Последно искуство од натпревар,26-27 април годинава,Струмица натпревар на Земјоделско-Ветеринарни училишта.Јас бев во класа ПКО(препознавање коски и органи)и испадна ОГРОМНА местенка,зажалив што воопшто отидов таму.Прво ги пуштаат децата од Струмица ги гледаат броевите на коските и органите и излегуваат.Моето школо беше прво па така јас прв влегов внатре.решив што решив,не очекував убав резултат,затоа што иако знам бајги анатомија од притисокот не напишав доста работи.Заврши тоа,и другиот ден на доделувањето,очекувано не го слушнав моето име.Во секоја можна класа струмица имаше земено прво место,а ве некој и прво и второ и прво и трето.Многу наши деца ги бутаа метса подолое или воопшто не им беа дадени некое од први три места а беа заслужени.За мене конкретно,јас и тој што беше со мене требаше дда бидеме он трето место јас четврот,ама не бутнаа него на 5то место а мене на 6то место.Он имаше 88 бода а јас 80 од можни сто.да биде поголема траги-комедија од 79 нагоре е ВТОРО место,ама добро,што е тука е.
Еден мој добар другар беше на истиот натпревар,ама он возеше трактор.И сега дечкото само ДОПРЕ 2 сталки,а пишаа вуруциве дека БУТНА 7 сталки.Едно девојче од моето школо,трребаше второ место да биде,ама ја бутнаа на 3 место и плус не и ја дадоа икебаната,а на сите школи им ја дадоа.(добро додуша она им ја искина после така да..

)Исто уште едно девојче беше на препознавање плевели,и она погаѓа 49 плевели од можни 50 за 4 ипол минути од можни 10,и ни ебано трето место не и дадоа.
Многу лошо организирано,барем да беше помалку приметно дека е местенка.