Навивачки групи на подрачјето на бивша СФРЈ

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
Aко порано во УФ имало бивши членови на Делије и Гробари,не значи дека и денеска ги има.
Нови времиња се,нови ликови на трибина,нов менталитет.УФ што денеска ги гледаме се навивачи само на Рад,има опасна хиерархија таму,не е ебиветер група тоа,т.е никогаш не ни била,ама порано биле други времиња.
Исто и за кај нас важи ова,така да не паламудете.

Во врска со редоследот околу навивачките групи во бивша Југославија сигурно на прво место е Торцида,а рамо до рамо со нив Делије.
Значи не на второ место,туку на делба на првото,бидејќи има сосем мали разлики меѓу нив,додека во бројката,кореографиите,песните,фанатичноста,гостувањата,бакљадите,се рамо до рамо.
После нив идат Гробари.Гробари ги ставам тука пошо последниве години со исклучок на оваа последнава имаа сјајни сезони во поглед на навивањето,се додека Алкатраз не се полакомија за пари и моќ,па почнаа да соработуваат со полиција.
После нив БББ.Не ги пратам многу,многу ама дека се работи за лудаци,тоа го знаеме сите.
Не сум доволно компетентен да коментирам за нив.
После загрепчаните ги ставам Хорде Зла.
Одсекогаш ми биле симпатична група во поглед на песни,бројка,гостувања,бакљади.
После нив Лешинари.
Иако ги нема на листата поназад,одсекогаш биле група за респект,барем за повеќето
Манијаци не знам што воопшто бараат во листата кога до вчера условно кажано не ни постоеја.
Е позади Лешинари идат Таурунумци.
Мала група,ама доволно јака да се справи со групи како Варвари,Фирма,Манијаци и таквите групи.
За нив не треба да се зборува многу многу,сите знаеме кој се и што се.
Е позади нив идат Комити.
Не ме напаѓајте одма,ова е само мое мислење,ама Таурунум е светлосни години пред Комити и пред групите што погоре ги набројав во поглед на се.
Стандардно навивање прва,втора,трета лига,одлични песни со јак бубњар,креативни пароли,јаки кореографии,одлични транспаренти и одлични бакљади.
На тоа додајте и гостувања во трета лига по најмалце 300 души и навивање како да нема утре.
Пак ќе пишам,ова е само мое мислење,листата од страна назад ми нема логика,има групи што не заслужуваат да бидат,барем од последниве години,а листата е од порано,многу порано.
Но и во поглед на минатото пак ми нема логика таа листа.

Aко порано во УФ имало бивши членови на Делије и Гробари,не значи дека и денеска ги има.
Нови времиња се,нови ликови на трибина,нов менталитет.УФ што денеска ги гледаме се навивачи само на Рад,има опасна хиерархија таму,не е ебиветер група тоа,т.е никогаш не ни била,ама порано биле други времиња.
Исто и за кај нас важи ова,така да не паламудете.

Во врска со редоследот околу навивачките групи во бивша Југославија сигурно на прво место е Торцида,а рамо до рамо со нив Делије.
Значи не на второ место,туку на делба на првото,бидејќи има сосем мали разлики меѓу нив,додека во бројката,кореографиите,песните,фанатичноста,гостувањата,бакљадите,се рамо до рамо.
После нив идат Гробари.Гробари ги ставам тука пошо последниве години со исклучок на оваа последнава имаа сјајни сезони во поглед на навивањето,се додека Алкатраз не се полакомија за пари и моќ,па почнаа да соработуваат со полиција.
После нив БББ.Не ги пратам многу,многу ама дека се работи за лудаци,тоа го знаеме сите.
Не сум доволно компетентен да коментирам за нив.
После загрепчаните ги ставам Хорде Зла.
Одсекогаш ми биле симпатична група во поглед на песни,бројка,гостувања,бакљади.
После нив Лешинари.
Иако ги нема на листата поназад,одсекогаш биле група за респект,барем за повеќето
Манијаци не знам што воопшто бараат во листата кога до вчера условно кажано не ни постоеја.
Е позади Лешинари идат Таурунумци.
Мала група,ама доволно јака да се справи со групи како Варвари,Фирма,Манијаци и таквите групи.
За нив не треба да се зборува многу многу,сите знаеме кој се и што се.
Е позади нив идат Комити.
Не ме напаѓајте одма,ова е само мое мислење,ама Таурунум е светлосни години пред Комити и пред групите што погоре ги набројав во поглед на се.
Стандардно навивање прва,втора,трета лига,одлични песни со јак бубњар,креативни пароли,јаки кореографии,одлични транспаренти и одлични бакљади.
На тоа додајте и гостувања во трета лига по најмалце 300 души и навивање како да нема утре.
Пак ќе пишам,ова е само мое мислење,листата од страна назад ми нема логика,има групи што не заслужуваат да бидат,барем од последниве години,а листата е од порано,многу порано.
Но и во поглед на минатото пак ми нема логика таа листа.
не ни пишав дека сега идат со Делие ,туку пишав ддека како и групите во Македонија се формирани од луѓе кој иделе и биле членови на Делије или кај нас како што се бивши членови на Комити.
За ова другото не коментирам тоа си е твое мислење , иако пак ќе пишам барем од Варвари сме подобри, и пак ќе пишам погледнете кај нас каква е навивачката сцена и видете ги нашите изданија плус фудбалот убедливо најсалб ни е од сите други држави .Ние д ане речам сме сами во Макеоднија,а кај сите други има барем по неколку навивачки групи,во Србија дефинтивно е најразвиена навивачката свест ,после идат Хрватите и Босанците ,па Црногорците и Словенците па ние сме со само една група Комити која е активна на фудбал

не ни пишав дека сега идат со Делие ,туку пишав ддека како и групите во Македонија се формирани од луѓе кој иделе и биле членови на Делије или кај нас како што се бивши членови на Комити.
За ова другото не коментирам тоа си е твое мислење , иако пак ќе пишам барем од Варвари сме подобри, и пак ќе пишам погледнете кај нас каква е навивачката сцена и видете ги нашите изданија плус фудбалот убедливо најсалб ни е од сите други држави .Ние д ане речам сме сами во Макеоднија,а кај сите други има барем по неколку навивачки групи,во Србија дефинтивно е најразвиена навивачката свест ,после идат Хрватите и Босанците ,па Црногорците и Словенците па ние сме со само една група Комити која е активна на фудбал

Па не знам и колку се формирани од членови на Делије,ама за тоа во друга прилика,бидејќи моментално немам многу време.
Друга работа,баш примети дека Варвари не ги вброив никаде,бидејќи реално да гледаме,во Црна Гора се најјаки каде што навивачката сцена е жалосна.
Ни Манијаци не ги вброив никаде,пошо тоа не е сериозна група,барем по минатото,додека последниве две-три години пркнаа од мртва точка.
Од Варвари сте подобри да,ова не го спорам :)
А и види,не сте сами,не знам како може така да размислувате,а сакате да ве почитуваат сите останати навивачки групи од Македонија.
Сами дефинитивно не сте,ама според бројката условно кажано сте сами,ама тоа е релативно.
Кај нас проблем,голем проблем е педерскиоте менталитет на денешнава младина што мене многу ме иритира.
Поубаво им било да седнат на кеј и да глумат мангупи со фејк максерици и фејк Касио саати на рука,отколку да одвојат два саати од денот,да дојдат на утакмица,да навиваат за тимот што го симпатишаат,да се издуваат.
Никогаш сум не можел,а богами и сеуште не можам да ги сфатам тие работи.
Или пак муабети од типот,што ќе идам да навивам,за кого,со кого ?
Пеес души сте се собрале на трибина,па подобро ќе одам со Делије и Гробари ќе навивам,имаааат бројка брат,тоа е група.
Го омаловажуваат своето,а го величаат туѓото и го прават подоле од гомно.
Да се смени менталитетот,барем 20% да примат менталитет од Србите во врска со навивањето,навивачкава сцена кај нас ќе биде сосема подгрупа,многу пожива што ќе биде одлично.

Па не знам и колку се формирани од членови на Делије,ама за тоа во друга прилика,бидејќи моментално немам многу време.
Друга работа,баш примети дека Варвари не ги вброив никаде,бидејќи реално да гледаме,во Црна Гора се најјаки каде што навивачката сцена е жалосна.
Ни Манијаци не ги вброив никаде,пошо тоа не е сериозна група,барем по минатото,додека последниве две-три години пркнаа од мртва точка.
Од Варвари сте подобри да,ова не го спорам :)
А и види,не сте сами,не знам како може така да размислувате,а сакате да ве почитуваат сите останати навивачки групи од Македонија.
Сами дефинитивно не сте,ама според бројката условно кажано сте сами,ама тоа е релативно.
Кај нас проблем,голем проблем е педерскиоте менталитет на денешнава младина што мене многу ме иритира.
Поубаво им било да седнат на кеј и да глумат мангупи со фејк максерици и фејк Касио саати на рука,отколку да одвојат два саати од денот,да дојдат на утакмица,да навиваат за тимот што го симпатишаат,да се издуваат.
Никогаш сум не можел,а богами и сеуште не можам да ги сфатам тие работи.
Или пак муабети од типот,што ќе идам да навивам,за кого,со кого ?
Пеес души сте се собрале на трибина,па подобро ќе одам со Делије и Гробари ќе навивам,имаааат бројка брат,тоа е група.
Го омаловажуваат своето,а го величаат туѓото и го прават подоле од гомно.
Да се смени менталитетот,барем 20% да примат менталитет од Србите во врска со навивањето,навивачкава сцена кај нас ќе биде сосема подгрупа,многу пожива што ќе биде одлично.
Е да си ми жив и здрав за ова што го напиша ,мене другарите ме прават будала што сум идел и сум губел време за утакмици на Вардар ,а они земале и се караат кој е појак Барса или Реал ,а од тоа ќар никаков им викам ајде на утакмица они баш тој муабет ми го кажуваат кого да гледам,ова она и толку се откажав од тогаш и веќе никого не молам за утакмица од цело друштво само ја идам на утакмици.
Со тоа сами мислев има групи ама сите во бојкот едини што беа активни годинава беа Рибари и тоа само првите 5-6 кола после само опаѓаа све повеќе и повеќе им помина еуфориата и толку беше ,а како почнаа сварно мислев ќе бидат пријатно изнендаување годинава на навивчката сцена ,само они и Фаланга имаат гостувано кај нас и тоа Фаланга од цела сезона само таа уткамциа ја одработија едноставно немаме достојни ривали ,оваа сеозна барем со Чкембари да имаме дерби мада и они се во катастрофална состојба гостувања тешко одработуваат само дома.А за втора лига да не правиме муабет најубаво си знаеш од кога бевте шампиони кога се собиравте без проблем по 150 души сега останавте само 15 души и тоа цела година тимот се бореше за влез во прва лига ,ебати менталитето сите навиваат за клубот,ама само кога клубот им е прв на табела.

^ Со тебе брат се расправавме за навивачите на Ноле?
Ако се трудев цело време да објаснам што по дефиниција значи Србоман, сега ми е многу полесно, само Антиќ ќе кажам и ќе знаете на што мислам.:D

Твојот град е преплавен со Гробари и Делије, ти тука најде да се исмејуваш :D

Што имате да кажете на ова? Перо Србоман?
http://sportal.rs/news.php?news=76651
Не исмејувам...напротив ми се гади од србоманчиња. Wannabe тренди..зошто нели сега е ин на училиште да си делија или гробар :свиркам:

ГробарМкд
РедСтарМкд
ДелијаМкд
СрбинМкд

Неможам да си замислам КомитаБг,КомитаСрб,ФАНиш :icon_lol:
Нормално дека не можеш, Вардар и МЗТ да ги споредиш со Звезда и Партизан е.... не знам што е.
И немој на форум идеалите твои ајде на терен да работиш, пун ти е градот шо вика Гробармкд со Делии, Гробарите се изгаснати ќе ми извиниш :icon_lol:, па на нив спомни им нешто, ама што се има дешавано по Куманово срамота е уста да отвориш. :)
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 17:18 ---
Ultra Boy да си ми жив и здрав за Таурунумци

Ова е врв песна што би рекле :D

Север у трансу јеее, јер Земун кара свеее, пале се бакље и песме се оре, ја те волим Земунееееее! :vozbud:

Ти викам најдобри песни вадат,барем за мене.
Преработката од песната на Аца Лукас-куда иду људи као ја исто така е добра,мада не е цела песна :D

И немој на форум идеалите твои ајде на терен да работиш, пун ти е градот шо вика Гробармкд со Делии, Гробарите се изгаснати ќе ми извиниш :icon_lol:, па на нив спомни им нешто, ама што се има дешавано по Куманово срамота е уста да отвориш. :)

Уф во голема заблуда си... Има многу дечки Гробари Куманово што се, млада екипица, плус постара гарда ;)

Уф во голема заблуда си... Има многу дечки Гробари Куманово што се, млада екипица, плус постара гарда ;)
Уф колку не сум, прашај си ги нив ако имаш контакти мене ако не ми веруваш :)

Е па мотивирај ги, нека почнат да идат на утакмици :D

Не дека не идат, активни се, ама откако настана фрката, односно поделбата на трибина, не идат како група, туку индивидуално (зборам за до пред некое време) ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom