Натпревар

• Креатор на темата Креатор на темата krusha03
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за да направиме еден benchmark „натпревар“?

• Вкупно гласачи
    37
Абе не само 3DMark, имаш и PCMARK, Sandra, Everest, Aquamark итн. Тестирајте се не делумно само по некој тест

Додадов објаснување и за Gun Metal Benchmark 2 и додадов уште еден тест од Everest кој го има во новата верзија, а не сум приметил прво сум ја користел постарата верзија. Ве молам користете ја верзијата од која што дадов линк бидејки резултатите од различни верзии неможат да се споредуваат. Сега ќе отворам и топик за резултатите. Компјутерот конечно го средив и го тестирав со досегашниве програми, сега треба да ги инсталирам и игрите и ќе напишам како да се тестира и со нив. Утре или задутре ќе го средам тоа.

Додадов уште еден тест ScienceMark 2.0

Јас досега со 3Д Марk-от тестирав, со другиве за некој ден!

Jaс имам се тестирано, само уште да ги набавам некои од игриве што планирам и со нив да тестирам и готово

Луѓе до кај сте со тестирање? Дај тестирајте и ставете резултати. Да не испадне дека се ова е за џабе. За тоа тестовите со игри, сигурни сте дека сакате уште тестови?

Абе глеаш Круша само тројца тестираме...ја ти и Warrior...јас ги праќам преку викенд

И Принц има веќе пратено некои резултати. Јас гледам ќе испадне ова џабе заебавање толку време. Па само да ги аплоадирам сликите ми требаше саат два, а да не правам муабет за да ги најдам тестовите па да напишам како се тестира, па слики да бапнам и од тоа и сега уште никој не тестира.

Абе луѓе не ми кажавте сакате уште тестови или не? И до тие што гласале за да има ваков натпревар ќе тестираат или не?

Абе ќе тестира некој или не? Кај се останатите 19 души што се пријавија?

Eпа јас гласав ама дефинитивно се предомислив....компјутерот ми е тапа и немам ништо во него(пентиум 3,256 рам,30 гига хард диск,1,0 Ghz....не знам ни што е тоа бенхмарк или како пишува...така да мислам да купам нов компјутер скоро можеби тогаш пак ќе се предомислам :pishtoldz

Jane напиша:
Еве ги моите резултати од Benchmark-от за графичката карта - Aquamark 3. Имам ATI Radeon 9800 SE која ја модував во ATI Radeon 9800 PRO.

Before:
Aquamark 3

After:
Aquamark 3

Ете гледаш имаш подобрување од 40%. Штета што не ти е 256bit па ќе ти беше уште подобра. Еве мојата 9800PRO е 40% подобра од твојата. Нормално тоа го гледам во Aquamark 3, што значи на друго место разликата може да биде помала или поголема. Дали може да ставиш и еден скриншот од Everest за графичката ме интересира на која фрекфенција ти работи

Обавезно ќе направам некој тест и ќе ставам скриншот само кога ќе имам малце повеќе време ипак мн касно ја најдов темава и натпреварот али ќе биде и од мене нешто.:baeh:
Мада не мислам дека ќе извадам нешто кој знае што али во секој случ останува да видиме:baeh::baeh::baeh:

:vozbud::pos2:,ајде бе,кој сака со мене ферка у 3Dmark06, со кантава моја едвај 1000вадам,

:vozbud::pos2:,ајде бе,кој сака со мене ферка у 3Dmark06, со кантава моја едвај 1000вадам,

ајде јас бе, го прифаќам предизвикот :vozbud:
да направам тестот, и ставам резултатот, во меѓувреме ако си готов, постирај овде :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom