Навивачки групи на подрачјето на бивша СФРЈ

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
da se zloupotrevuva do maksimum, samo sto e toa na site portali i mrezi, se naduvuva i eksponira, nekoj kriminalec ranet, Velja mu bil rodnina sesto koleno od prababa i vednas srofna vest, sale mutavi, alibeg, alen, sule, dopolneta so nekoj radovec od vreme na vreme, od druga strana se se prikriva, ama da ne otvorame novi temi, zamislete gi spomnavte Alkatraz, onoj del koj bese na sloboda, bara od kriminalci da im ja stitat tribinata od togasnite ,,Zabranjeni", im gi otvaraat i pokazuvaat site kombinacii i posle se znae na tribina, napolje majmuni...

Доста интересен и скокотлив одговор на Делије поради одржувањето во сабота на Еуропрајд во Белград, кој беше откажан од страна на држава и забранет но сепак парадата беше оддржана со доста инциденти.

Одговорот на Делије е паролата NEMOĆ DRŽAVE, алудирајќи на немоќта на државата да ја сопре геј парадата, но и е своевидна вртка за серијалот од пролибералната B 92 која своевидно имаше серијал во 3 епизоди против српските навивачки групи Делије, Гробари и Јунајтед Форс за судските процеси кои траат со година за нивни членови со истото име, чија цел беше да се изврши притисок врз државата да ги забрани навивачките групи и неколку националистички организации.

Saopštenje navijača Ferencvaroša o izgubljenoj zastavi koju su Delije zapalile.

“Priča o jednoj zastavi. Zastava je ukradena nakon utakmice Ferencvaros - Debrecen. Oni (Delije) su kupili karte za utakmicu austrijskim papirima, a onda su se umiješali u masu i gledali tko nam nosi zastave kući. Poput hijena, birali su najslabije. Zastavu Új Generáció (koja nije glavna zastava) kući su odnijeli otac i njegov sin. Napali su ih i uzeli zastavu. Odmah je krenula potraga, iz Delija su demantirali da imaju bilo kakve veze s ovom akcijom, pa smo u tom trenutku posumnjali i na druge strane grupe. Kako je došao dan utakmice (Ferencvaros - Crvena zvezda) i bilo je još Srba koji su dolazili u grupama od 3-5 ali inkognito, u odjeći bez znaka Zvezde i Delija, onda su Delije priznale da su ukrale zastavu. Grupa "Új Generáció" obavijestila je Delije da se mogu boriti za zastavu, te su preporučili pošteno druženje u šumi. No, Delije su to odbili, uz obrazloženje da to nije “balkanski stil”. Dan prije utakmice i na dan utakmice trajala je hajka, huligani su istrčali, a zastava je zapaljena na stadionu. Nepisana pravila, ako grupa izgubi zastavu, kraj je. Razumijemo veselje Újpesta (naših suparnika u derbiju) koji su vječni gubitnici u šumi, vidimo njihove upečatljive slike, na koje ćemo odgovoriti s nekoliko smiješnih šumskih videa, međutim - iako su griješili - grupa nije izgubila glavnu zastavu, i to ne u borbi. Nadamo se da će nastaviti. Bili smo. Jesmo. Bit ćemo."

(Prevedeno s mađarskog jezika)

Izvori: (FradiMob, Hooligans TV)

Без разлика шо ги неќам како и сите други потег за поштовање права армија со хиреархија и организација во туѓа држава да му го земиш знамето Respekt!

f896ade2abb29e6f50dda79f13e6b61d.jpg

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Делије се без конкуренција број 1 на Балканов моментално,особено за акции,им влегоа на Гробари втрибина,ги нападнаа и претепаа БББ во Атина,ги распаднаа Фирма и Црвени Ѓаоли со земање на ударните трансови,им собраа неколку знамиња на Галатасарај,ги тепаа среде Париз навивачите наПСЖ и еве сеа знаме на хулиганска подгрупа на Монстерс(Ференцварош)

Делије се без конкуренција број 1 на Балканов моментално,особено за акции,им влегоа на Гробари втрибина,ги нападнаа и претепаа БББ во Атина,ги распаднаа Фирма и Црвени Ѓаоли со земање на ударните трансови,им собраа неколку знамиња на Галатасарај,ги тепаа среде Париз навивачите наПСЖ и еве сеа знаме на хулиганска подгрупа на Монстерс(Ференцварош)

Koга и каде им влетале на Гробарите на трибина?!

Нападот беше на трибина од мала група инфилтрирана која сакала да ги земе трансовите на Гробари и само реакција на нивен член во последен момент ги спасила од тоа да останат без ударни трансови, потоа се сцените од видеото споделено кога овие ги бркаат на овие, во тој период Гробари беа распаднати како група, после ова Принципиве ја превземаа групата и ја доведоа до едно друго ниво.

Oд навивачките групи кај нас знам дека Чкембарите идаат спремни со железни пари и со упаљачи. Еднаш 2002 година имам бидено в сала во Битола на ракометен натпревар и ко ти гледам да се фрлаат упаљачи и ситни пари кон играчите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom