Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Форумов е станат жива мизерија. Каква атмосвера владеее овде тоа е страшно. Прашав културно, напишав дека не ми е целта никого да провоцирам сакав да видам, да се започне дискусија да се извадат ретро материјали да тргне возот кон некоја нормална дебата....

Форумов е станат жива мизерија. Каква атмосвера владеее овде тоа е страшно. Прашав културно, напишав дека не ми е целта никого да провоцирам сакав да видам, да се започне дискусија да се извадат ретро материјали да тргне возот кон некоја нормална дебата....
Касниш за таква дискусија едно 10 години :)

Иако е поќе пати дискутирано на темата и е објаснето зошто е 1985 не знам шо толку ви боди очи .
Значи имало организирано навивање без да има посебен идентитет таа група шо навива се до 85-та.
После тој натпревар е формирана навивачка група.
Инаку еве пример и 71-ва имало еве со слика навивање но немало произлезена посебна навивачка група .
Инаку РК Пелагонија настанал како спојување на ФК Пелистер и ФК Работник во 67-ма и во наредни години бил шампион на СР Македонија , а во 71-ва е прв македонски клуб кој влегол во Прва Југословенска Лига.
После во 75-та РК Пелагонија е сменето име во РК Пелистер.
Тогаш еве зошто не се земи дека незнам 71-ва дека е формирана кога не е така , него првата дистинкција кај што се спомнува на транспарент името Чкембари е баш 1985, а до тогаш имало навивање најпрво неогранизирано без некој што ќе води , па после таа улога да ја превземи Мате во 70-тите.IMG_20230928_191512.jpg
IMG_20230928_185924.jpg

Малце ретро од Велес, не е конкретно навивачко видео, меѓутоа од тие времиња само тоа и останало, на пати ја даваат трибината во кадар каде што се сместени Вампири, а и навивање се слуша во текот на целата утакмица.

Без никакви зли намери, ниту пак ќе коментирам за прославата. Имам едно прашање. Дали Чкембадија има видо или фото записи од периодот од 1985 до 1990? За гостувањето има и слики од сала и пред тргнување. Чисто ме интересира дали било едно појавување или се одржал конитинуитет од тогаш па до денес.

Мене ме интересира дали има некој инфо слика од лавови од 90 до 2002/3 или можеби бил ги гледал а немаат слика , постојат од 1992 а нигде немам ништо видено за нив пред 2005/6

Мене ме интересира дали има некој инфо слика од лавови од 90 до 2002/3 или можеби бил ги гледал а немаат слика , постојат од 1992 а нигде немам ништо видено за нив пред 2005/6
Jas koga sum idel kako dete na stadion 95/96 pamtam deka na utakmica Vardar Makedonija Asiba taka se vikaa imase navivaci e sega dali bea Lavovi ili ne ,ne mi teknuva ama sigurno bea prisutni na istok.

Немаше никаква провокација во постот на @Шон Спенсер, убаво си праша човекот, и мене ме интересираше што ќе пишат Битолчани, не знам што се навредија толку на прашањето.

Што е битно за Лавови, ти за Чкембари нема никакво инфо што се број 1, се фаќаш за непостоечка група.

Немаше никаква провокација во постот на @Шон Спенсер, убаво си праша човекот, и мене ме интересираше што ќе пишат Битолчани, не знам што се навредија толку на прашањето.
Кај виде навредени? И јас и џони ете мислам објаснивме убо и со видео и со фото зошто и како.

Bidejki posledeniov period Ckembari se aktiviraa pak na temava sto e dobro edno prasanje do vas ako moze odgovor, koja e glavnata pricinata za bojkotot na forumot?Dali e poradi toa sto ima samo eden admin ,a bas toj e bivsi clen na Komiti?Ako sakate moze da se napise da se stavi i od kaj vas eden eve @ZelenoBel go imate predlozeno poveke pati neka bide toj i uste eden od druga grupa neka dadat predlog i ostanatie clenovi na formov.
Se nadevam adminot nema da mi go izbrise postot.
Pozdrav

Што е битно за Лавови, ти за Чкембари нема никакво инфо што се број 1, се фаќаш за непостоечка група.
Има луѓе во битола што имаат навивачки материјали знам не сакаат да соработуваат слики се 100 години немат гајле нас нема да не има

Bidejki posledeniov period Ckembari se aktiviraa pak na temava sto e dobro edno prasanje do vas ako moze odgovor, koja e glavnata pricinata za bojkotot na forumot?Dali e poradi toa sto ima samo eden admin ,a bas toj e bivsi clen na Komiti?Ako sakate moze da se napise da se stavi i od kaj vas eden eve @ZelenoBel go imate predlozeno poveke pati neka bide toj i uste eden od druga grupa neka dadat predlog i ostanatie clenovi na formov.
Se nadevam adminot nema da mi go izbrise postot.
Pozdrav
Колку што се сеќавам кога имаше предлози за модератори имаше предложено од речиси сите НГ што имаат членови овде присутни. Ниту еден не се пријави дека сака да биде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom