Насилства во Македонија

Да ама каде бил во 95.Пичка продадена е и он и сите политичари.Верувај и јас сум живеел во населба со мешан етнички состав и се преселив.Треба или да им ќутиш или цел живот да си спремен да тепачки и проблеми.Размена на население е единствен спас.
За кого тоа спас?

За сите.И за Македонците и за опстојување на државата.
Држава што така се "спасува" не треба да постои. Народ што ќути и бега не знае да живее и опстои. Така да, фала му на Љубчо, ама нека си го набие "решението" во шупак.

Држава што така се "спасува" не треба да постои. Народ што ќути и бега не знае да живее и опстои. Така да, фала му на Љубчо, ама нека си го набие "решението" во шупак.
Епа тогаш што се криевте сите во 2001 што не отидовте да ја браните државата.

Да ама каде бил во 95.Пичка продадена е и он и сите политичари.Верувај и јас сум живеел во населба со мешан етнички состав и се преселив.Треба или да им ќутиш или цел живот да си спремен да тепачки и проблеми.Размена на население е единствен спас.
Не сум некој фан на Киро ама во споредба со актуелниве политичари е Черчил.
Нема Македонија таков капацитет, после отцепување на дадена територија неминовно ќе следи распад, ќе се јават и други апетити. Но можеби и треба да се случи за такви ко вас да осетат на свој грб, и да разбереме сите што сме загубиле!

Не сум јас тој што избегал од населба затоа што била мешана...
А што да правам.Кога прв пат реагирав во одбрана на еден другар циганите ме запаметија и година и неколку месеци цело време ми минеше во страв и искечекување на нов инцидент.Бидејќи имав неколку другари кои беа секогаш тука не успеаа да ми направат ништо па го нападнаа брат ми кој е помал.Имав среќа што циганот со кој се закачив не беше баш најсакан и кај нив а и потоа замина за Германија.Институциите потфрлија и во овој случај и во многу други а македонски деца јадеа ќотек.И што можам јас тука.Имав среќа што и тие двајца-тројца другари беа до мене некои ја немаа таа среќа.Сакав да направам револуција на секој напад на Македонец да реагира цело школо но не наидов на деца кои се спремни на тоа а ни самиот не сум физички многу силен па би го јадел.
Исто е си Македонците од западна Македонија.они таму не смеат да писнат и па се малтретирани.Сега колку толку фигурира некој соживот кај постарите генерации акај младите тоа е непознат збор.А до некаде и сеуште Македонците владеат и таму ама за десет дваесет години што ќе биде.Тоа е реалната слика и никој не може да ме разубеди.А не се криви младите туку старите наши кои уште веруваат во тој соживот а младите Македонци страдаат.

Последно уредено:
и година и неколку месеци цело време ми минеше во страв и искечекување на нов инцидент.
Тоа е брат, твоите не те воспитале на правилниот начин „седи на страна, не се мешај“.
а ни самиот не сум физички многу силен па би го јадел.
Затоа тука на тастатура газиш братеууу.

Не сум некој фан на Киро ама во споредба со актуелниве политичари е Черчил.
Нема Македонија таков капацитет, после отцепување на дадена територија неминовно ќе следи распад, ќе се јават и други апетити. Но можеби и треба да се случи за такви ко вас да осетат на свој грб, и да разбереме сите што сме загубиле!
Не раѕбирам политика , и нејакм да менувам мислење НО мислам дека он ја насади накриво работа со Виткање кичми не почитување мегународно право -праење неодрживи компромиси делење државјанства и сега имаме епилог.
не знам дали е светла иднина или последна станица.

Последно уредено:
Тоа е брат, твоите не те воспитале на правилниот начин „седи на страна, не се мешај“.

Затоа тука на тастатура газиш братеууу.
А кај си ме видел да газам на тастатура.Физички не сум премногу силен но не значи дека треба да ќутам.
Еве ти @Inglourious Basterd класичен пример.Очекуваш ли на овој да му е гајле за Македонците од Тетово кој се напикал у Влае или Аеродром и мисли дека е фаца.

Еве ти @Inglourious Basterd класичен пример.Очекуваш ли на овој да му е гајле за Македонците од Тетово кој се напикал у Влае или Аеродром и мисли дека е фаца.
Брат, прво, ми ја погоди населбата. Свака част. Vlae Crew forever!!!
Второ, јас сум дојден во период од животот кај шо не ми е гајле за моиве дома, не па за тие у Тетово лол.
Од гајлиња само канцер се фаќа.

Брат, прво, ми ја погоди населбата. Свака част. Vlae Crew forever!!!
Второ, јас сум дојден во период од животот кај шо не ми е гајле за моиве дома, не па за тие у Тетово лол.
Нормално дека ќе ти ја погодам сигурно не би кажал дека си од Ченто или Топанско.Приватниот живот пред се нормално ама ако веќе имаш дома проблеми посвети се таму заеби ги вие теми.
ПС:Влае најдобра населба во Скопје.

Нормално дека ќе ти ја погодам сигурно не би кажал дека си од Ченто или Топанско.
Зошто? А да, тие немаат ни нет, како би пишувале.
Многу тиња населби се тоа брат, по самото име се глеа... Топанско поле. Топанско факинг ПОЛЕ бе брат. Поле, нива.

ВЛАЕ ДРЖАВА!!!

Се шалам.
Малку.

Како ти ќе распознаеш по пишување кој од која населба е?
Чентовчани и Топанчани ќе повикуваат на насилство, имаат повеќе емпатија или шчо?

Во Хром има многу Албанци. Како мали игравме фудбал, се дружевме, и кур не болеше за националност.
До ден денес се поздравувам со Албанците од Хром.
До дене денес уште се дружат Македонци и Албанци од Хром.

Во 22 се возев ко мал, и минимум 10 пати бев сведок на тоа како Македонци тепаат Албанци од чиста мира.
За иронијата да биде поголема, 3-4 пати во тие тепачки учествуваа Македонци кои се од Хром, и всушност се дружат со Албанци од Хром.

И не викам дека само ова се случувало, но тоа било во мое видно поле. Секако дека имало и Албанци у 12 и 2 шо тепале Македонци.

На Водно ме касна пчела.
Бев по тој новиот пат кај шо ретко поминуваат коли. Мојата беше далеку паркирана.
Бев со уште еден другар.
Му реков ене кола, ќе ја застанам да ме пренесе брзо затоа што мислам дека имам алергија.
Ми рече „хахахах сигурно ќе ти застанат да“.
Колата беше со кумановска регистрација.
Внатре имаше Албанец.
Му објаснив.
Ми рече „влези, но нема место за уште еден“.
Го оставив другарот сам.

Знаеш зошто немаше место?
Затоа што мене, 30 годишен рандом вол, ме седна позади со ДВЕТЕ НЕГОВИ ЌЕРКИ од по 3 и 7 години.
И ме однесе до мојата кола и ми рече се надевам ќе биде се во ред со тебе.

Последно уредено:
Тури му курот на Еминем. Кај не му е гајле за Македонците, уште сака нусе некое да ебе. Неко меџу нама није наш.

Зошто? А да, тие немаат ни нет, како би пишувале.
Многу тиња населби се тоа брат, по самото име се глеа... Топанско поле. Топанско факинг ПОЛЕ бе брат. Поле, нива.

ВЛАЕ ДРЖАВА!!!

Се шалам.
Малку.

Како ти ќе распознаеш по пишување кој од која населба е?
Чентовчани и Топанчани ќе повикуваат на насилство, имаат повеќе емпатија или шчо?

Во Хром има многу Албанци. Како мали игравме фудбал, се дружевме, и кур не болеше за националност.
До ден денес се поздравувам со Албанците од Хром.
До дене денес уште се дружат Македонци и Албанци од Хром.

Во 22 се возев ко мал, и минимум 10 пати бев сведок на тоа како Македонци тепаат Албанци од чиста мира.
За иронијата да биде поголема, 3-4 пати во тие тепачки учествуваа Македонци кои се од Хром, и всушност се дружат со Албанци од Хром.

И не викам дека само ова се случувало, но тоа било во мое видно поле. Секако дека имало и Албанци у 12 и 2 шо тепале Македонци.

На Водно ме касна пчела.
Бев по тој новиот пат кај шо ретко поминуваат коли. Мојата беше далеку паркирана.
Бев со уште еден другар.
Му реков ене кола, ќе ја застанам да ме пренесе брзо затоа што мислам дека имам алергија.
Ми рече „хахахах сигурно ќе ти застанат да“.
Колата беше со кумановска регистрација.
Внатре имаше Албанец.
Му објаснив.
Ми рече „влези, но нема место за уште еден“.
Го оставив другарот сам.

Знаеш зошто немаше место?
Затоа што мене, 30 годишен рандом вол, ме седна позади со ДВЕТЕ НЕГОВИ ЌЕРКИ од по 3 и 7 години.
И ме однесе до мојата кола и ми рече се надевам ќе биде се во ред со тебе.
Само едно ќе ти кажам во Хром се МАЛЦИНСТВО.Тука е разликата.Меѓуетнички тепачки имало и ќе има ама се почесто страдаат Македонци.За ова со алергијата ќе ти дадам и јас пример исто за Албанец.На Велешко езеро како копиљаци на дванаесет години славевме Мај ама деца како деца ја заборавивме скарата па мораше да позајмуваме од некој за да може да го испечеме месото.Цело време игравме фудбал па на едно младо друштво им ги дадовме столовите за да седат бидејќи се надевавме дека ќе ни ја позајмат скарата.Нормално не одјебаа.Прашувавме околу некои познаници или комшии на другарите ама сите не одјебаа.На крај неколку Албанци од Скопје ни ја позајмија скарата па дури и ни ја направија.Таков е нивниот менталитет кога можат да помогнат помагаат ама да бевме ние во Сарај за 1 Мај може и ќотек да сме изеделе наместо скара.Истиот тој менталитет им вели дека сакаат чисти етнични населби и тоа треба да го прифатиме.Не значи дека ако тој ми помогнал утре неговиот внук нема да ме избоде на некоја постројка кога ќе одам у Скопје само затоа што сум каур.[DOUBLEPOST=1533152753][/DOUBLEPOST]
Тури му курот на Еминем. Кај не му е гајле за Македонците, уште сака нусе некое да ебе. Неко меџу нама није наш.
Нека ебне немам ништо против.Само се надевам дека ќе се послужи со тактиката ќе те ебам и ќе исчезнам :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom