Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Ало бре, дај престаните да објавуете клипови од гнасан џган кој себе си се смета за навивача, не правите смешке, да не се спама тема сс глупости.

Реконструкција на Мајмуни после нова година одиме јако одново почнуваме од 0....че имаме и во управен одбор во клубот че се бараат нови спонзори сите што и штетеа на победа и на Мајмуни ги тргнавме.....позз Мајмуни Прилеп 97
п.с исто така че има и многу јака подрупа што че се формира за неа подоцна која че биде

П.с. исто така че има членски после нова година кои че се плакаат од прилика по 500денари

23.12.2012 Недела, во Кавадарци футсал дерби Црна Река - РИАЛ Неготино 12 часот почеток на натпреварот. Синоќа касно во 22часот се решивме да им приредиме ,,НОВОГОДОДИШНА ЧЕСТИТКА,, на нашите ,,РИВАЛИ,, и гостувавме бројка 20 души (екипа млада) со комбе. Во текот на целиот натпревар испеани беа сите македонски,патриотски песни како и песни за тимот, немаше анти-песни против нивните фудбалери и Кавадарци. Заедно тргнување со фудбалерите во салата Јасмин. Прво полувреме атмосфера приредивме одлична исто така и второ полувреме. Кога дознаа нашите ,,РИВАЛИ,, лозари дека присуствуваме на натпреварот се собрале телефонски и влегоа во сала при крајот на прво полувреме, пауза па почеток на второто полувреме продолживме со исто темпо атмосфера одлична иако резултатот беше во полза на домаќините и се случи неочекуваното за некој - но за нас очекувано нападнати бевме од група лозари во време на ,,ОБЕДИНУВАЊЕ,, кој тргнаа по нашиот транспарент, провоцираа и вреѓаа, нашиот кодекс е јавно даден и гласи ,,Никој член од навивачката група ВИНАРИ, не смее да напаѓа,провоцира,вреѓа член од спротивната навивачка група доколку не е прв нападнат,испровоциран и извреѓан,, така и беше тие почнаа први, за да си го одбраниме нашето им се пуштивме каде што примиа неколку удари и се повлечиа самите назад, кај нас ударени и повредени нема, во цела сала само двајца џандари поточно кажано неспособна полиција, па по малиот инцидент беше повикана цела полиција. По малиот инцидент никој не обврна внимание и продолживме да си го бодриме тимот. На крај излеговме последни од сала, мали провокации надвор не обвранавме внимание, влеговме во комбето и тргнавме на кај Неготино. Слики ке објавиме во текот на денешниот ден, додека Албанците палат македонски знамиња и тепаат наши деца, лозари напаѓаат македонци во оваа земја света. Со почит Винари Запад 1992 !

Ko ke velam deka ova obedinuvanjeto e cista farsa(vestacki) i prakticno nevozmozno site plukaat po mene :P
Ovie vinari ne znam sto se lutatat koga samite kazuvaat deka ke mu priredvale cestitka na rivalite znaci zaminale za kavga tie sto godini ne zaminale kavadarci sega najdoja da go iskoristat momentot na pomiruvanje za posle da se falat dek a bile tamu i nikoj nisto ne mu napravil :confused:Znaci toa sto go barale si go nasle i ne znam sto se zalat na policija koga veke odis nenajaveno i za provokacija sto baras posle da te stitat kucinata jas da bev kako lozari i ke gi tepav i zname ke mu zemev aj sega sto e ova si rekoja selo bez kucina i ke odime kurtasak ek si pravime ne odi toa taka za pomiruvanje treba mnogu rabota od site ne samo so soopstenija na fb aj se ke se zaboravi kako nisto da ne bilo ...

срамота за лозари...
Zosto be sramota ? Klaj se ti na mestot od lozari sto ke napravis ?Da dojdime nie nejaveno vo sk i da urlame tamu sto vie demek ke sedite i ke peete esni za Makedonija ?daj prekinete toa sto go barale si go nasle negotincani tie ako bea za pomiruvanje mozeja prvo da kazat javno deka ek odat vo kavadrci deka sakaat kontakt so lozari da se vidat ili prethodno da se dogovreja deka odat pa da sednat i zaedno ako treba da razgovaraat a en vaka aj ke odie i sega bolelo more tepaj da te slusa e*i da te saka Bravo za lozari i trebalo po ostro da reagiraat da se znaj koj kade e domakin i kako treba da se postapuva !

А Винари што изиграваат невини тука? Кога го прочитав тоа обединувањето пишуваше да не се ни пеат песни кои го вреѓаат противникот или градот на противникот. Овие тоа го правеле. Втора работа, отишле за провокација, честитка решиле они да им дадат на Лозари или како пушуваше... Што бараат Риал Неготино да го бодрат? o_O Не разбирам, со Вардар Неготино ли е во исто друштво не разбирам, или дека газдата е најмоќен човек во Неготино?

Винари почнаа да навиваат за Риал Неготино во последниве неколку мечеви, така да не им е ова прв меч што отишле, па да биде специјално против Кавадарчани.
Но сепак се сложувам дека отишле чисто ради провокација, ненајавено, така да можеле да очекуваат инцидент. Сигурно да стапеле во контакт ќе била друга приказна, а вака ќе се фурале дека ненајавено дошле и ништо не им се случило :D
Затоа неможам да ги окривам ни Лозари, ипак им се главни ривали, и јас не би трпел некој да ми дојде така па какво сака помирување нека има :icon_mrgr:
Ако има помирување, незначи дека не треба да има ривалство...
Потребни се состаноци, и некој што ќе го води обединувањето. Со оглед на тоа што никој несака да превземе таква одговорност, бар не од Скопските групи пошто постојано се прави притисок од полицијата, и нормално дека никој не е глуп да јаде пријави, остана на статус кво помирувањето...
Чкембари излегоа со она што сите го знаеме, ама не даваат решение. Лозари понудија кај нив да има состанок, ама ништо не испадна...
Јебига немаме ние партиски луѓе ко што имаат Шверцери и Балисти кои во секое време може да искочат на телевизија без да се кријат и да даваат дури и закани.
Затоа од обединувањето нема да биде ништо конкретно, се додека истото не им одговара и на некои од повисоките органи па да дозволат да се случи нешто такво.

Винари требале да се пријават тоа е јасно. Ако провоцирале како што пиша некој погоре тогаш си го добиле заслуженото, а ако не провоцирале и си пееле песни за неготино и анти зелкарскин песни тогаш грешката е на лозари. :)

Винари почнаа да навиваат за Риал Неготино во последниве неколку мечеви, така да не им е ова прв меч што отишле, па да биде специјално против Кавадарчани.
Но сепак се сложувам дека отишле чисто ради провокација, ненајавено, така да можеле да очекуваат инцидент. Сигурно да стапеле во контакт ќе била друга приказна, а вака ќе се фурале дека ненајавено дошле и ништо не им се случило :D
Затоа неможам да ги окривам ни Лозари, ипак им се главни ривали, и јас не би трпел некој да ми дојде така па какво сака помирување нека има :icon_mrgr:
Ако има помирување, незначи дека не треба да има ривалство...
Потребни се состаноци, и некој што ќе го води обединувањето. Со оглед на тоа што никој несака да превземе таква одговорност, бар не од Скопските групи пошто постојано се прави притисок од полицијата, и нормално дека никој не е глуп да јаде пријави, остана на статус кво помирувањето...
Чкембари излегоа со она што сите го знаеме, ама не даваат решение. Лозари понудија кај нив да има состанок, ама ништо не испадна...
Јебига немаме ние партиски луѓе ко што имаат Шверцери и Балисти кои во секое време може да искочат на телевизија без да се кријат и да даваат дури и закани.
Затоа од обединувањето нема да биде ништо конкретно, се додека истото не им одговара и на некои од повисоките органи па да дозволат да се случи нешто такво.
Ko se fativte na oro igrajte go do kraj !Oti vie ne znaevte deka ke ima pritioci zakani i prijavi koga ja isfrlivte inicijativata ?Pa za edno mocano gostuvanje eden kup razgovori i dogovri ima so policijata a ne za vakov proekt sto mislevte deka taka ke sedat drugite i ke go pozdravat ?
Poleka no sigurno ke padnat maskite i ke se vidi koja bese namerata za baraketo za pomiruvanje dali deka patorot ne bese tuka za proslavata na planinarite pa da se pokazat zabi od nasa strana ili da se smirat tepackite po avtobusi ke vidieme vremeto ke pokaze oti ako bese iskrena namerata ke se prodolzi i ke se odi do kraj ili bese samo iznudeno resenie i izbrzan poteg barem skopskite grupi da ja smirat topkata megu sebe
Ne i bitno daleku e 3 mart ke vidime sto ke bide do togas ...

Ko se fativte na oro igrajte go do kraj !Oti vie ne znaevte deka ke ima pritioci zakani i prijavi koga ja isfrlivte inicijativata ?Pa za edno mocano gostuvanje eden kup razgovori i dogovri ima so policijata a ne za vakov proekt sto mislevte deka taka ke sedat drugite i ke go pozdravat ?
Poleka no sigurno ke padnat maskite i ke se vidi koja bese namerata za baraketo za pomiruvanje dali deka patorot ne bese tuka za proslavata na planinarite pa da se pokazat zabi od nasa strana ili da se smirat tepackite po avtobusi ke vidieme vremeto ke pokaze oti ako bese iskrena namerata ke se prodolzi i ke se odi do kraj ili bese samo iznudeno resenie i izbrzan poteg barem skopskite grupi da ja smirat topkata megu sebe
Ne i bitno daleku e 3 mart ke vidime sto ke bide do togas ...
Па затоа се почна со инциијатива на трибините, не се сеќавам дека најавивме ние некоја конкретна соработка од различен вид???
Да те потсетам:
По настаните коишто се случија во нашата држава минатиот месец ние навивачката група Комити прогласуваме еднострано дека на натпреварите кои што ги игра нашиот клуб во било кое натпреварување ќе ги смениме критериумите на навивање.
Имено против секој македонски клуб повеќе нема да практикуваме негативно скандирање на било која основа. Најстрого забрануваме нашите членови да напаѓаат физички или вербално други навивачи Македонци без разлика дали на натпревар или надвор. Мотивирани од помислата за обединување, прогласуваме дека ќе ја закопаме непријателската секира.
Да направиме примирје кое ќе биде само почетен основ за понатамошна соработка, бидејќи нашата држава е над се, и секое ривалство мора да се згасне доколку сакаме понатамошна соработка.
Ги повикуваме сите навивачки групи да не известат доколку имаат било какви идеи во кои ние секако би се приклучиле, да го надминеме егото и ривалството и да почнеме да гледаме за една поголема цел. Нека ова биде само прелиминарна согласност за сите навивачки групи да покажат иницијатива за обединување.
Како прва акција предлагаме овој викенд да се извади парола “Послушајте патриоти” на црвена позадина со жолти букви која што ќе стои на оградата на сите трибини, а ќе биде попратена со истоимената песна.
Ние ја поддржуваме секоја иницијатива, така што ќе ја поддржиме и идејата на Фемили Аеродром и ќе понесеме Македонски знамиња на нашата трибина во Недела.
ПОВИК ДО СИТЕ!
Ова нека биде само почеток на нашиот глас !
Од мали идеи до големи чекори!
ВО НАПАД ВО НАПАД ЗА МАКЕДОНИЈА и ПРЕДАВНИЦИТЕ ПАТАТ !!

Првиот чекор беше направен, во ист викенд го кренавме гласот и извадивме идентични пароли.
Е за понатамошниот чекор сите знаеме кој е проблемот, и реално негледам некое решение.

Очигледно е дека обединувањето ќе биде и е многу,многу тешко остварливо!Доволно е за почеток кога ќе се играат натпревари на репрезентацијата(во сите спортови)да се обединеме заедно, па потоа за во меѓусебните пресметки.Јас мислам а верувам и дека многумина ќе се согласат со мене дека помирувањето е сега за сега бидејќи нема позначајни натпревари,т.с нема сеуште борба за титула тогаш веќе се е подруго мислам дека ниту една навивачка група нема да издржи да не го навреди противникот.Еве да почнеме од фудбалот да има пресметка за куп-финале или да зависи титулата да играат Вардар-Пелистер мислите ли дека ќе трае помирувањето? или во ракомет Металург-Вардар сите знаат какви се тензиите,тешко дека нема да има дофрлувања од Пирати и Комити(за трофеи се работи).Кошарка Работнички-Мзт или било кои други 2 македонски тима мислите ли дека ќе си пеат песни заедно за Македонија!?

Горан брату вас така ви одговора да паламудите дека нема да успее, за да може да префрлате. Еве јавно ќе те прашам да ми одговориш зашто вие не се обидете да организирате состанок !?

Горан брату вас така ви одговора да паламудите дека нема да успее, за да може да префрлате. Еве јавно ќе те прашам да ми одговориш зашто вие не се обидете да организирате состанок !?

Prvo jas sum protiv obedinuvanjeto i pomiruvanjeto !Za mene ne e normalno i pirodno da bidime zaedno koga do vcera mi se obrakavte so sura ili sestrite vasi pa seljaci a od denes, op stop nisto ne se vazi ke bidi drugari !Do koga ke bidime smireni megu nas dodeka nekoj ne ja usere rabotata dodeka vi odgovara sto e garancija? Isto znam deka i kaj vas ima clenovi sto ne se za pomiruvanje, koj se celite za kakvo pomiruvanje ne se do izjasnivte za kogo vazi protiv kogo ke bide kako ke e mozno toa na tribina koga ke ima podelbi ,koj na kogo ke mu zabrani da nema incidenti ?Aj za skandiranjeto se prifaka od mene oti e glupo po arno bodri si go timot od kolku da go plukas protivnikot sto za volja na vistinata skoro site grupi vo posledno vreme go odbegnuvame dobro e za reperezentacija da se postavi kodeks da se odi samo so reprezentatvni obelezja bez dresovi od klubovi itn. ..
Druga rabota ne znam zosto mene javno me prasuvas koga jas sum samo clen na Ckembari i nisto poveke toa prasanje treba na nekoj drug da mu go postavis od naseto rakovodstvo i taka site na fb ste drugari site imate mobilni po megu sebe i moze slobodno za edna nedela da se dogovrite ako sakate sostanok i rekov i po gore vie se fativte na oroto sega igrajte go do kraj a ne da begate i pagate na mali provokacii i od odgovornost pa ste se plasele od pritisoci i zakani sto e normalno ne znaevte deka toa ke sleduva na vasiot predlog ?
Koga veke me prasa od kaj nas kolku sto znam povikaa na sostanok lozari se nafatija za domakini sega vie treba da se dogovrite koga bi trebalo vo kavadarci da ima sostanok arno ama nikoj poveke nitu spomena nesto nitu nisto sega site se zavateni so proslavi za nova godina posle so lokalnite izbori itn..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom