Насилство од наставник врз ученик

Колку пари толку музика, со чест на исклучоци, ама за 25к ретко кој способен ќе се нафати да вее знаме со години, да оди како приправник за 200 евра, па после да се расправа со невоспитани деца и родители за 400 евра.
Не викам дека не е така, ни на крај памет не би го работел ова. Сепак луѓето се тие. Заврши одамна времето кога имало нормален кадар. Ако на овие сеа им дадеш да ти го тепаат детето тогаш дај им и на молерот, продавачката и тн. сите да му закачат по една.

Нигде со никој не се согласив дека треба да го млатиш детето за да го воспиташ.
Тоа со Дарлинг продужете си.

Ја само ти кажав што значи неизживеаност.
Епа прочитај од почеток тоа што ми коментираше и ќе видиш зошто бев наречена неизживеана. Затоа што кога се надоврзуваш на муабетите колку толку треба да го имаш во предвид тоа што е веќе кажано.

Не викам дека не е така, ни на крај памет не би го работел ова. Сепак луѓето се тие. Заврши одамна времето кога имало нормален кадар. Ако на овие сеа им дадеш да ти го тепаат детето тогаш дај им и на молерот, продавачката и тн. сите да му закачат по една.
Не се разбираме, не викам јас дека некој треба да го тепа, ама не би го осудил и наставникот без да ја знам целата приказна. Сум видел многу погани деца кои и најсмирен човек може да го извадат од такт.

Инаку отсекогаш имало секакви луѓе во образование, ако земам да оценувам околу 60-70% максимум биле ок, останатите беа толерирани колку да јадат леб, иако не требаше да добијат пропусница ни во училишен двор, а не пак да предаваат.

Епа прочитај од почеток тоа што ми коментираше и ќе видиш зошто бев наречена неизживеана. Затоа што кога се надоврзуваш на муабетите колку толку треба да го имаш во предвид тоа што е веќе кажано.
Не мислам дека Дарлинг те нарече неизживеана конкретно ради размислувања на темава. Општо ти беше кажано тоа пошто ти прва почна со `нејзините јаки страни на форумов` а она имаше некоја поента у кажаното, поготово тоа со телефоните и тик ток... ама тоа е сепак Дарлинг, премногу кул да објаснува на долго и широко пошто ја мрзи да куца од телефон. :D

Јас моето дете го праќам да оди во училиште за да научи тоа што треба, а не да јаде ќотеќ!
Дали моето дете ќе биде таму мирно послушно, ќе учи, се зависи од наставникот, од неговата способност, од неговиот изглед, од односот што ке го постави со учениците, треба да биде добар педагог, психолог а и пријател.
Не се сложувам родителите да плаќаат казни за лошото однесување на децата, затоа постојат овие образовни институции.
Во средно имав професор по математика, страв и трепет беше...на негов час мува не се слушаше, не се памти некој да избегал ...едноставно човекот имаше стравопочитување од сите ...добивме добро знаење од него, никогаш не дозволуваше ако некој ученик неможе да сфати некоја задача да му стави кец и да го батали, туку ке му кажеше после часови да останат тие што не сфатиле.
Имавме професори со кои се исмејувавме, но тие самите си беа виновни.
Ај сега кажи ни, им посакуваш на твоите деца и внуци професори какви што си имала? Не брзај со одговорот :D

Не мислам дека Дарлинг те нарече неизживеана конкретно ради размислувања на темава. Општо ти беше кажано тоа пошто ти прва почна со `нејзините јаки страни на форумов` а она имаше некоја поента у кажаното, поготово тоа со телефоните и тик ток... ама тоа е сепак Дарлинг, премногу кул да објаснува на долго и широко пошто ја мрзи да куца од телефон. :D
Па цела поента ми ја изрелативизара. Ја во ниту еден момент не кажав дека е оправдано користењето телефони на час, туку дека причината зошто "воспитните мерки" денес не се општоприфатени и не наидуваат на позитивна критика е токму фактот дека сето тоа е документирано на камера.

Па цела поента ми ја изрелативизара. Ја во ниту еден момент не кажав дека е оправдано користењето телефони на час, туку дека причината зошто "воспитните мерки" денес не се општоприфатени и не наидуваат на позитивна критика е токму фактот дека сето тоа е документирано на камера.
Па нормално дека ќе ти ја изрелативизира! Што очекуваше после такви БЛМ и Антифа писанија?

Од образование конципирано да произведува работници за фабричка лента не може и нешто поразлично да се очекува.
Откако е измислена фабричката лента образованието е такво, кој сакал вистина да научи нешто никогаш не се потпирал на класичното и бесплатното образование. Не за џабе е кажано дека бесплатно е само сирењето во стапицата за глувци. Овде муабетот е друг, како одеднаш тој терк на образование им стана одвратен на некои?

Не се разбираме, не викам јас дека некој треба да го тепа, ама не би го осудил и наставникот без да ја знам целата приказна. Сум видел многу погани деца кои и најсмирен човек може да го извадат од такт.

Инаку отсекогаш имало секакви луѓе во образование, ако земам да оценувам околу 60-70% максимум биле ок, останатите беа толерирани колку да јадат леб, иако не требаше да добијат пропусница ни во училишен двор, а не пак да предаваат.
Па има секакви деца, ама еден професор глеаме како малтретира дете. Така да логично е во него да е проблемот, инаку ќе бевме преплавени со вакви видеа. Сите сакате да се селите во странство во земји каде професоров би лежел затвор, а тука мудрувате со југославија муабети. Нема што да осудуваш ти или не, овој треба да е казнет а детето ако направило беља ќе си го дисциплинираат на друг начин. Ако го извадило од такт детето, не е работа со деца за него. Нека иде да работи утовар истовар. Никој не го терал, туку фаќал врски за да се вработи тука. Уште тоа ни фали, штабски пацови да им делат шамари на децата.
Автоматски споено мислење:

Откако е измислена фабричката лента образованието е такво, кој сакал вистина да научи нешто никогаш не се потпирал на класичното и бесплатното образование. Не за џабе е кажано дека бесплатно е само сирењето во стапицата за глувци. Овде муабетот е друг, како одеднаш тој терк на образование им стана одвратен на некои?
Мене ми бил одвратен од секогаш, уште дур сум идел ја во школо. Ама повеќето го сакаат, така да нема што да се мења тука.

Дигитализација. Се од информација ти е достапно во неколку секунди, само да знаеш да гуглаш. Учениците уште на 7-8 години стануваат подвижни факт чекери на тоа што наставниците го кажуваат, а концептот им е досаден, затоа што тоа што го слушаат е достапно и на јутуб видео во многу позабавен формат за нив.

Наставниците мора да се адаптираат на тоа, информацијата сама по себе не е доволна за задржување на внимание. Мора да станат поинтерактивни.

Па има секакви деца, ама еден професор глеаме како малтретира дете. Така да логично е во него да е проблемот, инаку ќе бевме преплавени со вакви видеа. Сите сакате да се селите во странство во земји каде професоров би лежел затвор, а тука мудрувате со југославија муабети. Нема што да осудуваш ти или не, овој треба да е казнет а детето ако направило беља ќе си го дисциплинираат на друг начин. Ако го извадило од такт детето, не е работа со деца за него. Нека иде да работи утовар истовар. Никој не го терал, туку фаќал врски за да се вработи тука. Уште тоа ни фали, штабски пацови да им делат шамари на децата.
Koga ke ziveeme decata u stranstvo, profesorot nema da dojde da mu udri shamar na deteto, oti utre deteto ke bide izbrkano od uciliste, pa na toa dete ke mu se otvori dosie, a u stranstvo i ne e zadolzitelno, pa toa dete moze i da ostane bez osnovno obrazovanie, pa profesorot nema da si go gubi vremeto.
Ednostavno resenie.

Koga ke ziveeme decata u stranstvo, profesorot nema da dojde da mu udri shamar na deteto, oti utre deteto ke bide izbrkano od uciliste, pa na toa dete ke mu se otvori dosie, a u stranstvo i ne e zadolzitelno, pa toa dete moze i da ostane bez osnovno obrazovanie, pa profesorot nema da si go gubi vremeto.
Ednostavno resenie.
Звучи на добар систем, нека го направат така.

Не оправдувам тепање на дете од страна на професор, ниту па малтретирање од страна на истиот врз детето.

Али многу повеќе ќе почитувам ваков професор, отколку денешниот нов професор што е партиски влезен, служи само за глас на избори, појма нема од материјата за која што предава, се улижува кај професорите за добивање на скапи поклони за 8-ми Март, нема никаков авторитет, лесно е поткуплив и најлошото од се е што на секој можен социјален медиум што го има е пријател со 90% од родителите на децата.

Сите ја осудуваме "старата" гарда и генерација на професори која што има мноооооогу фалинки и маани.
Ама ајде малце да позборуваме за "новиве" професори и колку од нив се потрудиле да пренесат некакво знаење на децата или да го образуваат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom