Насилство во врска

• Креатор на темата Креатор на темата RealGirL
  • Време на започнување Време на започнување
Bas naprotiv,toj sto go sakas moze najmnogu da te iznervira i da te povredi,
i mozes ponekogas da izgubes kontrola i da go udres.
Mislam deka ne e nisto strasno toa...normalno tuka ne stanuva zbor za pretepuvanje ili sekojdnevno tepanje.

А често ако те нервира и повредува, почесто да му маваш шамари, а?

Така де или ќе се оправи или ќе му маваш шамари секогаш кога не е послушен.

Mislam deka ne e nisto strasno toa...normalno tuka ne stanuva zbor za pretepuvanje ili sekojdnevno tepanje.

а каде е границата според тебе? секој втор ден? и како тоа бе не е страшно???

пострашни се само вакви муабети дека нема ништо страшно....:toe:

Има жени кои сакаат да бидат тепани - јас имам слушнато ваква изрека и се согласувам. Не гледам никоја друга причина зошто би останала во врска со некој, еве ти ја таа цркињата , што бара пак со оној кој фацата и ја измени? А ако некој ми каже дека е од љубоц, ја би кажала дека тнешто и фали во главата чим од љубов се враќа.

Абе ајде:)) Жити мене кажи ми која е границата меѓу претепување и малку тепање. Или, дали ако не те тепа секој ден туку два пати неделно не е страшно?

Ima ogromna razlika.Ne e isto ti da mu udris samar na deckoto(ili on na tebe) i da te pretepa(da imas modrici i drugi posledici).Toa e granicata.
A vo odnos na toa kolku cesto,razlikata e vo toa nekoj da te udara sekojdnevno i da te udre ponekogas so nekoja pricina.
I zarem vie nikogas do sega ne ste udrile masko??
A i kako sto kazav pogore jas ne bi sakala da imam takva vrska,ama znam nekolku slucaevi sto funkcionirat na toj nacin i veke dolgo vreme se zaedno.

А често ако те нервира и повредува, почесто да му маваш шамари, а?

Така де или ќе се оправи или ќе му маваш шамари секогаш кога не е послушен.

Ako me saka i jas nego nema da me nervira cesto i da me povreduva,a ako se sluci toa nema da mu mavam samari tuku ke raskineme.
Uste vo prviot post ubavo potencirav deka deka spored mene ne e strasno dokolku eden od partnerite go udri drugiot partner samo vo nekoja odredena situacija.
Toa e moe licno mislenje:smir::smir:

Има жени кои сакаат да бидат тепани - јас имам слушнато ваква изрека и се согласувам. Не гледам никоја друга причина зошто би останала во врска со некој, еве ти ја таа цркињата , што бара пак со оној кој фацата и ја измени? А ако некој ми каже дека е од љубоц, ја би кажала дека тнешто и фали во главата чим од љубов се враќа.
Верувај ми никој не сака да биде тепан, освен сериозно настрана личност која што мисли дека болката е задоволство, ама ретки се тие луѓе. Е сега темава е во љубов, а не во филозофија па ќе гледам да не го тупам толку многу. Жртвата на насилство можи да остани покрај насилникот од неколку причини, прва од страв и апатија не можи да превземи ништо во врска со ситуацијата, друга ниво на прифаќање на работите (под ова се подразбира едноставно прифаќање на такви луѓе на партнери и не можи да прифати некој да биде фин со нејзе). И на крајот загонетното мистериозно нешто наречено љубов можи да има некој удел.

И на крајот загонетното мистериозно нешто наречено љубов можи да има некој удел.

пре би рекла зависност. како од дрога. реално знаеш дека не чини, ама пак би убил за неа.
после тоа:..немање самопочит! не знам дали е тоа воопшто, ама прифаќање дека едноставно во моментот го заслужила тоа.

ништо и ниедно од тоа не е правилно!

и под итно на психијатар, за да им се врати самопочитта.

пре би рекла зависност. како од дрога. реално знаеш дека не чини, ама пак би убил за неа.
после тоа:..немање самопочит! не знам дали е тоа воопшто, ама прифаќање дека едноставно во моментот го заслужила тоа.

ништо и ниедно од тоа не е правилно!

и под итно на психијатар, за да им се врати самопочитта.
Зависност од насилство? Не би ги споредил тие две работи тотално се различни. Наркоманот нема избор или ќе ја умртви болката со дрога (до смрт), или ќе има невидено страшни болки. Додека пак со насилството се има избор или барем така мислам јас.

П.С. Психијатар не би препорачал.

Зависност од насилство?

П.С. Психијатар не би препорачал.

од личноста малтретатор бе :) :smir:

и те како се за на психијатар! Да не знаеш да се цениш и да не се почитуваш, како можеш да очекуваш некој да те почитува!?

.. или ај подобро за на психолог!

Верувај ми никој не сака да биде тепан, освен сериозно настрана личност која што мисли дека болката е задоволство, ама ретки се тие луѓе. Е сега темава е во љубов, а не во филозофија па ќе гледам да не го тупам толку многу. Жртвата на насилство можи да остани покрај насилникот од неколку причини, прва од страв и апатија не можи да превземи ништо во врска со ситуацијата, друга ниво на прифаќање на работите (под ова се подразбира едноставно прифаќање на такви луѓе на партнери и не можи да прифати некој да биде фин со нејзе). И на крајот загонетното мистериозно нешто наречено љубов можи да има некој удел.
Во болдираното се појавува од љубов. Го прифаќаш до љубов. А јас кажав дека мислам ако се врати од љубов дека нешто не е во ред со неа.

Ако е од страв, еве се обидувам да сфатам ама нели приоритетно треба да ти биде тоа што те тепа па да си го победиш стравот. Ми е жал што спомнувам, ама и децата кои беа жртви на педофилија кажале што им прави татко им пошто не можеле веќе да издржат иако овој им се заканувал со смрт. Е сега овие две 7 годишни девојчиња се похрабри од таа жена/девојка што и да е. Нели треба да е обратно?

Во болдираното се појавува од љубов. Го прифаќаш до љубов. А јас кажав дека мислам ако се врати од љубов дека нешто не е во ред со неа.

Ако е од страв, еве се обидувам да сфатам ама нели приоритетно треба да ти биде тоа што те тепа па да си го победиш стравот. Ми е жал што спомнувам, ама и децата кои беа жртви на педофилија кажале што им прави татко им пошто не можеле веќе да издржат иако овој им се заканувал со смрт. Е сега овие две 7 годишни девојчиња се похрабри од таа жена/девојка што и да е. Нели треба да е обратно?
:icon_lol::icon_lol::icon_lol: Па добро би го споредил ова со дресура на куче. Ако го тепаш малку можи да ти се врати да те касне, ако го тепаш доволно ќе го доведиш до страв и мора да те слуша, ако го тепаш повеќе ќе го скршиш до апатија и повеќе нема да се плаши дали ќе го тепаш или не(ќе му биди сеедно).

Ама сепак кучињата се кучиња, а луѓето луѓе. Кај тие две девојчиња има проработено природниот инстикт за опстанок и затоа имаат проговорено, затоа што највероватно имаат проценето дека овај ќе ги убие.

И на крај храброста или страшливоста нема врска со годините. Имам внук од сестра кој што има само 6 месеци и кога ќе види непознат човек во неговата близина ржи по него, па јас му велам седи вујче пријател е човекот а не непријател :icon_lol:.

:icon_lol::icon_lol::icon_lol: Па добро би го споредил ова со дресура на куче. Ако го тепаш малку можи да ти се врати да те касне, ако го тепаш доволно ќе го доведиш до страв и мора да те слуша, ако го тепаш повеќе ќе го скршиш до апатија и повеќе нема да се плаши дали ќе го тепаш или не(ќе му биди сеедно).

Ама сепак кучињата се кучиња, а луѓето луѓе. Кај тие две девојчиња има проработено природниот инстикт за опстанок и затоа имаат проговорено, затоа што највероватно имаат проценето дека овај ќе ги убие.

И на крај храброста или страшливоста нема врска со годините. Имам внук од сестра кој што има само 6 месеци и кога ќе види непознат човек во неговата близина ржи по него, па јас му велам седи вујче пријател е човекот а не непријател :icon_lol:.
Може страшливоста нема врска со годините, ама разумот има.

Насилство во врска јок!!:nenene:
Никако! Врската покрај љубов треба да биде заснована на почит и разбирање на партнерите..а не изнервирај се и удри...мн е сељачка работа е тоа:toe:

Како беше онаа тепај да те слуша, е*и да те сака??? Или обратно??

Ако си го бара со боринче нормлано дека ќе изеде ќутек, или машкото или женското, затоа што денес неможе да се сведе насилството само на машката страна, има жени со машко срце па и рака.
А па некој се садисти, мазохисти едноставно сакаат да ги тепаат и се палат на сето тоа, да се онади и да се гледа потечена, помодрена у огледало, фетиш бе, а доколку не одговара се знае пат под нога и нема што да се замара со таква личност повеќе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom