Насилства во Македонија

ги критикувавме команчите поради каменувањето на возовите во западниот дел на протекторатот, ама еве и апачите од јужниот дел почнале со бељи, поставувале препреки на пругата...
Ај погоди кој живее во Гостиражни и околината во општина Долнени.

МАСОВНА ТЕПАЧКА ВО ТЕТОВО: Се степале ученици во гимназијата „7 Март“, двајца се повредени

Двајца од учениците биле тешко повредени, од кои едниот бил прободен повеќепати во грбот

http://www.telegraf.mk/aktuelno/hro...i-vo-gimnazijata-7-mart-dvajca-povredeni.nspx

Малолетници нападнати во Ѓорче Петров

http://makfax.com.mk/crna-hronika/maloletnici-napadnati-vo-gorce-petrov

100 верзи се појавија со случајов...

Официјална потврдена и точна информација за сега нема.

Накратко:

9 март 4:30 наутро – таксист ја носи девојката дома, таксистот е претепан од А.З.

9 март 7:01 наутро – Девојката на фејсбук објавува фотографија од храна и пиење со коментар – Убаво ни е.

9 март 11 претпладне – Девојката паѓа од кров на зграда, постои сомневање дека се работи за самоубиство.

9 март 15:35 часот – Такситот пријавува дека бил нападнат

10 март 00:58 – Либертас објавува изјава на мајката дека девојчето било силувано од таксист

10 март 11:00 претпладне – МВР демантира дека имало пријава за силување

10 март 13:00 часот– МВР испраќа информација дека е нападнат таксист во скопски Аеродром, медиумите нападот го поврзуваат со девојката. Иницијалите на напаѓачот се совпаѓаат со иницијалите на момчето на мајката на девојката.

10 март 15:09 часот – МВР ја потврди информацијата дека претепаниот таксист е возачот кој ја донел дома девојката која следниот ден падна од зграда.

Mislam deka e ubiena od deckoto na majkata.

Neznam zosto ama nataka me terat rabotava.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Многу нејаснотии мора полиција и судска транспарентно да го средат ова за доброто на сите.

па и ќе го средат до утре ќе се знае. Вака без доволно податоци може да шпекулираме ама дефинитивно се чудни приказните. Таксистот касно пријавил напад. Овие во 7 сабајле пица и плус чекирана во Other Dimension!? Се надевам дека не е некакво убиство туку несреќен случај ама личи на убиство.

Последно уредено:
Не била силувана според наодите. Ајде CSI малце за нашите сега.[DOUBLEPOST=1457636970][/DOUBLEPOST]Не била силувана според наодите. Ајде CSI малце за нашите сега.

Гледајќи ги профилите на можните сторители не би рекол дека на инспекторите ке им било потребно повеќе од еден разговор од по 30 минути со секој од нив за да дознаат точно што се случило.

Чуден случај дефинитивно, особено последната вест, ако не е некоја голема конспирација, во што не верувам (меѓу полиција, обвинителство, осомничен) тогаш се поставува прашањето зошто „пријателот“ и особено мајката цел ден не е симнуваат од медиуми, кога не беа ни неколку саати поминати од смрта на ќерка и, што се обидуваат пак тие да постигнат?

Вечерта излегла со друштвото и пиела алкохол. Потоа се качила во такси за да си дојде дома. Околу 4 часот ми се јави на мобилниот телефон и со исплашен глас ми рече: „Мамо, мамо, брзо дојди земи ме“, а таксистот од таму дофрлаше: „Kажи и за два часа ќе те вратам, за два“. Јас и мојот пријател веднаш истрчавме надвор и го видов такси-возилото. Потоа од него излезе ќерка ми и трчаше како избезумена. Алиштата и беа искинати. Она бегаше и викаше – раскажува Александра. Вечерта дома ја смиривме и си легна да спие. Сабајлето кога стана беше расположена и рече дека ќе оди до кај баба си, мојата мајка, која живее во другиот влез. Најгоре на зградата има балкон на кој секогаш си седевме заедно и се одморавме. Од тој балкон мојата ќерка скокна во смрт – тврди мајката додавајќи „за се е виновно музичкото училиште.

гр
еота девојката ова нема врска по се изгледа ни со таксистот ни со дечкото од мајка и ни со ништо. Едноставно си имала психички проблеми. А мајка и сега бара оправдување. Психичките проблеми треба да се третираат посериозно.

И јас мислам дека таксистотнема врска со девојката, можеби се случило следново: Дошла близу до зградата кај што живеат, ја пречекал „пријателот“ на мајката, можеби влегле у некаква вербална расправија, која преминала во физичка, па таксистот решил да и' помогне, бил истепан. Тој не сакал да пријави одма за да не си има проблеми дополнителни, но откако прочитал што пишува во медиумите, решил да пријави физички напад. Пријава за силување нема (иако жртвите најчесто нема да имаат сили и храброст да пријават, што разбирам, најблиските тоа го прават веднаш). При обдукцијата било утврдено дека нема траги на полов напад. Можно да станува збор зе некаков триаголник во кој девојката била психички и физички малтретирана, можеби како што кажа Брутус имала и проблеми...

Како и да е, мислам доволно се зборуваше за овој случај, ќе видиме што ќе се деси во постапката. Јас искрено, не исклучувам да не станува збор за самоубиство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom