Научни чуда во Ку`ран

• Креатор на темата Креатор на темата amco2009
  • Време на започнување Време на започнување
I jas istot go zboram koj kur ova Popoive sekoj den so Kambanite tropaat ko po ovci da idaat , dzoa ovcari se so zvonci a narodot dzoa ovci e, da se nemalo oset ej vo
21vi vek so Zvona abe do koga vaka lugje kaj go ima ova nigde

Во Карпош кај што живеам е скоро целосно христијанска населба, а нема камбана да тропа.
Но, оџа со глас ко да има запек слушаме секое утро од дивоизградената џамија.

I jas istot go zboram koj kur ova Popoive sekoj den so Kambanite tropaat ko po ovci da idaat , dzoa ovcari se so zvonci a narodot dzoa ovci e, da se nemalo oset ej vo
21vi vek so Zvona abe do koga vaka lugje kaj go ima ova nigde

ete toa e

--- надополнето ---

Во Карпош кај што живеам е скоро целосно христијанска населба, а нема камбана да тропа.
Но, оџа со глас ко да има запек слушаме секое утро од дивоизградената џамија.

religiite samo za omraza postojat

prikaskite deka se zalagale za mir razbiranje se samo...............prikaski

krajno vreme e da se ZABRANAT
NISTO UBAVO I KORISNO NE VIDOVME OD NIV

imaa vreme 17- 14 veka da si dokazat tvrdenja
DOSTA IM E !

ete toa e

--- надополнето ---

religiite samo za omraza postojat

prikaskite deka se zalagale za mir razbiranje se samo...............prikaski

krajno vreme e da se ZABRANAT
NISTO UBAVO I KORISNO NE VIDOVME OD NIV

imaa vreme 17- 14 veka da si dokazat tvrdenja
DOSTA IM E !

Е ајде, нека се забранат!
Ама доста со двојни аршини, христијанството да се напаѓа и уништува бидејќи христијаните се толерантни и мирни, а Исламот не, бидејќи им е страв од самоубици и агресивност.
Да, нека се елиминира религијата, да нека нема веќе бесмислици, луѓето нека се образуваат и се залагаат за наука и прогрес, не за верба во нешто кое мора да биде надминато.

Чорбаџија и за фараонот убаво ти објаснија дека е од времето на Мојсеј што јасно кажува фараонот се потопил и удавил бидејќи не прифаќаше тоа што зборуваше Мојсеј. Или не можеш да замисли никој освен Исус да направил нешто важно и големо?

До Исламот се стигнува со признавање на Исус, кој Евреите нема никогаш да го признаат Никогаш !!!!!!!!! И повторно да дојде ќе го убиеме разбра ли?

breeeejjjj Drakula, i ti da ne si musliman? Mozebi prethodnite objanuvanja imaa nekakva smisla, ama barem za ovaj ajet ili ajeti so spermata, ti mislis deka e dobro objasnuvanje? Objasnuvanjeto na Omer ne e dobro vo nikoj slucaj, toj samo go odvlekuva vnimanieto na druga strana i demek ete go objasnuvanjeto. Za mene jasno e kazano vo ajetot deka tecnosta izlaga pomegju kicmata i gradite. No tecnosta ne se gonadite, tuku spermata. E sega prodolzete vie so perenjeto na mozoci i slepata vera..........

Знаеш ниту го прочитав Омер што пишал, мене ме инетересираше за фараонот кој загина благодарение на Мојсеј а Куранот му има посветено доволно внимание, за разлика од Библијата која е цела посветена на Богот што оди по земја. А дали има научни чуда во Куран не ме интересира.

Тебе што ти гајле кој каде иде?

Постојат одредени правила на форумов кои треба да се почитуваат ...
така да Офтопик сте :toe:

ако секој пишува кај сака и кај стигне нема да се знае шо и каде се наоѓа и за шо се дебатира ..

Знаеш ниту го прочитав Омер што пишал, мене ме инетересираше за фараонот кој загина благодарение на Мојсеј а Куранот му има посветено доволно внимание, за разлика од Библијата која е цела посветена на Богот што оди по земја. А дали има научни чуда во Куран не ме интересира.

Да и мене ме интересира зошто Омер става лик од очигледно Коптска провиниенција, која е чисто христијанска.
Или му се бендисал аватарот па одлучил да го земе.
Муслиман, со христијански аватар.
Можеби дознал дека христијанството е вистинскиот избор.
Нема да биде првиот.

Да и мене ме интересира зошто Омер става лик од очигледно Коптска провиниенција, која е чисто христијанска.
Или му се бендисал аватарот па одлучил да го земе.
Муслиман, со христијански аватар.
Можеби дознал дека христијанството е вистинскиот избор.
Нема да биде првиот.

На другата тема призна дека Христијанството е Еврејска копија а тука викаш вистински избор. Среди си ги мислите

На другата тема призна дека Христијанството е Еврејска копија а тука викаш вистински избор. Среди си ги мислите

И КУРанот и Библијата се еврејска копија. Која била копија од претходно.
И кеиф ми е да споменувам КУР во КУРан. Баш е фино. Никој не е крив што имате такво име на светата книга.

До Исламот се стигнува со признавање на Исус, кој Евреите нема никогаш да го признаат Никогаш !!!!!!!!! И повторно да дојде ќе го убиеме разбра ли?
Муслим ај не замарај, не знам зошто не те банирале уште одма кога тролуваш волку очигледно.

Муслиман не смее да го навреди Исус а уште помалку да каже дека е лажен пратеник. Со тоа потврдува дека Куранот лаже.

Lele, a be vie pojma nemate!

Covekot ne moze da stane musliman ako ne go priznae Isus za pratenik Bozji. Toa nema sansi. Istotaka ako ne go priznavas Mojsej za pratenik ti ne si musliman. Tie site proroci Boga gi spomna vo Koran i isitite gi vozvisal i zatoa ako nekoj ne veruva vo niv znaci ne veruva vo Bozjiot zbor toa ti e ednakvo ne veruvas vo Boga.

Istotaka jas ako kazam deka Isus bil zacnat od covek, znaci ne veruvam vo Koran, bidejki tamu pisuva deka on nema tatko, tuku e roden na cuden nacin so sto Bog sakal da im dokaze na lugeto deka On moze sve. No Boga vo Koran veli, toj ne e moj sin a koj veli taka toj e nevernik.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom