- Член од
- 5 април 2011
- Мислења
- 1.920
- Поени од реакции
- 925

пушете го токијаши!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
![]()
пушете го токијаши!
Он преферира вакви нискоинтелигентни провокации, не е до него, таков го напраиле.Ел Гадафи, може ли на една тема да не спамираш и замараш со глупи постови?
Твое мислење си е дека Торцида се пред Делије, ама изјасни се како и сите погоре...![]()
Не можеш да наречеш Србоман човек што има српско потекло. Србомани се луѓе чии презимиња завршуваат на -ски и -ов, чисти македонци, а дигаат три прста и вадат српски знамиња на утакмици. Реално живееме во држава каде што луѓето што немаат ништо српско во нив, патат од комплекс (пред се поради перењето мозоци во СФРЈ) дека да бидеш србин значи да бидеш бољији, лепшији и паметнији од другите^ Со тебе брат се расправавме за навивачите на Ноле?
Ако се трудев цело време да објаснам што по дефиниција значи Србоман, сега ми е многу полесно, само Антиќ ќе кажам и ќе знаете на што мислам.![]()
Не можеш да наречеш Србоман човек што има српско потекло. Србомани се луѓе чии презимиња завршуваат на -ски и -ов, чисти македонци, а дигаат три прста и вадат српски знамиња на утакмици. Реално живееме во држава каде што луѓето што немаат ништо српско во нив, патат од комплекс (пред се поради перењето мозоци во СФРЈ) дека да бидеш србин значи да бидеш бољији, лепшији и паметнији од другите, што би рекле самите они. Така да Перо не е крив што е роден во такво општество и на таквите како него ја уопште не им замеравам што си навиваат за Звезда и Партизан. Е тие чистите македонци се друга приказна....
Да. Што има везе мајка му , што ако мајка му е од србија , татко му од Македонија он треба да е повеќе за србија ? на куров , тоа се пичкици продадени глупави само.А едно прашање до професорот:
- Тие што завршуваат на -ов; -ски, а по мајка се од Србија (имаат еден куп роднини и пријатели во Србија), Србомани се?![]()
Да. Што има везе мајка му , што ако мајка му е од србија , татко му од Македонија он треба да е повеќе за србија ? на куров , тоа се пичкици продадени глупави само.
Нормално дека од татко му , ако баба му била македонка дедо македонец и уште 100 поколенија Македонци , а мајка му од србија и он готово србин е ... тоа е степен на блага ретардираност според мене или е напален само од ова интернетов и уше некои негови другарчиња србоманчиња и одма готово и он е србин дава све за србија а у србија бил едвај 2 пати .Знаеш кој се јавува неповикан?
Што те тебе боли к*р (ајде малку да се спуштам на твое ниво) јас дали ќе сум повеќе за Македонија/Србија или сосем трета земја... На тебе значи роднинските врски од таткова страна ти се на прво место, додека овие од страната на мајка ти се во втор или подолен ред...
Епа друже, незнам кај тебе како е, ама кај мене нема разлика... Подеднакво чувство имам и кон тие, и кон тие... Да не ме сфатите погрешно, имам српска жичка од таткова страна, прашањето ми беше само да видам што одговор ќе добијам![]()
Нормално дека од татко му , ако баба му била македонка дедо македонец и уште 100 поколенија Македонци , а мајка му од србија и он готово србин е ... тоа е степен на блага ретардираност според мене или е напален само од ова интернетов и уше некои негови другарчиња србоманчиња и одма готово и он е србин дава све за србија а у србија бил едвај 2 пати .
Неприродно е да ја прејдеш својата улица и кварт, и да засакаш клуб од друг град. Тоа ти е исто како да се заљубиш во Шакира зошто е поубава од секоја девојка што ти ја познаваш.Не дека е Србин, ама зошто да не има симпатии кон Србија, кога веќе има тетка, вујко, братучеди итн. во Србија!?... Не да се пишува ко Србин на попис, ама кој ќе му забрани да нема симпатии... Јас и вас не ве сфаќам, што имате против... Ич да нема никаква жичка српска, зошто да не навива за Партизан, Звезда, Хајдук, Динамо, Војводина итн.?
Зошто е тој тогаш ретардиран, само затоа што е различен од тебе/вас? Не ве сфаќам најозбилно... Ако тој/таа/тие наумиле да навиваат за тие тимови, никаква навреда од вас нема да им го смени мислењето... Само си стварате непријателства, ништо друго...