Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.319
- Поени од реакции
- 12.342
- Локација
- Македонија
- Веб-сајт
- heptagramxi.wordpress.com
Звучам Апсолутно?

Сите сме апсолутни и единствени со сопствени универзуми кои се прошируваат со нашите искуства.
Јас постојано зборувам дека секој е Ѕвезда во заедницата од ѕвезди.
Јас ништо не наметнувам либериј...

И твојот концепт што го имаш за мене е субјективен... не ме суди до толку каков сум, реков можам додека трепнеш да бидам сосема некој друг... не ми е проблем тоа. НЕ дозволувај заради мене да запаѓаш во гревови. Иако гревот е ограничување, нели.
Немам сокриена вистина јас... ништо не сокривам на форумов, зборувам јасно и гласно и секако , имам право да бирам дали да дадам или не одговор... Зависи колку ми е интересен соговорникот и дали воопшто вреди да се одговара на прашањата. Никаде не е загарантиран одговор од никој овде на форумов (можеби од администраторите).
Безцелноста е Живот, незаблуден од целта уживаш во патот и правиш како ти е волја. Смртта е за пците. Не биди куче, облагороди ја својата душа со ... со... деведесет и осум начини! Но секогаш кон Бесконечните искуства.
God is expressed by Doing one’s own Will, which if pure is one with God’s will and God’s will is one with your own Will, and in that Thou art God. This is not a judgmental god of sin and hell and fear of punishment and endless retribution.
Секогаш има погрешна и точна интерпретација на старите религии... субјективна и објективна. Не очекувам да имаш слична интерпретација како мојата.
Не мора да се лутиш и докажуваш што јас ( многу други ) ете имаме друг став за вашите философски школи...
П.С. Ако ти е желба до толку да муабетиш со мене, повели на пп (ако има добра причина за разговор ќе си муабетиме) да не ја расипуваме темата со нашите Апсолути!