Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Така викавте и во 2021, па видовме колку се распаднавме.

Се изгнаси пак темата со глупи муабети од поновиве членови на форумов. Никој не ја искоментира паролата на Ајдуци. Директно во центарот.
Прегледај го приврзокот 392581
Иста ситуација во секој град.
Не е само кај нас ова, дури и во некои од нашите соседни земји ситуацијата е слична со исклучок на по некој клуб.

Ти очито не ме читаш што пушуем друже. Баш дека зборите цело време дека тоа била невидена атмосфера, никад видено, пекол кур се тресе, баш заради тоа и имаше коментар. Што не ти е јасно? Па ете добро не кажувај каде било подобро, не ни мораш да кажеш. Ја само прашав коа ќе споредиш дали мислиш дека тоа што вие го направивте на натпревариве од Лига на шампиони годинава е нешо невидено, пекол, нигде немало такво нешто. За мене не се секирај на колку натпревари сум бил и кај се сум бил и колку сум поврзан со ракомет, така да лабаво. Само немој да се сомневаш во тоа дали знам да проценам атмосфера на натптревар итн ;).
Ова само да споредиш со вашите настапи против Колштад и Кил. Толку побарав. Поздрав

KOMITI, NAJDOBRI STE NA SVETOT! FULL RESPECT! VARDAR-PSG 24:24 - YouTube

Komiti Skopje (HC Vardar - FC Barcelona) - YouTube (испрати посебно од 2:55 минута)

Komiti Skopje Koreografija (Vardar - Metalurg SEHA Liga) - YouTube
I radi ova jas iskomentirav no od nekoj ponovi navivaci ama postari na forumov da bidam iskritikuvan? Koj i da procital sto napisav se pocna odkoga pisav deka nisto posebno ne bese utakmicata na pelister kako tolku godini najavuvaa oni vaka ke bilo taka ke bilo i radi toa si dadov za pravo i si iskomentirav, ne gledam zosto site odma so komentari novive clenovi novive clenovi, jas sum bil prisuten na premnogu utakmici i imam dovolno iskustvo da komentiram so fakti a daleku od teranje inat e moeto.
Автоматски споено мислење:

I radi ova jas iskomentirav no od nekoj ponovi navivaci ama postari na forumov da bidam iskritikuvan? Koj i da procital sto napisav se pocna odkoga pisav deka nisto posebno ne bese utakmicata na pelister kako tolku godini najavuvaa oni vaka ke bilo taka ke bilo i radi toa si dadov za pravo i si iskomentirav, ne gledam zosto site odma so komentari novive clenovi novive clenovi, jas sum bil prisuten na premnogu utakmici i imam dovolno iskustvo da komentiram so fakti a daleku od teranje inat e moeto.
P.s sme imale utakmici rakomet i navivanja kaj sto stvarno mnogu golemi navivacki grupi mozat da se cudat

[
Автоматски споено мислење:

P.s sme imale utakmici rakomet i navivanja kaj sto stvarno mnogu golemi navivacki grupi mozat da se cudat

Пробав културно да објаснам во кој смер ти беше коментарот, али јебига тоа е. Нека тераат причите. Ете ќе се воодушевуваме на невидени спектакли, као последниов против Кил. Сепак не сме доживеале такво нешто, и убаво е да се види.

Се изгнаси пак темата со глупи муабети од поновиве членови на форумов. Никој не ја искоментира паролата на Ајдуци. Директно во центарот.
Проблем во сите градови е ова. Спонзорирано и финансирано од државата, си го краде сопствениот народ и при тоа му ја уништува иднината. Браво за Ајдуци, прва навивачка група која јавно прозборе за овој проблем.

Добро бе "селани"уствари"скопјани"навистина си мислите дека сте некој фактор во навивање.повекје се берите на геј парада одколку на утакмици.па ке суделе кој како...
Јас мислам дека сме фактор и низ која голгота поминаве со групата и лична жтрва да ја издигнеме таму каде што е. Не сум јас семоќен ни најпаметен . Ниту пак успехот на мојата група го имам сам направено ама знам дека го имам крваво палтено со работа. Верувам дека тебе ти се нема десено дебакал како свадбари, па да се вратиш и да ги откорнеш од шарки сите групи да се тресат од тебе.

Една од најпаметните пораки во поново време. А исто време најболна...

Јас мислам дека сме фактор и низ која голгота поминаве со групата и лична жтрва да ја издигнеме таму каде што е. Не сум јас семоќен ни најпаметен . Ниту пак успехот на мојата група го имам сам направено ама знам дека го имам крваво палтено со работа. Верувам дека тебе ти се нема десено дебакал како свадбари, па да се вратиш и да ги откорнеш од шарки сите групи да се тресат од тебе.

Секоја група има или имала генерација на момци кои ја издигнуваат до максимум, посветени се 24/7 на групата и екипата и го достигнуваат лимитот. Проблемот е што секоја таква генерација има лимит на траење од неколку години и ако нема кој да ги наследи, групата иде вртоглаво надоле се додека не се појави пак таква екипа. Тие 20/30 луѓе што се јадрото на групата можат да жртвуваат 2-3 години од животот но понатака ги стигнува сметката и почнуваат еден по еден да се повлекуваат што е и разбирливо. Во Македонија проблем е што групите се релативно со малце прави членови кои ја носат на грб цела група, а полни со дерби навивачи кои се појавуваат само да пополнат бројка. Да ги нема тие 20/30 прави групата нема да постои. Ова се случи со многу групи во Македонија, а мислам дека и Комити го достигнаа лимитот минатата година и од оваа ќе почнаа да идат во слободен пад надоле ако нема кој да ги наследи момците кои беа последниве 3 години 24/7 ангажирани.

Гледам Фаланга од Штип на нивната официјална страна на фејсбук немаат објава дека ке навиваат денеска за мечот со Вардар, дали е можно да не се појават ?

Немало од дамна пресметка меѓу Брегалница и Вардар , а познато е дека Комити во 2013 им земаа на Фаланга доста работи и односот меѓу двете групи од тогаш не е добар ..
FB_IMG_1696148069426.jpg

И вчера во Гевгелија Кожув - Мзт не видов гостување на Фемили ?

Последно уредено:
Гледам Фаланга од Штип на нивната официјална страна на фејсбук немаат објава дека ке навиваат денеска за мечот со Вардар, дали е можно да не се појават ?

Немало од дамна пресметка меѓу Брегалница и Вардар , а познато е дека Комити во 2013 им земаа на Фаланга доста работи и односот меѓу двете групи од тогаш не е добар ..
Прегледај го приврзокот 392613

мајците не се паднати пошто ги носел жути, исто дете и мајка го чувале транспарентот во струга, по глупа најава здравје што не ја кажете вистината како се земени...

Плачете по форумот ама како жути ке има уште многу такви скопјани

мајците не се паднати пошто ги носел жути, исто дете и мајка го чувале транспарентот во струга, по глупа најава здравје што не ја кажете вистината како се земени...

Плачете по форумот ама како жути ке има уште многу такви скопјани
Za da ne treba pak da vlagame kaj vas,izlezete od gradot vas i gostuvajte nekade,eve denes dojdete povelete imate gostuvanje vo Skopje

[/QUOTE]

Пошо кфм се дебили, и пошо секој може да забранува кој може да дојде а кој не небаре најголемите кримоси доаѓаат и за крај пошо фантоми не сакаа да излезат во пресрет!

Lozari pak bez gostuvanje, Komiti so brojka od 50-tina luge vo Shtip, kade se istite luge sto bea okolu 200 vo Kavadarci? Shverceri so brojka 120-150 luge max vo derbi za titulata protiv Struga(ima uste mnogu za igranje, daleku deka e reseno, ama igraat protiv sampionot, a i samite se edni od favoritite za titulata, ocekuvav poveke)...mnogu slab navivacki vikend

Комити солидна бројка со оглед дека се отиде само со коли , не се знаеше дали ке не пуштат воопшто на стадион бидејки има само една трибина во функција ..

Него ако добро слушнав околу 25 минута Фаланга од Штип еднаш запеа да се врати 1963 Скопје да се сруши :facepalm: :(:tapp:
Срамота и брука за земјотрес да пеете каде што може и рандом човек од Штип тогаш да престојувал во Скопје (незнаев дека до толку немате памет), исти курац како на времето Чкемабри што пееја ама сега веќе им дојде памет и не ја пеат некое време ..

Комити солидна бројка со оглед дека се отиде само со коли , не се знаеше дали ке не пуштат воопшто на стадион бидејки има само една трибина во функција ..

Него ако добро слушнав околу 25 минута Фаланга од Штип еднаш запеа да се врати 1963 Скопје да се сруши :facepalm: :(:tapp:
Срамота и брука ...
Цел репертоар песни земале да копираат, блага ретардација ги мава, да не беше трагично ќе беше смешно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom