NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    56
Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.403
Поени од реакции
10.806
Инаку, немаше некој новинар да го праша тоа балетанот како носењето на Лука е помалку од носењето на Батлер во тим? Небо земја е разликата.
Индивидуално да, Лука е подобар играч од Батлер, млад и перспективен за франшизата.

Но, од друга страна, они го донесоа Батлер у нивниот систем, а Лејкерс со Лука од ново учат да играат јер останаа без Дејвис, кој на моменти беше и најдобар играч на франшизата.

Али се слагам, на Леброн треба да му е незгодно да изјави тоа, со оглед на тоа што Подзиемски ги расформира.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.261
Поени од реакции
12.209
Али се слагам, на Леброн треба да му е незгодно да изјави тоа, со оглед на тоа што Подзиемски ги расформира.
Ако Батлер е X факторот за секој тим, шо гледаме дека е (постирав и видео и стварно човекот е стара школа) тогаш требаше Леброн да напни да трејдаат за него наместо за Лука ама нема јаре и паре. Вака испаѓа, бадијала кукањето, плус како што викаш Подиземски ги закопа утакмицава, никаков Батлер.
Плус Џими го пцуеше во баблот кога има лапнаа титула и Мајами играше со пола екипа (ради повреди), тоа исто стои.

Како и да е, Батлер во овој ГСВ со Стеф заедно и со Дрејмонд имаат уште година до две да играат на ова ниво (со сите повреди, со цело искуство зад нив и со максимумот што можат да го извлечат од време на време - не секоја вечер), после тоа најдобро ќе е да се пензионираат.

Искрен да сум, имам пишувано исто, криво ќе ми е за Стеф ако до крај на кариера не лапа уште една титула - не за друго туку за да е рамо до рамо со Меџик и конечно да го земат сериозно во таа споредба за најдобар плеј евер - шо мислам дека заслужи, пошто како му се развиваше кариерата не беше само тројкаш, врвен плејмејкер е.

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
784
Поени од реакции
2.013
Decki off topic, vo narednive dve nedeli ke imam extra slobodno vreme, a igra ne sum fatil 10 godini, kija nba igra bi ja preporacale za ps4 ?

Член од
19 март 2013
Мислења
3.694
Поени од реакции
5.817
Хјустон последните 5 текми све тешки противници. ГСВ, ОКЦ , Лејкерс, Клиперс и на крај Денвер. Можат сите 5 да ги изгубат , иако вака и ја се залажав дека второто место им е сигурно. Вечер многу битен дуел меѓу Денвер - ГСВ , последна шанса мислам за Денвер да фатат второ место.
ГСВ од друга страна ако ги поминат како потенцијални мини и Нагетс и Рокетс, уште не им е сигурен директен плејоф, Клиперс и Минесота имаат полесен распоред.
Можат Лејкерс и Мемфис да го јадат највеќе од ситуацијава. Имаат бек то бек со ОКЦ Лејкерсите , Мемфис па ги чекаат дуели со Пистонс , со Денвер, со Минесота.
Многу интересна завршница на регуларниот дел , најава за плејофот шо ќе биде права тепачка.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.222
Поени од реакции
7.546
Хјустон последните 5 текми све тешки противници. ГСВ, ОКЦ , Лејкерс, Клиперс и на крај Денвер. Можат сите 5 да ги изгубат , иако вака и ја се залажав дека второто место им е сигурно. Вечер многу битен дуел меѓу Денвер - ГСВ , последна шанса мислам за Денвер да фатат второ место.
ГСВ од друга страна ако ги поминат како потенцијални мини и Нагетс и Рокетс, уште не им е сигурен директен плејоф, Клиперс и Минесота имаат полесен распоред.
Можат Лејкерс и Мемфис да го јадат највеќе од ситуацијава. Имаат бек то бек со ОКЦ Лејкерсите , Мемфис па ги чекаат дуели со Пистонс , со Денвер, со Минесота.
Многу интересна завршница на регуларниот дел , најава за плејофот шо ќе биде права тепачка.
Окц се на една победа до загарантирано прво место во лигата ,така да после победата рачунај дека ќе играат со втор тим ,сите битни играчи ќе ги одмараат за плеј оф,не се будали да ги пуштаат да играат да ризикуваат повреда.
Ама од трето до осмо место е пекол сите се на една победа разлика до крај нема ништо да се знае.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.694
Поени од реакции
5.817
Окц се на една победа до загарантирано прво место во лигата ,така да после победата рачунај дека ќе играат со втор тим ,сите битни играчи ќе ги одмараат за плеј оф,не се будали да ги пуштаат да играат да ризикуваат повреда.
Ама од трето до осмо место е пекол сите се на една победа разлика до крај нема ништо да се знае.
Па шо ги знам, можно е и историја да бркаат да бидат третиот тим со 70 победи.
Одамна веќе се први на запад, во лигата е мање битно.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.432
Поени од реакции
11.931
Се испичкаа Лејкерс вчера. Ги реши Стеф.
Лука топ утакмица, како Весбрук да го облекол неговиот дрес.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.032
Поени од реакции
36.871
Се согласувам со сè што напиша, со една мала разлика - Јокарата можи секоја вечер до такви бројки, Стеф нажалост не бидејќи прајмот му измина.

Америте се неблагодарни копилиња, особено тоа водителите по тв, така да секогаш ќе фураат некој лев наратив, лев играч, лев МВП, гоат, ју нејм ит. Не очекувам ништо подобро од нив.

Инаку, немаше некој новинар да го праша тоа балетанот како носењето на Лука е помалку од носењето на Батлер во тим? Небо земја е разликата.
Da ne me sfatis pogresno, vo nieden slucaj ne mi e poentata da go diskreditiram Jokara i negovite sposobnosti da ja dominira nba night in and out, kako i da ja zavrsi karierata, sigurno ke e top5 centri na site vreminja, daj boze da sobere uste nekoj prsten, nebitno dali denver dali drug tim.

Za Stef voopsto ne mi e ni prioritet nitu pa nego treba da mu bide bilo kakva regularna mvp nagrada, been there, done that, edinstveniot negov fokus treba da e na 5ti prsten, all in.

Steta shto i nego godinite go stigaat poleka ama mislam deka so ovoj tim i sitno sminkanje vo letnite periodi, mozat da se barem vo zavrsnicata na zapadot, za titula sepak treba i malce srekja.

Eden Kobe vekje prekinaa da go stavaat u goat konverzaciite, edinstveno Shaq celo vreme bara da ne go zaboravaat pa shto drugo da se kazhe za ostanative.

Vcera imase nekoj blamaza deka Jokic ne bil top20 igrac momentalno, me mrzi i da go baram videoto, kaj SAS i ona smrdle buckasto Perkins u emisija beshe.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.187
Поени од реакции
75.707
Голден Стејт ебавање мајки на сите :D
Хаос е на западов моментално.

3. Лејкерс 46-30
4. Денвер 47-31
5. Голден Стејт 46-31
6. Минесота 45-32
7. Мемфис 45-32
8. Клиперс 45-32

Мемфис се со најслаба форма, другиве пепел прават.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.403
Поени од реакции
10.806
Da ne me sfatis pogresno, vo nieden slucaj ne mi e poentata da go diskreditiram Jokara i negovite sposobnosti da ja dominira nba night in and out, kako i da ja zavrsi karierata, sigurno ke e top5 centri na site vreminja, daj boze da sobere uste nekoj prsten, nebitno dali denver dali drug tim.

Za Stef voopsto ne mi e ni prioritet nitu pa nego treba da mu bide bilo kakva regularna mvp nagrada, been there, done that, edinstveniot negov fokus treba da e na 5ti prsten, all in.

Steta shto i nego godinite go stigaat poleka ama mislam deka so ovoj tim i sitno sminkanje vo letnite periodi, mozat da se barem vo zavrsnicata na zapadot, za titula sepak treba i malce srekja.

Eden Kobe vekje prekinaa da go stavaat u goat konverzaciite, edinstveno Shaq celo vreme bara da ne go zaboravaat pa shto drugo da se kazhe za ostanative.

Vcera imase nekoj blamaza deka Jokic ne bil top20 igrac momentalno, me mrzi i da go baram videoto, kaj SAS i ona smrdle buckasto Perkins u emisija beshe.
Маркус Морис збореше, ама очекувано од него, јер Јокич му ја еба кариерата на брат му Маркиф со ударот у грб од позади. Така да верувам збори од емоции, ни сам не си верува у наративот што го фураше.

Него, на страна МВП, ја не знам како Остин Ривс не е дел од дискусии за Most Improved Player, од недрафтуван до би рекол топ3 трети опции у лига. Кој го ебе Чед Канингам, прв пик што се одмрзнал после 3-4 години и заиграл како што се очекувало од него.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.694
Поени од реакции
5.817
Изгледа конечно сваќа дека е окружен со дебили.

Па богами и плејин не им бега ако затворат вака во последните 4. Голем ташак шо има Јокич историски бројки, игра со идиоти стварно. Сета почит кон Гордон само.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.860
Поени од реакции
4.540
Него, на страна МВП, ја не знам како Остин Ривс не е дел од дискусии за Most Improved Player, од недрафтуван до би рекол топ3 трети опции у лига. Кој го ебе Чед Канингам, прв пик што се одмрзнал после 3-4 години и заиграл како што се очекувало од него.
Апсолутно не треба да земе Канингхем, да не отсуствуваше подолог период Норман Пауел со сигурност ја зимаше. А инаку мислам и дека Даниелс треба да се смета како голем фаворит, има напреднато и офанзивно и дефанзивно доста годинава.

Член од
9 декември 2010
Мислења
615
Поени од реакции
353
Една сезона беше повреден значи после 2 сезони.
Поради фактот што Канингем игра сам Ајви (оут на стартот) нема кој за него да прави спејсинг, има подобар импакт на играта од Ривс, поради фактот што имаат двојно повеќе победи од минатата сезона, 60% од победите чисто ради него.
Има уште како на пример (го нема Дејвис и Џејмс предходно и сеа Дончич и Џејмс да прават спејсинг за него), Канингем игра пристојна одбрана за разлика од Ривс. Ривс е подобрена верзија на Џордан Пул ништо повеќе.

Денвер очигледно ги таргетира Вориорси во плејоф, додека пак по секоја цена се обидуваат да ја избегнат Минесота.

Инаку Лејкерси играа многу груба одбрана врз Кари од намерно бутање од зад грб до препки бутање во негов играч кога овој излегуваше од блок да прими топка.

Ја гледав ноќеска Хјустон Окц, Окц без воља во одбрана играа цел натпревар, уште почудно Дорт примарен дефанзивец на Томпсон ( кого по логика би требало да го брани Вилијамс, Дорт на Грин) единствена логика Вилијамс уште не е 100% од повредата, под кошот доста офанзивни скокови дозволија и доста лесни поени после скоковите, како да дошле и да се појавиле чисто колку за да ги заведат. Холмгрен би требало до крај на регуларната сезона да игра поради фактот што доста беше повреден сезонава. Не знам што го форсираат Вилијамс ако не е 100%.

Kajgana Shop

На врв Bottom