч по играч.

Еве и таа услуга ќе ти ја направам за да ти докажам дека пристрасно се обидуваш да доловиш поента, претходно само ќе ти кажам дека доста е цитирање пошто со секое следно дефлектираш и менуваш / прошируваш тема - ете ти си во право, за да спиеш помирно. Ваљда тоа сакаше да го слушниш од мене, дека си во право.

Леброн е подобар од Коби. Јеееееее.

Ајде сега кај Кливленд и да ти докажам зошто неискрено се впушташ во комуникација и споредби.

Според тебе ЛеКоњ ги носел на грб. Океј.

Ај со кој играл:

Кевин Лав - да не беше она истиот Кевин Лав со кој претходно освои титула и практично прајмот после Минесота му беше во Кливленд?
Истиот Кевин Лав кој имаше дабл дабл учинок покрај Леброн, тој го забораваш? Као случајно?

Тројкаши, пошто нели ГСВ треба да се земи во предвид па ајде да видиме Лебронтије дали се опкружил со тројкаши.
Кајл Корвер, тоа му е специјалност во играта.
Џанинг Фаје, да гледаше баскет и да ги гледаше утакмиците ќе знаеше дека влегуваше од клупа ко центар, а ги перкаше тројки пошто имаше мека рака.
Џеј Ар Смит, покрај шо се користи како добар дефанзивец, се користи како и човек кој има мека рака и можи да погоди тројка.

Намерно не го спомнувам Краудер тука, мада беше млад и можеше да игра тогаш и одбрана и да шутира.

Двојки, односно играчи за 2 поени кои можи во секој момент ако ништо друго 10 по утакмица да дадат:
Дерик Роуз
Ајзеа Томас
Хозе Калдерон
Џордан Кларксон (моментално еден од првите стрелци на Јута, тогаш не многу искусен)
Џорџ Хил, искусен плеј и корисен особено за во одбрана. На домашен терен кога играа беше најборбен.
Двејн Вејд - бадијала да објаснуваме кој е човеков.
ТВОЈОТ Чеди Осман (пошто за да доловиш поента само тој го спомна, а сите овие погоре ги изостави - вервам случајно, така?)

Под кош, енфорсери, некој шо ќе можи да собери офанзивен или дефанзивен скок.
Џеј Краудер, во за него најдобрите години.
Кевин Лав (овај и во тројкаши го рачунаме така? Пошто мека рака леле мори мајко)
Чанинг Фаје
Лери Ненс, арен е за замена да одмори првотимецот
Кендрик Перкинс, некому тука омилен аналитичар изгледа (пошто само тој го слави Леброн и никој друг)
Тристан Томсон - им ги реши сериите со Индијана и Бостон на дефанзивната страна

Играчи, специјалисти за одбрана
Џеј Ар Смит
Тристан Томпсон
Џорџ Хил
Иман Шрампет (опалааааа, некој го заборај батево, а карира изгради како дефанзивен мастермајнд - штета 99% од времето надуван е, па тоа го кошташе многу - али негов проблем)

Ветерани
Џеф Грин
овај исто го заборави? Знајш шо значи за клупа, атмосфера во тим и воопшто да бркаш титула да имаш некој како Анкл Џеф во тимот?
На Бостон им подеба матер тогаш, ако гледаше. ;)

Баш ради играчи како овај и други се имам контрано на темава како Бостон не можеше до титула чисто со дуото Браун - Тејтум (шо се докажа ете со испаѓањето од Кливленд, меѓу останатото и понатаму другите ПО серии), па мораа да менуваат начин на игра пошто ако останеа само на тоа дуо ќе цицаа палци сеуште - но тоа е друга тема на муабет. Во оваа прилика се докажува дека сум бил во право и не сум зборал на памет.

Анкл Џеф му наеба малце мајчето на суперстарите на Бостон.

Покрај вујко Џеф тука биле и Вејд, Роуз, Перкинс, Хил, Калдерон.

Значи не биле само Лебронтије и Чеди Осман, како шо ти потенцира во првото препирање и спомнувањето баш на оваа година и овој тим, чисто за да дефлектираш.

Едино му фалеше Кајри кој сакаше сам без поголемиот брат да си освои прстен, па видовме прво ојде го прееба Бостон, па стана Шаман, па после ојде го прееба Дјурант во причата со Нетси за на крај да даде максимум од себе во Далас али не им беше судено со Лука.

Така да, јас гледам баскет, не се секирај не ми се статистиките предност пошто не е битно дали Тристан ќе ти забие 20 пати или 10 пати, ако ти реши клучен натпревар против Торонто или Индијана *(битно е да ти го реши натпреварот за тоа шо е платен, за тоа шо е на терен).
Во иднина, смирено малце и пошироката слика гледај ја, не само ЛеКоњ и крај, сам играше.

Не, не играше сам - имаше полн тим на дефанзивци, ветерани, тројкаши.
Тоа што порано градел супертимови па тоа му се удри од глава е тражили сте гледајте.

Тоа што играл 10 финалиња, а освоил 4 прстења (за кои барем 2 се директна последица на соиграчи во вид на помош, а барем еден од тие 6 порази е директна последица на мелтдаун со 8 ебани поени во финале) е недостаток на штоф, материјал нема, нема суштина другар.
Како да ти кажам, исто е а сепак различно.

Никогаш нема да биди Коби, па дури ни тогаш.
За Џордан па, излишно е да се збора - уште 20 години да игра нема да е подобар.

Не е толку лош познавач колку шо е инаетчија Камбек, али ќе го оставам последното да е негово и да си го истера инаетот.

Му реков еве му го Леброн, најдобар е.
Му посакувам да се изнагледа добар баскет на Леброн во годините шо надоаѓаат. Пред него е времето. ;)
Свака ти част што се потруди цел ростер да ми го објасниш и кој каква улога имал. Фала ти. Еве ти директно прашање до тебе? Ти ме читаш мене од прв збор до последен збор? Ми кажа дека сум ги изоставил Лав и Шамперт? Или не те разбрав нешто.
Ај кажи ми без Леброн што би направиле Кавс таа сезона и која е разликата од сегашните Клиперс да речеме кој убеден сум дека ќе летаат во 1 рунда оваа сезона.
И ме заболе курот за Леброн , јас Лејкерс не ги сакам од коа он стапна таму , дури и Лука онака ќе ми биде ако освои титула со него оваа или нареднава сезона , а го обожавам Лука ко играч.
Ти имаш ептен голема антипатичност кон Леброн и буквално све што направил пробуваш да кажеш дека е незаслужено или дека немал голем удел во тоа.
Леброн не е најдобар , само е подобар од Коби. А дека никој нема да биде како Коби , 100% се согласувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom