Наскоро пад на цените на LCD телевизорите

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.599
Поени од реакции
18.630
Последните два квартали се испорачани поголем број на LCD панели, од тоа што е продадено, што навестува пад на цените пред божиќ за да се распродадат залихите.

-------------------------------------------------------
Prezasićenost tržišta LCD panelima koji se koriste za LCD televizore mogla bi potaknuti veliki pad cijena tokom predstojeće božićne sezone kupovine.

Prema rezultatima istraživanja tvrtke iSuppli, proizvodnja LCD panela premašila je potražnju za 24,5% tokom prvog kvartala, odnosno isporučeno je 46,8 milijuna panela za LCD televizore, dok je istovremeno prodano 37,6 milijuna televizora. U drugom kvartalu taj se raskorak povećao na 36,4%, odnosno isporučeno je 52,9 milijuna panela, a prodano samo 38,7 milijuna televizora.

http://www.bug.hr/vijesti/uskoro-pad-cijena-lcd-televizora/103762.aspx

Тоа е добро за нас сиромаштијава, но за глобална економија не чинит. Зато шо пајѓа и цената на работната сила, се отпуштаат работници... = рецесија.:toe:

Ај за 5 бона ако има ќе земам....

Тоа е добро за нас сиромаштијава, но за глобална економија не чинит. Зато шо пајѓа и цената на работната сила, се отпуштаат работници... = рецесија.:toe:

Затоа ЛЕД, 3д ке бидат високи цените кај гледаш тука рецесија ?

За голбала е лошо. Но за кај нас, може да се земе некој поефтино.

Ништо страшно каква рецесија какви бакрачи..па и цените на обичните (кутии) телевизори до пред 10 години беа изгор сега се 100 евра, исто ќе биде и со ЛЦД.. секојдневно техниката оди напред, и таа што застарува нормално е да и паѓа цената.. Ја мојот ЛЦД монитор го купив 14.000 денари сега истиот е 6500-7500 и тоа само за 3 години

tehnologijata na LED i LCD e potpolno ista..samo se iskoristuva novinata za povisoki ceni, inaku treba da bide uste poeftin LED-ot..razlikata e samo vo osvetluvanjeto na ekranot, na LCD se osvetluva so lambi, a na LED so LE-Diodi..nisto poveke..
inaku, koga bea CRT(starite kutii kako sto gi narekuvas) izgor, imase kvalitet..sea so kineskive kanti imas samo eftinoca a kvalitet zero..seuste mi nosat na servis gorenje, ei, od starite filipsi i imaat mnogu podobra slika od ovie kikirezive sto gi vikam i se rasipuvaat neizlezeni od prodavnica..

Ништо страшно каква рецесија какви бакрачи..па и цените на обичните (кутии) телевизори до пред 10 години беа изгор сега се 100 евра, исто ќе биде и со ЛЦД.. секојдневно техниката оди напред, и таа што застарува нормално е да и паѓа цената.. Ја мојот ЛЦД монитор го купив 14.000 денари сега истиот е 6500-7500 и тоа само за 3 години
точно така,технологијата оди напред и веќе сите ја знаат шемата на изработка на “чудава“-се створи преголема конкуренција и голем прилив на пазарот-логично е да поевтини и оваа технологија,како што се случи со сите претходни...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom