NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    55
Член од
24 септември 2023
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.087
Шаи го добива истиот третман ко Харден кога имаше 36.1 сезоната. Се надевам и исходот на мвп ќе биде ист ко таа сезона.
Автоматски споено мислење:

?
Pa Harden bese MVP taa sezona, 2018.

Jokic e najdobar igrac i tuka nema dilema.
No Oklahoma se na 12+ pobedi povekje od Denver, toa e golema razlika.
Da bea 5-6 pobedi razlika, ke morase da mu ja dadat nagradata na Jokic, brutalen e.
Vaka smesno e da pomislis da mu ja dadat na Jokic pred Shai.

Onaj Stiven crniot pristrasen e no i vo pravo e, koga mu rece na Perkins sedi miren, SGA e MVP.

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
775
Поени од реакции
1.993
?

Da bea 5-6 pobedi razlika, ke morase da mu ja dadat nagradata na Jokic, brutalen e.

Onaj Stiven crniot pristrasen e no i vo pravo e, koga mu rece na Perkins sedi miren, SGA e MVP.
Abe drygar aj ne zebavaj, vaka so ovie muabeti ti i skoro site americki " opinion makeri " branea i koga ona vecito povredeniot orangutan zema mvp.
Sto e nagradata ? Most Valuable Player, OKC bez SGA tepa utakmici so +4 razlika ( ovde imas stastika deka 10 od 12 koga nw igral pobedila so +4 razlika ) , koga Jokerot ne igra Denver ne e ni tanking tim, lici na development ligata, gubat od faking Orlando :), znaci da se vratam na brojkite , poso gi pratis, bez Jokerot Denver gubi so 24 poeni razlika vo prosek, i sega statistiki, SGA samo vo poeni bega, Jokerot e na triple double average , suma sumarum, SGA ke dobie poso kako so kaza Generalot, ligata ja vodat tupani skloni kon temnata boja.....

Член од
19 март 2013
Мислења
3.513
Поени од реакции
5.281
?

2019 имаше 36.1 Харден , не се губи.

Така се брани, ама контакт имаше и контактите ги дуваат сега судиите.

Не дека во иста утакмица има такви кои ги свират и кои не ги свират, тиња е судењето направено ама според правилата ова го судат за лична.

Остај шо не ни се свиѓа, работата е малце заострија лани во ПО, годинава ваљда исто ќе биди али во меѓувреме ќе гледаме вакви досудени фаули.

Плус, то шо го збораме сите т.е. слонот во собата, на Ше му се суди чисто само за да излези во трката за МВП напред - како да е трка на поени на крај, а не на најкорисен играч (шо му е и името).

Нит ми се збора, нит ми се коментира на темата Тибодо говедото.

Лани шо дека бевме 2 на истокот, свиткавме џам?
Дојде индијана ни ебаваше мајката оти Брансон завлечка повреда, тимот партали ете од вакви работи.

Башка бе, тие на клупа земат плата?
Еми ко земат како можи да не игра БАРЕМ 5 минути на утакмица?

Не играш за титула, првенство е.
Поарно заврши ШЕСТИ *(или осми, десетти) на табелата, очувај по некој играч здрав. Отколку да завршиш втор или трет, а тимот болница - второ коло не можи да ти префли пошто нема кој да игра.

Клупата се користи преку цела сезона за да напрајш хемија во тимот, плус да видиш некој дали ќе се покажи па да можи на него да сметаш во ПО + да го развиваш ко асет натаму во годините.

ТУГА е тимот и раководството ама дај Боже да отпаднат рано па ако има некој ум во глата нека продава сичкото и нека го носи Гркот, пошто клупа и онака немаме, ниту ќе имаме во догледно време.
Извини брату не те вреѓам и знам дека си многу попаметен , но вака кога ќе пуштиш анализа со пцовки кон Никс ме потсеќаш на Чолка со Атлетико :pos:
Леле уште тука да дојде фали , не кажувајте ај.

Иначе Лука не може без Брон и Брон не може без Лука сезонава , тоа е тоа. Башка и Хачимура многу им фали , уште еден таков и Лука знаел и така победи да носи.

Последно уредено:
Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.991
Поени од реакции
23.208
Se glea kolku e biten lebron u timot na lejkers. Bez nego i 50 poeni da stavi luka pak nema da tepaat
Неможе сам Лука, барем да ги имаше Хејс под кош и Хачимира друг натпревар ќе е, но тоа е што е, незнам уште колку имаат до враќање овие двајца за Брон знаеме, ќе наредат сега порази Лејкерси. Знаев дека Лука ќе оди над 40 поени но и 60 да дадеше пак ќе беше пораз, имаше отворени тројки што им ги намести Лука но не погодуваат , таа е болката на Лејкерси . Ќе се крпи додека небиде комплетиран составот, барем во ПО да бидат сите фит ќе биде интересно . Не очекувам титула но барем да ги замрсат сметките на на големите за поинтересно да биде. Па и распоредот никако не им се погоди 6 натпревари играат за 8 дена така нешто беше. Ептен згуснат распоред и тоа со прејаки тимови.

Член од
24 септември 2023
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.087
Ako ne gi vrednuvame pobedite i ja gledame samo individualnata statistika, togas drugari kakov Shai kakov Jordan, kakvi bakraci.
Jokic e GOAT. Pojak e i od Jordan.

Screenshot_2025-03-14-15-14-26-426_com.android.chrome.jpg

Vecer Lakers - Denver

Последно уредено:
Член од
16 април 2014
Мислења
7.419
Поени од реакции
11.913
Да ги имаше Џејмс или Тејтум бројкиве на Јокич, 1.02 коефициентот ќе беше за нив за МВП. Џејмс да ги извадеше тие бројки ГОАТ ќе го крунисаа.

Член од
24 септември 2023
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.087
Prethodnata sezona koj imase pojaki brojki, Jokic ili Luka ?????

Jokic
26.4/12.4/9.0

Luka
33.9/9.2/9.8

Kade kade pojaka statistika bese taa na Luka.
Ne ja dobi nagradata bidekji Denver zavrsija na 7 pobedi povekje od Mavsi.

Taka i ovaa sezona, statistikata na Jokic e mn pojaka od Shai, no Shai so ekipata oraat 12+ pobedi povekje.

Ako treba Jokic da dobie godinava, togas lani ne trebase da ja dobie nagradata.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.513
Поени од реакции
5.281
Јокич пак е прв на киа мвп ледер.
Интересен момент е шо Мичел влезе во топ 5 , се разбира поради повредата на Леброн.
Малце непоштено спрема Кари кој од кога дојде Батлер игра на МВП левел , но нели победите се фура секогаш тоа мислење.
Јокич и Вестбрук последниве години добија МВП од полоша позиција бидејќи направија работи што пред тоа не биле направени.
Епа да , сеа им е криво што Јокич втор пат прави нешто невидено и се трудат компензација да напраат за лани и сега СГА да земе кога веќе лани не му дадоа..

Prethodnata sezona koj imase pojaki brojki, Jokic ili Luka ?????

Jokic
26.4/12.4/9.0

Luka
33.9/9.2/9.8

Kade kade pojaka statistika bese taa na Luka.
Ne ja dobi nagradata bidekji Denver zavrsija na 7 pobedi povekje od Mavsi.

Taka i ovaa sezona, statistikata na Jokic e mn pojaka od Shai, no Shai so ekipata oraat 12+ pobedi povekje.

Ako treba Jokic da dobie godinava, togas lani ne trebase da ja dobie nagradata.
Па барем лани ќе испадне во право Шек.
Требаше на Шаи да му ја дадат имаа ист број на победи со Нагетс. На Вестбрук му се дава МВП стриктно ради трипл дабл, а сега на центар не се знае и се гледаат победи.
Многу контрадикторно , оваа сезона мора да биде исклучок. Кари и Ленард се покрадени 2017 тогаш.

Член од
24 септември 2023
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.087
Lani povekje od pola sezona favorit za MVP bese kamerunskoto magare.
Posledno pred da se povredi, bese jasno epten pred Jokic.
Ne mozam tocno da se setam na koeficientite no, odprilika 1.40 bese koeficientot za Embiid, a za Jokic bese odprilika 2.50.
Se povredi ona pi4eto, i nagradata otide vo racete na Jokic.

Член од
9 декември 2010
Мислења
608
Поени од реакции
347
Abe drygar aj ne zebavaj, vaka so ovie muabeti ti i skoro site americki " opinion makeri " branea i koga ona vecito povredeniot orangutan zema mvp.
Sto e nagradata ? Most Valuable Player, OKC bez SGA tepa utakmici so +4 razlika ( ovde imas stastika deka 10 od 12 koga nw igral pobedila so +4 razlika ) , koga Jokerot ne igra Denver ne e ni tanking tim, lici na development ligata, gubat od faking Orlando :), znaci da se vratam na brojkite , poso gi pratis, bez Jokerot Denver gubi so 24 poeni razlika vo prosek, i sega statistiki, SGA samo vo poeni bega, Jokerot e na triple double average , suma sumarum, SGA ke dobie poso kako so kaza Generalot, ligata ja vodat tupani skloni kon temnata boja.....
Не би ви се мешал во дискусијата но Окц се 1-1 кога Александар не игра против Далас пораз за Окц не играа Холмгрен, Хатенштајн и Александар, Далас Дончич и Лајвли, и победа против Портланд каде за Портланд не играа Авдија и Ејтон додека пак за Окц целиот прв состав беше аут.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.513
Поени од реакции
5.281
Во последните 5 години нема подобар играч во advanced stats од Јокич , статс кои патем се направени за полесно да се одреди МВП. И ти доаѓа Илз или некој глуп нигер или сакат белец што ја почитува црнечката "култура " и ти кажува еј види овие се појак тим овој има повеќе победи и дал 30+ поени секоја утакмица.
Дури и ја сум фер па кажувам ај можело лани да се даде на Шаи , па во најмала рака 4 МВП е најобјективно за Јокич. А уствари тие понапредни статистики кажуваат дека Денвер ќе беа гомно и лајно без него и сосема заслужено човекот треба да има 5 по ред.

Kajgana Shop

На врв Bottom