Насилства во Македонија

Проблемот со повеќето албанци и македонци е тоа што се неедуцирани и едино во светот прошетале до косово,србија,бугарија каде што исти неписмени живеат и продолжуваат со селскиот менталитат,а тие што прошетале малку подалеку имаат видено како се живее и какви се луѓето па ставаат прст на чело кога ќе се вратат тука, не значи ова апсолутно за секој што малку се едуцирал јер сељак остаје сељак.

Проблемот со повеќето албанци и македонци е тоа што се неедуцирани и едино во светот прошетале до косово,србија,бугарија каде што исти неписмени живеат и продолжуваат со селскиот менталитат,а тие што прошетале малку подалеку имаат видено како се живее и какви се луѓето па ставаат прст на чело кога ќе се вратат тука, не значи ова апсолутно за секој што малку се едуцирал јер сељак остаје сељак.
Ако отидеш до западните земји одма ќе станеш едуциран или што?

Ќе видиш што е цивилизација ќе оствариш контакт со други луѓе ќе видиш дека никаде не се замарат со политила и мерење алат како кај нас,а неможе целиот свет да е погрешен само балканот да е во право.

Не е секаде мавање кафани и плукање по фб или во партијата да се колнат.

Ќе видиш што е цивилизација ќе оствариш контакт со други луѓе ќе видиш дека никаде не се замарат со политила и мерење алат како кај нас,а неможе целиот свет да е погрешен само балканот да е во право.

Не е секаде мавање кафани и плукање по фб или во партијата да се колнат.
Пријателе никој не зборува за партијата тука Албанците и Македонците со години живеат со омраза ако не и со децении и тоа никогаш нема да биде поинаку.Живеам со Албанец во Германија 2 месеци кој веќе има живеено 3 години тука ама ништо не се променило кај него кога е во прашање национализмот.Сеуште слави 11 годишнина од независно Косово и сака да се создаде Голема Албанија а за УЧК вели дека се борци за правда во 2001 година.Тој бара правда за Алмир од Куманово јас правда за Саздо од Скопје.Функционираме супер си помагаме за многу работи го сметам за пријател ама секогаш ќе има граница помеѓу нас зошто колку и да станеме добри пријатели секогаш ќе не делат нашите ставови.Македонец и Албанец можат да бидат добри пријатели само ако Македонецот има либерални размислувања а секогаш кога си либерален со малцинствата наебуваш.Соживотот е нешто невозможно се додека едната страна не потклекне пред другата како ние во случајот.Според мене најдобориот соживот е кога ќе престанеме да функционираме лажно како едно опшество кога ќе се одвоиме целосно едни од други зграда по зграда улица по улица населба по населба но по мирен пат и без крв за понатаму да не се случуваат лоши работи.Кој сака да има соживот слободно нека се пресели во мнозиско албанска средина и нека гради соживот.

Стереотип кој е погрешен. Имав за цимер еден тежок деген 3 месеца во Германија, деген беше, деген си остана. Да не идам во детали како фрлање ѓубре преку прозор ала Пелагонија провинцијалцине.

Имав колеги албанци во АРМ и факултет кои имаа живеено како младиво америка дечките се шампиони се критикува што прават другите и модерно живеат.
Во каква средина ќе израснете таков ќе бидете.

Имав колеги албанци во АРМ и факултет кои имаа живеено како младиво америка дечките се шампиони се критикува што прават другите и модерно живеат.
Во каква средина ќе израснете таков ќе бидете.
Едно е што ќе зборуваат пред тебе друго е позади грб.Утре истите тие ќе пукаат по тебе.Кај 99% генетскиот код е ист и сите стереоти и предрасуди за народите се исти барем се уверив сега кога се запознав со повеќе култури.[DOUBLEPOST=1550059503][/DOUBLEPOST]
Едно е што ќе зборуваат пред тебе друго е позади грб.Утре истите тие ќе пукаат по тебе.Кај 99% генетскиот код е ист и сите стереоти и предрасуди за народите се исти барем се уверив сега кога се запознав со повеќе култури.
Стереотипи*

Последно уредено:
Денес ( мислам дека) спасив едно Македонче од ќотек на Бит Пазар. Стоеа две мирни деца ( се глеаше дека се ептен мирни) и дојде група од 7-8 души Албанци, средношколци, го викнаа детево на страна и му се закануваа дека ќе го тепаат ( ова пред очи буквално ми се дешаваше и не ми се веруваше која слобода е на сред Бит Пазар таков однос). Нормално, другите луѓе, не зборам за децата туку за возрасните кои беа во близина, одеднаш заслепеа и оглувеа и не перцепираа што им се дешава пред очи. Се бутнав меѓу нив, го фатив детето за рака и го тргнав на страна, а фраерите имаа среќа што преќутеа, зашо иако беа деца бев спремен душата да им ја земам ако кренат рака, барем на еден од нив ако не можев со сите. После дознав дека детево е од Стајковци, а овие од Хасан Бег биле ( не знам кај е тоа). Жал ми е за децата, проблем е денес и син да имаш, го советував да оди во групи и ако може да не чека автобус за школо на Бит Пазар. Искрен да бидам не знам како би било да имам син и како би го воспитувал.

Денес ( мислам дека) спасив едно Македонче од ќотек на Бит Пазар. Стоеа две мирни деца ( се глеаше дека се ептен мирни) и дојде група од 7-8 души Албанци, средношколци, го викнаа детево на страна и му се закануваа дека ќе го тепаат ( ова пред очи буквално ми се дешаваше и не ми се веруваше која слобода е на сред Бит Пазар таков однос). Нормално, другите луѓе, не зборам за децата туку за возрасните кои беа во близина, одеднаш заслепеа и оглувеа и не перцепираа што им се дешава пред очи. Се бутнав меѓу нив, го фатив детето за рака и го тргнав на страна, а фраерите имаа среќа што преќутеа, зашо иако беа деца бев спремен душата да им ја земам ако кренат рака, барем на еден од нив ако не можев со сите. После дознав дека детево е од Стајковци, а овие од Хасан Бег биле ( не знам кај е тоа). Жал ми е за децата, проблем е денес и син да имаш, го советував да оди во групи и ако може да не чека автобус за школо на Бит Пазар. Искрен да бидам не знам како би било да имам син и како би го воспитувал.

Им се може. Ние сме плашливци, тие се агресивни. Они се газди кај нас во држава.
Треба од мали нозе да се учат нашите деца да немаат страв од никого и ништо. Како што они ги учат нивните.

Ова има огромни шанси да се Албанци кои изболе каурски деца.

Две лица се здобиле со убодни рани што им ги нанел 17-годишен малолетник од тетовското село Вешала по тепачката што вчера се случила во двор од основно училиште во Тетово, информираат од СВР Тетово.

Според полициските податоци, тепачката била пријавена вчера околу 16 часот и 40 минути, а според пријавеното во неа учествувале 17-годишник и К.К. (18), двајцата од тетовското село Вешала од една и В.М. (20), И.М. (24) од Тетово, како и А.И.(19) од тетовското село Сараќино од друга страна.

Малолетникот со остар предмет на В.М. и И.М. им нанел убодни рани и побегнал. Двајцата повредени биле пренесени во тетовската клиничка болница каде им била укажана лекарска помош. Пријавениот 17-годишник бил пронајден, му бил одземен нож и бил лишен од слобода, а К.К. сам се пријавил во Полициската станица-Тетово.

Се преземаат мерки за расчистување на случајот, најавија од СВР Тетово.

https://plusinfo.mk/тинејџер-избодел-две-момчиња-и-избега/

Нема како да го советуваш ако е свесен и се бори да смени нешто има големи шанси да настрада како Саздо.А пак од друга да биде амеба и боксерка вреќа и тоа е срамно според мене.Се е џабе кога немаш држава позади тебе кога гледаш дека државата те предала подобро и ти да ја предадеш нејзе и да дигнеш раце.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom