Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Јас се заебавам дека стварно нема или се бројат на прсти Комитите од централните населби. Па да имаше по 20 души од секоја населба ќе бевте 500 на секоја утакмица. Поготово Скопје Запад сте најтапа.
Оди прошетај низ волково и геге, па ќе правиме муабет за Скопје запад. Тотално неинформиран си за Комити, а мислев повеќе ја пратиш сценава.

Оди прошетај низ волково и геге, па ќе правиме муабет за Скопје запад. Тотално неинформиран си за Комити, а мислев повеќе ја пратиш сценава.
Абе тие за населби ли ги рачунаш ? Алоо
Комбат ви ги држи тие 2 населби и толку. Од Ѓорче до Аеродром има 10 населби и Комити се ептен тапа.

Комити во моментов имаат најдобра и најбројна млада екипа од сите навивачки групи во Македонија без разлика од која населба доаѓаат а не има од цело Скопје...

Бројката на фудбалски мечеви ни е најголема од сите затоа што имаме многу млади членови (18-25 ) на трибина и се создаде добро другарство на трибина ...
Комити немаат гајле за иднината во наредните 5-10 години .

Секако имаме и постари членови ама тие нормално не одат секоја утакмици ради обврски фамилии работа и слично ...

Пример лани во Тетово со Тетекс и на гости со Охрид Комити беа 300 луѓе од што 99 % беа 25 год +

Ниту една група друга нема собрано вакви бројки во последните години , Чкембари имаат бројка во наша лига само против Вардар ..против другите клубови ги видовме 50 души ...Рибари и Лозари исто по 50 души ..
Фаланга 30 души ...

Комити во моментов во нашава лига за фудбал зборам се далеку пред другите ..
Тие муабети од Скопје голем град ова она не ви држат муабет ....
И Торцида е од помал град па види ги газат ...

Не сакам да ги потценувам другиве групи ама коа гледам како Чкембари се палат со една утакмица се број 1 а Рибари исто нешто ми глумат лудило во однос на Комити тогаш ке си ги трпите критиките ..

Колку сте болно пристрасни то е страшно нешто. Ослепени од субјективноста. Со сигурност сте вакви и надвор од форумот, значи сте тип на луѓе за избегнување.

Комбат ви ги држи тие 2 населби и толку. Од Ѓорче до Аеродром има 10 населби и Комити се ептен тапа.
Ама не се прави будала... за Скопје Запад ти одговорив. Карпош и Центар не се Скопје Запад, па за нив да расправаме. Таму се други екипи и други подгрупи.

Ретко пишувам тука, воглавно едни исти муабети се вртат, ретко да има некој да отвори здрава дискусија освен 2-3 членови на форумов. Егото е поголемо кај повеќето членови, никој не коментира за лошите страни во својата група или добрите страни на противничката група. :D
Лично бев присутен од второ полувреме(јбг работа) па ке пишам збор два вака гледано од неутрална страна. :)

Чкембари уба бројка до некаде и очекувано , ако во копот имаше 300-400 навивачи, неутрална трибина полна со фанови од Битола, огромен број стари и млади битолчани дојдени да си го гледаат својот клуб , све на све фанови сипматизери навивачи преку 800 души можда и повеќе. Битола е ракометен град тука нема дискусија. Според мене ракометот ви е на прво место , буквално секој битолчанец живее за РК, додека на фудбал изгледа дека се оди ради реда. Исто и навивањето ви беше класично ко за ракомет, на противнички напад свирите(класика), кога ке заводевте со гол разлика ја кревавте цела битолска публика на нозе. Немаше некоја константност во навивањето, ама од друга страна на ракомет можеби и вака е подобро. Последните минути со добар резултат буквално грмевте.
Комити доста послаба бројка од Чкембари, како што пишав предходно до некаде и очекувано, никаде ги немаше фановите од други градови, нели Велес, Неготино , Радовиш итн се за Вардар ?...
Каква таква бројка, имаше константно навивање кај Комити, мене лично ми се свијаше што буквално песната не престануваше од копот, без разлика на резултатот тие 100 тина души не престанаа со пеење, буквално не ги интересираше ни резултат ни ништо туку забава на трибина и заедничко навивање и тоа е тоа. Во копот сите навивачи не видов семкари што е за почит.
Според мене фудбалот треба да ви е приоритет како до сега и таму да си продолжите како што тргнавте.
Поздрав.

Те гледам и во фан клубот пишуваш дека намерно ја префрлиле во Речица. Го реновираат стадионот и првенствената со Саса ја играа во Речица.
И шо?
Не те разбрав...
Кој кур му дале дозвола во Голема Речица да се игра 2лигашки фудбал на пољана и куп натпревар виде слики шо е таму?!
Нека се играше во Тетово на еколог арена и така не игра шкендија или на другиот стадион во Тетово гледам таму ќе играат Љуботен со ренова која не постои
KF-Reçica
071 995 979

Шо треба Саса ако не се буни треба и ние да ќутиме не ми си јасен личи да се игра на овај терен фудбал па и забрана а таму ливада ништо нема... Ако грешам нека ме поправи некој од Војводи или @mujo за теренот да не речам стадионот

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

И шо?
Не те разбрав...
Кој кур му дале дозвола во Голема Речица да се игра 2лигашки фудбал на пољана и куп натпревар виде слики шо е таму?!
Нека се играше во Тетово на еколог арена и така не игра шкендија или на другиот стадион во Тетово гледам таму ќе играат Љуботен со ренова која не постои
KF-Reçica
071 995 979

Шо треба Саса ако не се буни треба и ние да ќутиме не ми си јасен личи да се игра на овај терен фудбал па и забрана а таму ливада ништо нема... Ако грешам нека ме поправи некој од Војводи или @mujo за теренот да не речам стадионот

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Па и тука и во фан клубот си пишал во стил како да се исплашиле од вас и избегале таму да играат, а не е така, затоа што и претходната утакмица (ради реновирање на теренот) со слаб противник ја играа таму (а веројатно и во иднина ќе играат таму).
Се сложувам дека е крш теренот во Речица, ама има дозвола да се игра втора лига на него. И во минатото имало натпревари таму, ако не се лажам и Тетекс играше таму. Штом во Чегране има второлигашки фудбал, зошто да нема и во Речица.
Претпоставувам дека Боговиње им беше алтернативен терен, ама веројатно таму игра Беса. Го бираат тој терен затоа што веројатно им е добар за правење притисок...

Време е за малку реалност после сите овие бајки. Без контра реплики без потпрашување.
Ние не сме совршена трибина, мислам дека таква не ни постои, совршена трибина можеби во Јужна Америка и Маркоко каде 101% се болни по клубот. Ние сме далеку од совршена трибина имаме пукнатинки мали и големи. Работата е кристално јасна овде. Чкембари се оформени и цела историја и традиција им се поврзува со РК Пелистер. Сите успеси и 70% од добрите изданија, кореографии и навивање им е таму. Додека кај нас е обратно. Ние имаме успеси огромни и со РК и со ФК но ние пред се сме фудбалски ултраси, ракометот ни е спореден спорт иако низ цела историја на групата повремено се прати ракомет. Просто е кај нас нема интерес за Ракомет. Не ни треба да има оправдувања тие што требаше да бидат присутни беа. Проблемот овде окулу Комити е тоа дека ние сме не знам што. Бидете реални ние сме трибина од 300 луѓе, немаме среќа едноставно. После вакво лето и толку ре- организирање на екипи, подгрупи, населби итн. За некого Маџари е просто пре далеку и не е секој до тој степен спремен да го губи целиот ден, да менува 2 автобуси да патува 50-60 минути во еден правец и назад. Пред се вие членови на Комити малку смирете ја топката, оставете ги нека прослават. Моќта на една група се гледа низ константноста. Дали ја имаме или ја немаме ќе покаже сезонава можеби наредната ако пак не дај боже останеме во втора лига. Смирете го мислењето дека сме Ултрас Тито во споредба со другите групи овде, можеби сме некое ниво над нив но далеку од тоа ниво на кое треба ние вистински да бидеме. Знаете англиски не сте растени на гранка, ако не знаете англиски разбирате хрватски, српски, отворете некој навивачки форум и видете на кое ниво дискутираат меѓу себе луѓето таму, дали вакви глупости изнесуваат на виделина како вас овде. Едните биле 300 другите 100 и окулу тоа 2 дена се води дебата кој бил појак.... Многу детали изнесувате, многу пишувате а не кажувате ништо! Форумов е хит, кај младите навивачи е сеа чукнете во тоа главите каквов аманет им оставате и какви навивачи ќе бидат ако ова и е почетен репер при кој се самоедуцираат. После џабе ти е да го учиш дека место да направи лажен профил и пишува како некого ќе ебе и згази, боде подобро би било да земе обичен спреј и 20 пати да напише СИТЕ НА ЗАПАД. Ама вие си знаете големи сте.

ne mozam nikako da pominam preku muabetite za bitola za fudbal sho se stava vo vtor plan, siguren sum deka da mozi se proveri pelister na domasnite natprevari poslednite 20 godini e poposeten od vardar (tuka gi isklucvam evropakite imate 5-6 kvalfikacioni vo erata na vemero plus tri evropski grupna faza), pelister i sega momentalno e poposeten od vardar, publikata na vardar e edinstveno na tie 200 komiti
ckembari imale odlicni izdanija na fudbal, isto mozi i najgolemi gostuvanja vo istorijata na mak ligata vo skopje, se odelo redovno na barazi po drugi gradovi, kup finalinja
poslednite godini fk pelister splasna vo funkcioniranjeto, shkolata prestana da raboti, ne se vadat igraci prosto kako se vo drzavata, na stadion momentalno pes da vrzis ne stoi da go gleda ovaj mrtov fudbal pisham i vo nashata tema deka se igra najlos fudbal vo postoenjeto na klubot
se slozuvam deka fudbalot e broj eden sport segde i kaj nas treba da bidi, kamo da vlozvavme vo fuddalot pa da ni bea pogore klubovite, duelite na fudbal se najinteresni

Јас се заебавам дека стварно нема или се бројат на прсти Комитите од централните населби. Па да имаше по 20 души од секоја населба ќе бевте 500 на секоја утакмица. Поготово Скопје Запад сте најтапа.
Дефинитивно си страшно неедуциран а се правиш паметен на секоја тема..
Скопје запад се рачунаат населбите во Ѓорче и Сарај, да си од Скопје треба да го знаеш ова.. Сарај не го коментирам, Ѓорче има од секое маало Комити, а особено од Волково и Геге.
Летово се направија графити во скоро секоја населба..
Центар,Капиштец, Карпош, Тафталиџе, Волково, Геге, Бутел, Автокоманда, Ново Лисиче, Ченто, Маџари, Илинден, Кисела Вода, Драчево.
Што повеќе да правиме муабет, да ставаме точки на сликите кој од која населба е за да ви се правдаме…

Не е проблем неедуцираност кај него, туку омразата кон Вардар и Комити. Несфатливо ми е дури, овие битолчаниве на форумов не му се рамни кога се работи за анти Вардар и анти Комити ставовите.

Realno sramna brojka na komiti , sezona 2012 moze da se rece deka e okej vo odnos na toa kolku ziteli broi ovoj grad , a gradski lugje na tribina momentalno 10 posto dali ima. Pozdrav za ckembari odlicno izdanie , komiti razmislete dobro i spustete se na zemja, reaktivrajte gi site podgrupi inace za godina dve ni segasnava brojkava nema da ja imate a i dosta so toj film grafiti baneri ne znam sto ednostavno brojka treba i toa e toa

Скопје запад се рачунаат населбите во Ѓорче и Сарај, да си од Скопје треба да го знаеш ова.. Сарај не го коментирам, Ѓорче има од секое маало Комити, а особено од Волково и Геге.
Летово се направија графити во скоро секоја населба..
Центар,Капиштец, Карпош, Тафталиџе, Волково, Геге, Бутел, Автокоманда, Ново Лисиче, Ченто, Маџари, Илинден, Кисела Вода, Драчево.
Што повеќе да правиме муабет, да ставаме точки на сликите кој од која населба е за да ви се правдаме…
Ѓорче 1/2, Влае, Карпош 1/2/3/4, Тафталиџе 1/2, Центар, Аеродром ти се 10 населби каде што во минатото доаѓале најголемиот дел на Комити, а во моментов нема ни 50 Комити севкупно. Чаир, Бутел, Радишани на прсти останаа да се бројат Комитите, а порано имаше и цели подгрупи. Не за џабе играте и во Маџари, стадионот е најблиску за најголемиот дел на Комити кои доаѓаат од тој дел на градот. Само Комбат која е мешана екипа им е подалеку. Зборам за екипи, а не поединци или Коњаникот од Пржино/Црниче.
Ако ви е фетиш муабетот дека ве мразам ок, но изгледа сите што ќе ви кажат нешто реално ве мразат.
Место да се карате кој е најдобар на форумов сега кога реално сите други скопски групи се релативно умрени, имате шанса како никогаш до сега да придобиете членство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom