Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Da ama nie ne sme socialni da cekame od danela arsovska i drugite nacalnici da ve pomognat so pari mnogu siromashen vie klubot treba pak vo vtora liga da ve vratime :lolzz:
#WERULESKOPJE
#SINCE1927 :tapp:
Ако немаш речник да се изразиш и да кажеш нешто подобро преќути си.

Da ama nie ne sme socialni da cekame od danela arsovska i drugite nacalnici da ve pomognat so pari mnogu siromashen vie klubot treba pak vo vtora liga da ve vratime :lolzz:
#WERULESKOPJE
И шо ќе правите после без нас, две сезони во втора лига, по 10 души бевте на трибина.

#WERULESKOPJE
Искоментирав она што јас заклучив од сликата која ја прикачив тука, ти скокна на друга планина, не е проблем и за таа тема да зборуваме но се работи за еден процес кој што за вас е незамислив, невозможен и фантазија....

Тебе ни оној владиката татарска во Бигорски што идевте на баци рака не ти помогнал... Жално
Појма вие немате !
То шо сум му го кажал лично во очи и пред сведоци ,вие на тв алфа не можи да го видите а не тука да прозивате и измислувате плус грешни ти се информациите не повеќе татар сега е грк тој со мантијата, и ако добро гледам последно нашите слабо да не речам ич не одат на баци рака за разлика од вашите !

P.S. мали @Dzokica87 не се преценувај и кревај курот над мадиња ако си бил во Петровец на Локомотива или Битола со паролата оти многу фурни леб треба јадење за совети давање чекај дете назад тие зимата до некоја средба поздрав

P.P.S.Убо ви пиша 87 _47 не се расправајте со стариот и не реплицирајте(оти не враќам повеќе) гледајте си го клубот и градот таму вие маката ...

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Screenshot_20230721_182722_Facebook.jpg

Шверцери на официјалниот профил против одлуката град Скопје да му даде финансиска помош на Вардар , ке имало последици :pos:

Па уште пишале нашите пари од даноци не сакаме да одат во Вардар , а данок 30 години не плаќаат :facepalm:

Последно уредено:
#WERULESKOPJE

Нема потрагична група од вашата. Вчерашната бројка е само доказ за внатрешниот распад систем кој ви се случува во последните неколку години, особено по падот на ударната коцка. Распад, кој сега се обидувате преку сенза(НА)ционалистички соопштенија да го ублажите.

Тој Вардар, кој толку го мразиш, кој до вчера играше во Втора лига, во две недели продаде повеќе ЧЛЕНСКИ КАРТИ за наредната сезона, него ли вие билети за вчерашниот европски натпревар. Не те фаќа срам поради ова?

И дур психички се распаѓаш поради одлуката на Градот, чисто да те потсетам дека еден од главните спонзори на Слога е Општината Чаир. Ги прашал некогаш некој Македонците, дали сакаат од нивните даноци да биде финансиран еден мал маалски клуб ? Не.

Градот Скопје институционално и историски е врзан за црвено -црниот клуб, кој не е маалски и небитен како твојот, и затоа не мешај баби и жаби. Да не ти објаснувам, секако НЕМА да сакаш да разбереш.

Да сум на твое место, повеќе би ме плашел данокот кој твојата трибина го дава на ДУИ низ годиниве. И денес по којзнае кој пат, повторно ве користат како обичен кондом. Денешниот оркестриран медиумски напад, преку вас и контролираните новинари и медиуми, е само доказ дека се уште сте група која функционира - на копче.

Поради ова се сведовте на 100 луѓе на европски натпревар, од кои повеќето се деца на кои ова ќе им биде последен натпревар сезонава, додека екипите за кои збориш веќе не се присутни на трибина.

Знам што ќе кажеш "Па Комити кога Вардар редеше титули, не доаѓаа повеќе од 100 луѓе". Да, тоа е така. Но, што претходеше на сето тоа? Комити со години водеа ОТВОРЕНА ВОЈНА со Власта, поточно структури кои сакаа да ја превземат трибината. И со претходната и со сегашната. Да, изгубивме генерации членови, но ја одбранивме групата. Најважната битка ја добивме, и затоа во 3 години се кренавме ДО ПЛАФОН. Зошто не дозволивме таа, најважната битка да ја изгубиме. Ниту сме, ниту ќе бидеме нечии роботи. Затоа сите екипи, буквално сите се вратија, и затоа сме денес посилни од било кога.

А вие? Кај сте вие? Зошто ги нема сите екипи, членови, јадро? Против кого вие се боревте низ годиниве? Кој вас ви вршеше тортура? Никој. Ве распадна ДУИ, и ова што ви се случува е сосема природен процес. Се оформивте врз два постулати - Анти Комити/Вардар, и национализам. Паднатото знаме буквално ве дешифрираше, се гледа дека нема шанси за опоравување, а ДУИ ве покоси до коска. Поради таа партија си заминаа сите екипи, и остана само дечурланава. Омер и Артан секако ќе се врткаат тука, и ќе се обидуваат преку вакви потези да ве вовлечат уште повеќе во националистичките гомна, ама не се свесни дека таа врата е затворена. Требаше тоа да ви стане јасно уште со дебаклот со протестот за убијците на Саздо, каде што, покрај сите националостички повици и лелекања, не се појавија повеќе од 150 луѓе.

Затоа, не се бламирај!

Пак неписмениов напиша “ја поЈке не пишвам”
Ова до утре наутро ќе му важи :(

Attachments

• 551CB2BB-3747-4EC6-98BA-BF0D84519E28.jpeg
    551CB2BB-3747-4EC6-98BA-BF0D84519E28.jpeg
    312 KB · Прегледи: 107
Пак неписмениов напиша “ја поЈке не пишвам”
Ова до утре наутро ќе му важи :(
А бе тури му курот, бетер од Васко Ефтов е со теории на заговор, отишол таму во Германија (или каде и да е) и ќе ми продава тука јајца од кур.

Варвари доагјаат во Охрид...Ме интерсира каков пречек им спремиле Рибарите

Варвари доагјаат во Охрид...Ме интерсира каков пречек им спремиле Рибарите

Ќе биде интересно и шкупи - Левски, доколку ги пуштат левскарите на граница. Варвари не се за потценување, пред некое време мислам дека паднаа знаме и доста други реквизити на унгарски навивачи. Доста се искусни на странска сцена додека рибарите ќе имаат предност домашен терен. Се надевам рибарите ќе ги пречекат како што треба.

Варвари се една од подобрите групи на Балканот. Не се меѓу најбројните ама се релативно јака и многу искусна група. За разлика од Жалгирис кај шо искористивме шанса на нивно невнимание и добија напад за малце ќе му одеше и коцката, за Варвари според мене мислам ќе немат допирна точка за некаква средба. Ќе ги донесат со многу полиција ќе ги сместат во новиот кафез направен за европските натпревари летово, и ќе ги истает одма од градот после крајот на натпреварот.
Башка јас сум многу реален ние сме група шо премногу се трудиме за толку мал град од 30/35 илјади и немојт очекувањата да се дека сеа ние Торцида или Делије или ВВВ па и Варвари да дојдат ќе ги згаснисме. То се групи од главни градој на бивша ЈУ со голема традиција.
Ќе видиме шо ќе бидит.
PS. Пола од формуов овде само кревет некоја тензија а можда ни една тепачка, ни пријава немет добиено од полиција, а камо ли притвор да видат малу како е.
Да паднет еднаш ќе испеет черешни како деца кај краделе.

Последно уредено:
Zasto ja blokirate toj drugarot punisher_1337
Sramota e nemate guzica da zborite covekot deka so dva-tri zbori vi go zatvori ustata i e shvercer veke 20 godini
Od deneska nema nikoj od nasa navivacka grupa da vi pisuva tuka, odite vo rts site barajte po mnogu pomosh od mvr i grad skopje :cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom