Натпревар

• Креатор на темата Креатор на темата krusha03
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за да направиме еден benchmark „натпревар“?

• Вкупно гласачи
    37
Princ напиша:
Е кај се линковите од програмите што беа вчера? Ги избришал некој. Се изнервирав сеа!
Aбе на прва страна ставив се :icon_lol:
Не се нервирај лошо е за здравјето. Еве јас полека го „тестирам” лаптопот и закачувам слики како треба да се тестира и како треба тоа да изгледа. Вие не закачувајте резултати тука ќе отворам нова тема, само некои тестови се подолги. Еве до сега еден тест ми траеше саат време. Се е на првата страна

Вака сега, најдов бенчмаркови за следниве игри Half Life 2, Far Cry, и во Unreal Tournament 2004 и Doom 3 има вградени деома за бенчмарк. Па кажете дали сте и за овие игри да правиме тестови или не?

krusha03 напиша:
Вака сега, најдов бенчмаркови за следниве игри Half Life 2, Far Cry, и во Unreal Tournament 2004 и Doom 3 има вградени деома за бенчмарк. Па кажете дали сте и за овие игри да правиме тестови или не?
Давај Натали :)

Вака сега најдов тестови за следниве игри:

Doom 3 - Има самата игра вградено едно timedemo плус најдов уште едно на интернет (потребна е играта)

FarCry - Неколку демоа и програмот за тестирање (потребна е играта)

UT 2004 - Има два теста во играта плус најдов софтвер за тестирање со неколку демоа (потребна е играта)

Half LIfe 2 - Неколку демоа и програмот за тестирање (потребна е играта)

Serious Sam 2 - Неколку демоа и програмот за тестирање (потребна е играта)

Battlefield 2 - демо и програмот за тестирање (потребна е играта)

Аquamark 3 - чист benchmark

GunMetal Benchmark - чист benchmark базиран на истоимената игра

Kaжете кои игри ги имате и сакате да бидат вклучени во тестовите, за да знам што да симнам и да тестирам како иде. Јас сум за Аquamark 3 и GunMetal Benchmark зашто се чисти тестови и UT 2004, Doom 3 и Battlefield 2 зашто има само еден мод на работа. Значи не сум проверил што како е но на пример знам дека HL2 може да работи на повеќе модови и незнам како ќе бидат веродостојни податоците и какo да ги споредиме, зашто на пример со Geforce 2 ќе работи како DX7, со Radeon 9000 како DX8, Radeon 9800 како DX9, 6800 како DX9c со SМ3.0, а со најовиве X1xxx и 7xxx серијава ќе има и HDR. Треба да видам убаво

[FONT=&quot]
[/FONT]

Јас немам ниедна игра, така да исклучете ме од игриве...

Добро сеуште можеш да ги користиш Аquamark 3 и GunMetal Benchmark. Зар никаде неможеш да ги најдеш UT 2004, Doom 3 и Battlefield 2 да му се сневиди? Еве јас ќе ти ги дадам

Ја преку викенд ќе праам тестови во:
3D Mark 06
AquaMark 3
Counter Strike Source за други ако иам по дома ќе праам и у нив

Луѓе вие почнете да тестирате за тоа што сум напишал до сега, само не ги постирајте резултатите тука. Кога ќе го довршам објанувањето за сите тестови ќе отворам нова тема каде што ќе се постираат само резултатите. Кога видов колку работи сум наставал за тестирање има зраво ден-два да се утепате од тестирање

Абе круша што праиме сега...Ќе отвараш нова тема за резултати???
Јас тестирав во CS:S(знам дека ми рече не...ама ај) и во 3DMark 05 засега...сакам и во AquaMark ама никако да го најдам по DvD-њата дома

Еј брачко сега за ова празнициве сум ностоп наваму-натаму и не сум седна да допишам за игриве. А и вие слабо со предлози, за кои игри да тестираме. Јас мислам си кажав кои и зашто ама уклучете се малку и вие да му се сневиди. Иначе кога ќе направам се ќе отворам тема за резултати. Тестирај и со другиве програми не само графички тестови, каде ти е меморија, процесор, хард диск и компанија. И тестирај на сите резолуции зашто на пример може твојата на 1024х768 без АА и AF ќе ја тепа мојата графичка, ама на 1280х1024 со AA и AF мојата ќе биде подобра.

После подолго време PCто пак ми е во работна состојба. Сега треба да го истестирам убаво и да го средам. Очекувајте во наредниве неколку дена да напишам и за игрите и да ја отворам новата тема за резултати

Ајдееееее....јас од пред една недела чекам....резултатите ги праќам после први

Имаш се тестирано? Со сите резолуции и сите опции? Јас морав ова да чекам да го направам зашто да видам каков е тестот за DOOM 3 и другите игри. Лаптопов ми е преполн и неможам на него да ги ставам игрите

Имам 3дМарк све...за CS:S само у 800 x 600 и 1024 x 768

и ја сум за. така да у идно време ке си го тестирам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom