Нарекувајте го исламот "ислам"

• Креатор на темата Креатор на темата Mjolnir
  • Време на започнување Време на започнување

Звучам Апсолутно? :)
Сите сме апсолутни и единствени со сопствени универзуми кои се прошируваат со нашите искуства.
Јас постојано зборувам дека секој е Ѕвезда во заедницата од ѕвезди.

Јас ништо не наметнувам либериј... ;) Нели реков секој со своето?
И твојот концепт што го имаш за мене е субјективен... не ме суди до толку каков сум, реков можам додека трепнеш да бидам сосема некој друг... не ми е проблем тоа. НЕ дозволувај заради мене да запаѓаш во гревови. Иако гревот е ограничување, нели.

Немам сокриена вистина јас... ништо не сокривам на форумов, зборувам јасно и гласно и секако , имам право да бирам дали да дадам или не одговор... Зависи колку ми е интересен соговорникот и дали воопшто вреди да се одговара на прашањата. Никаде не е загарантиран одговор од никој овде на форумов (можеби од администраторите).

Безцелноста е Живот, незаблуден од целта уживаш во патот и правиш како ти е волја. Смртта е за пците. Не биди куче, облагороди ја својата душа со ... со... деведесет и осум начини! Но секогаш кон Бесконечните искуства.
God is expressed by Doing one’s own Will, which if pure is one with God’s will and God’s will is one with your own Will, and in that Thou art God. This is not a judgmental god of sin and hell and fear of punishment and endless retribution.

Секогаш има погрешна и точна интерпретација на старите религии... субјективна и објективна. Не очекувам да имаш слична интерпретација како мојата.

Не мора да се лутиш и докажуваш што јас ( многу други ) ете имаме друг став за вашите философски школи...

П.С. Ако ти е желба до толку да муабетиш со мене, повели на пп (ако има добра причина за разговор ќе си муабетиме) да не ја расипуваме темата со нашите Апсолути! ;)

Звучам Апсолутно? :)
Сите сме апсолутни и единствени со сопствени универзуми кои се прошируваат со нашите искуства.
Јас постојано зборувам дека секој е Ѕвезда во заедницата од ѕвезди.

Јас ништо не наметнувам либериј... ;) Нели реков секој со своето?
И твојот концепт што го имаш за мене е субјективен... не ме суди до толку каков сум, реков можам додека трепнеш да бидам сосема некој друг... не ми е проблем тоа. НЕ дозволувај заради мене да запаѓаш во гревови. Иако гревот е ограничување, нели.

Ако си апсолутен, дај се раскажи ни со се Протологија и Есхатологија за све, воопшто да не се мачиме да полемизираме, вака било така било или вака ќе биде или онака.;)
Ако велиш заедница на ѕвезди, што имаш против колективот!?
И јас сум за субјективен, слободен пристап. Гревот не е само ограничување туку и промашување.
Јас имам желба со секој да разменам мислење со секој на форумов, полесно да дојдеме секој со своето искуство до Вистината, така, добро е да се биде јасен и отворен.:)

Треба да разгледаш што сум јас пишувал за да знаеш што зборувам, вака се промашуваме со симболите и ништо не правиме, само се тегавиме натаму наваму...
Веќе заборавив што се докажуваме јас и ти воопшто...
Телемит и рисјанин седнале и расправаат за постоењето, смртта, гревот на тема за ислам... Никаде не води муабетот, освен мерење пениси (а кај можам јас на овие години да се докажувам) :) Спротивни сме во секој поглед со сосема спротивни пристапи и кон животот и кон гревот и кон смртта...
Грев, смрт, страдање сето тоа е кај вас. Тоа кај мене го нема.
Се е игра, се е искуство. Како ќе ти се прошири универзумот твој ако немаш искуство и ако си заплашен со некакви казни и гревови? Како ќе ја спознаеш својата чиста волја и ќе дејствуваш според Законот?

Умирачките богови слабо владеат со светот... и се послабо според мене. Се менуваат времињата, мора да се прилагоди духот, инаку...

И биди си ти субјективен, но Зборот на гревот е ограничување, не промашување.
Немој да имаш желби, мој совет. Желбите се отров за духот. И вие тоа го знаете...

Треба да разгледаш што сум јас пишувал за да знаеш што зборувам, вака се промашуваме со симболите и ништо не правиме, само се тегавиме натаму наваму...
Веќе заборавив што се докажуваме јас и ти воопшто...
Телемит и рисјанин седнале и расправаат за постоењето, смртта, гревот на тема за ислам... Никаде не води муабетот, освен мерење пениси (а кај можам јас на овие години да се докажувам) :) Спротивни сме во секој поглед со сосема спротивни пристапи и кон животот и кон гревот и кон смртта...
Грев, смрт, страдање сето тоа е кај вас. Тоа кај мене го нема.
Се е игра, се е искуство. Како ќе ти се прошири универзумот твој ако немаш искуство и ако си заплашен со некакви казни и гревови? Како ќе ја спознаеш својата чиста волја и ќе дејствуваш според Законот?

Умирачките богови слабо владеат со светот... и се послабо според мене. Се менуваат времињата, мора да се прилагоди духот, инаку...

И биди си ти субјективен, но Зборот на гревот е ограничување, не промашување.
Немој да имаш желби, мој совет. Желбите се отров за духот. И вие тоа го знаете...

Спомнав дека она што го произнесе, а и како самиот велиш е еден синкретизам, од кој може човек да ја понесе најголемата штета, а тоа е губење на Личноста.
Смртта не е страшна за Христијаните, туку неможноста да се реализира човекот како Личност, тоа е онтолошко промашување= Грев=Смрт=Вечен Роб.
За Исламот јасна ми е Божјата порака, се обидов да ја кажам, накратко.
А за Христијанството се трудиш да го девалвираш онака еуфорично, адхомини.
Па зошто е форумов ако секој не је произнесеме својата искуствена, субјективна Вистина во интерес на објективната.
Мое лично мислење е дека Таа, Вистината не е за ограничен број на избраници, т.е.како ти велиш само за оние кои Разбираат, Знаат.
Напротив Таа е олицетворена во Апсолутот и е достапна за секого, макар да е и најпаментен или ментално неспособен или било како ограничен.
Ова со пенисиве, да прашам да не “Богот“ чувствува можеби СТРАВ(старост).:rolleyes:
И пак и пак да повторам не го интерпретирај Христијанството како Казна, Страв, Страдање... т.е. онака како ти е во прилог, банално, демек тоа е погрешно а по автоматизам мојата Вистина е Вистина, јас еве ти сведочам едно поинакво од тоа какво што го познаваш.
Дозволи сами да заклучиме, секој со свое учество и произнесување, та заедно нели сме посилни.(y)
Во секој случај благодарам за советите, почитувам постари Богови.:cautious: :) .

Сонце, па и уште се пени.. сврти и другиот образ не полемизирај.
Христијанството е Казна, Страв, Страдање...заради богот.
Врти сучи истото ти доаѓа... премногу зборување не го менува тоа.

П.С. Темата е дали постојат под-видови на ислам или само ислам кој е радикален и воинствен спрема другите...
Не тормози со христијанство... има теми за тоа. За џабе се тегавиш со мене.

Христијанството е Казна, Страв, Страдање...заради богот.

Безобразна лага!:sick:
П.С. Темата е дали постојат под-видови на ислам или само ислам кој е радикален и воинствен спрема другите...
Исламот како откровение има свое место во Божјиот план, има свои начини на исповедување, видови, заради принципот на спроведување на правила, закон може да делува сурово, но никако не е радикално-воинствен, тоа му е наметнато политички.
Целта е раздор и омраза меѓу луѓето, затоа оние т.н. предавачи на Исламот кои ги гледаме пр.на Ју Тјуб и др. медиуми кои слободно го критикуваат Христијанството, посебно по учењето за Св. Троица и др. догми оддаваат големо непознавање прво за самиот Ислам, а потоа и за Христијанството.
Обичните луѓе треба да ги препознавааат по самите провокации, и да ги сметаат за лажни.

Безобразна лага!:sick:

Исламот како откровение има свое место во Божјиот план, има свои начини на исповедување, видови, заради принципот на спроведување на правила, закон може да делува сурово, но никако не е радикално-воинствен, тоа му е наметнато политички.
Целта е раздор и омраза меѓу луѓето, затоа оние т.н. предавачи на Исламот кои ги гледаме пр.на Ју Тјуб и др. медиуми кои слободно го критикуваат Христијанството, посебно по учењето за Св. Троица и др. догми оддаваат големо непознавање прво за самиот Ислам, а потоа и за Христијанството.
Обичните луѓе треба да ги препознавааат по самите провокации, и да ги сметаат за лажни.

zdravo priatelce, jas go cenam vaseto mislenje za i okolu islamot, i sto voopsto ne go radikalizirate a go politalizirate, mu dodavate politicka dimenzija , , vo sto se slozuvam so tvojot stav i mislenje, , no nikako ne se slozuvam so vas da zboruvate vo ime na islamot , i onie koi govorat za islamot vo vrska so sv trojca i drugi dogmi., da gi pravis neznalici i nepoznavaci za islamot, a ti da se vozdignuvas nad niv ,, kako prvo toa e vase veruvanje , islamot ima jasen stav za toa , i go negira veruvanjeto vo trojstvoto, , toa e spomnato vo kuran 5/72/77
i sosema ne veruvaat onie sto velat , bog e eden od trojcata, nema drugo bozestvo dostojno za obozavanje osven eden bog,
taka da priatelce ti veruvajsi vo tvoeto veruvanje , no ne obiduvajse da govoris za islam , koj ima poznavanje a koj nema,toj stoe iskren vernik religiozen moze da gi prepoznae provokaciite , ne si toj da im ukazuvas koi se lazni a koi se vistiniti ,za vas se sto govori protiv vasata religija vie go smetate za lazno., bes da ja uvidie realnosta,

bideiki zboruvas za veruvanjeto vo trojstvoto,moze li da odgovoris zosto nieden bozji verovesnik voopsto ne go objasnal ovaa veruvanje, za vas ova veruvanje znaci stolb na vasata religija, ako ova e tocno zosto mojsej , voopsto ne im objasnal na narodot vo koj im dosol , vo nivnite knigi ne postoi zapis za ova veruvanje i go otvrlaat kako lazno,ako ova e temel na vistinskoto veruvanje , bilo koj bozji verovesnik ke im go objasnel vo podrobnosti , kakoe mozno vie hristijanite veruvate deka onoj koj go negira trojstvoto i ne veruva vo toa , nema da bide spasen , pa od ova proizleguva prasanje, sto ke bide so onie bozji verovesnici koi voopsto ne veruvale vo trojstvoto i voopsto nitu objasnale za toa veruvanje.KAKOE MOZNO SITE VEROVESNICI POCNI OD ADAM PA DO ISUS DA ZAMINALE NA ONOJ SVET BES DA GO OBJAVAT TROJSTVOTO I DA JA OBJASNAT TAA VERA (VERUVANJETO VO TROJSTVO)ovie verovesnici sigurno nema da bidat spaseni stom ne veruvale vo trojstvoto.
kako go gledate trojstvoto koga isus imal 2 god ili koga bil vo majcinata utroba, ili pred da se rodi isus , dali i togas imalo trojstvo.? zapamti samo evreite uste vo vremeto na mojsej pa se do denes ne veruvaat vo ovaa veruvanje,

zdravo priatelce, jas go cenam vaseto mislenje za i okolu islamot, i sto voopsto ne go radikalizirate a go politalizirate, mu dodavate politicka dimenzija , , vo sto se slozuvam so tvojot stav i mislenje, , no nikako ne se slozuvam so vas da zboruvate vo ime na islamot , i onie koi govorat za islamot vo vrska so sv trojca i drugi dogmi., da gi pravis neznalici i nepoznavaci za islamot, a ti da se vozdignuvas nad niv ,, kako prvo toa e vase veruvanje , islamot ima jasen stav za toa , i go negira veruvanjeto vo trojstvoto, , toa e spomnato vo kuran 5/72/77
i sosema ne veruvaat onie sto velat , bog e eden od trojcata, nema drugo bozestvo dostojno za obozavanje osven eden bog,
taka da priatelce ti veruvajsi vo tvoeto veruvanje , no ne obiduvajse da govoris za islam , koj ima poznavanje a koj nema,toj stoe iskren vernik religiozen moze da gi prepoznae provokaciite , ne si toj da im ukazuvas koi se lazni a koi se vistiniti ,za vas se sto govori protiv vasata religija vie go smetate za lazno., bes da ja uvidie realnosta,

bideiki zboruvas za veruvanjeto vo trojstvoto,moze li da odgovoris zosto nieden bozji verovesnik voopsto ne go objasnal ovaa veruvanje, za vas ova veruvanje znaci stolb na vasata religija, ako ova e tocno zosto mojsej , voopsto ne im objasnal na narodot vo koj im dosol , vo nivnite knigi ne postoi zapis za ova veruvanje i go otvrlaat kako lazno,ako ova e temel na vistinskoto veruvanje , bilo koj bozji verovesnik ke im go objasnel vo podrobnosti , kakoe mozno vie hristijanite veruvate deka onoj koj go negira trojstvoto i ne veruva vo toa , nema da bide spasen , pa od ova proizleguva prasanje, sto ke bide so onie bozji verovesnici koi voopsto ne veruvale vo trojstvoto i voopsto nitu objasnale za toa veruvanje.KAKOE MOZNO SITE VEROVESNICI POCNI OD ADAM PA DO ISUS DA ZAMINALE NA ONOJ SVET BES DA GO OBJAVAT TROJSTVOTO I DA JA OBJASNAT TAA VERA (VERUVANJETO VO TROJSTVO)ovie verovesnici sigurno nema da bidat spaseni stom ne veruvale vo trojstvoto.
kako go gledate trojstvoto koga isus imal 2 god ili koga bil vo majcinata utroba, ili pred da se rodi isus , dali i togas imalo trojstvo.? zapamti samo evreite uste vo vremeto na mojsej pa se do denes ne veruvaat vo ovaa veruvanje,

Вас изглед чоек не може да ви погоди. Од една страна било супер што не го радикализирал исламот, а од друга страна е виновен што зборува за Исламот, а е христијанин.

Со самиов пост докажа дека Исламот и те како е радикален и се води по девизата или си со нас, или си против нас.

Никој не може да збори во име на Исламот а притоа да верува во света троица. Нон сенс размислување од твоја страна.

За мене лично е очекуван ваквиот став на еден исламски верник.

Велиш евреите не веруваат во троичниот бог, ама уште помалку бе пријател веруваат дека тоа вашето е религија достојна за почит.

Значи убаво си вика на почетокот на темата, Исламот е Ислам, нема радикален, нема пацифистички, нема вистински.
Еден е Исламот со сите свои мани и врлини. За мани ги има еден куп, предводени токму од радикализмот, а за врлини засега не гледам некоја посериозна.

Вас изглед чоек не може да ви погоди. Од една страна било супер што не го радикализирал исламот, а од друга страна е виновен што зборува за Исламот, а е христијанин.

Со самиов пост докажа дека Исламот и те како е радикален и се води по девизата или си со нас, или си против нас.

Никој не може да збори во име на Исламот а притоа да верува во света троица. Нон сенс размислување од твоја страна.

За мене лично е очекуван ваквиот став на еден исламски верник.

Велиш евреите не веруваат во троичниот бог, ама уште помалку бе пријател веруваат дека тоа вашето е религија достојна за почит.

Значи убаво си вика на почетокот на темата, Исламот е Ислам, нема радикален, нема пацифистички, нема вистински.
Еден е Исламот со сите свои мани и врлини. За мани ги има еден куп, предводени токму од радикализмот, а за врлини засега не гледам некоја посериозна.
voopsto ne se ni trudam da ti repliciram, zatoa sto voopsto ne go citas ona sto jas sum go napisal, neka ne te zaslepuva omrazata , omrazata nema da ja unistis so omraza tuku so lubov. zapamti raznovidnoto mislenje e bogatstvo koi treba zaednicki da se crpi pravata vistina ,no za zal lugeto kako tebe vo tie diskusi zapagaat vo afekt besneat zapeneti edni na drugi , opsednati od omraza nekoi toa go iskazuvaat a nekoi ja cuvaat vo vnatresnosta na teloto.,

voopsto ne se ni trudam da ti repliciram, zatoa sto voopsto ne go citas ona sto jas sum go napisal, neka ne te zaslepuva omrazata , omrazata nema da ja unistis so omraza tuku so lubov. zapamti raznovidnoto mislenje e bogatstvo koi treba zaednicki da se crpi pravata vistina ,no za zal lugeto kako tebe vo tie diskusi zapagaat vo afekt besneat zapeneti edni na drugi , opsednati od omraza nekoi toa go iskazuvaat a nekoi ja cuvaat vo vnatresnosta na teloto.,

Само омраза сте научиле да споменувате доколку некој говори против Исламот.

Па човек јас говорам воопшто против религиите како институционализирана формаза перење мозок. А Исламот е на врвот на таа скала за индоктринација.

То го велиш омраза, јас го нарекувам отпор против индоктринацијата која се повеќе влијае и врз животот на останатите во општеството.

Ок, се сложуваме по прашањето за Исламот, како начин на Богопознание.
Но да не бидеме наивни дека секој што го проповеда е искрен Муслиман.
Оној што е искрен нема да го девалвира јавно Христијанството, и да предизвикува јавни овации против истото, ова се разбира важи и за Христијаните кои во тој случај се исто така Лажни.
Во овој принцип нема дијалог, напротив непочитување и омраза.
Во оваа смисла и тоа како треба да се разговара и разобличува Лажното учење.
Просто прашање:
Што мислиш, дали Бог сака меѓу себе луѓето што ги создал да се мразат и уништуваат, па колку сака нека го величаат сопственото учење како Најисправно?
И ако е вистинито дали би дошло воопшто до такво нешто?

bideiki zboruvas za veruvanjeto vo trojstvoto,moze li da odgovoris zosto nieden bozji verovesnik voopsto ne go objasnal ovaa veruvanje, za vas ova veruvanje znaci stolb na vasata religija, ako ova e tocno zosto mojsej , voopsto ne im objasnal na narodot vo koj im dosol , vo nivnite knigi ne postoi zapis za ova veruvanje i go otvrlaat kako lazno,ako ova e temel na vistinskoto veruvanje , bilo koj bozji verovesnik ke im go objasnel vo podrobnosti ,
Прашањава навидум се оф топик, но бидејќи Исламот ги опфаќа еве накратко:
Потруди се прашањата по експлицитно да ги срочуваш, вака е многу конфузно, немам престава дека нешто ти е јасно во Христијанското учење, за да можам конкретно да одговорам.
Прво погрешен е називот тројство, Бог се преставува како Св. Троица, Отец , Син и Св. Дух, што значи Троличен Бог кој е Еден, а под тројство може да се погреши дека се работи за три бога.
Мојсеј токму во Генезисот сведочи дека Бог се најавува како Св. Троица, и тоа се случува низ Стариот Завет, педагошки, за да Христос конечно како Вистински Бог тоа го потврди.
kakoe mozno vie hristijanite veruvate deka onoj koj go negira trojstvoto i ne veruva vo toa , nema da bide spasen , pa od ova proizleguva prasanje, sto ke bide so onie bozji verovesnici koi voopsto ne veruvale vo trojstvoto i voopsto nitu objasnale za toa veruvanje.KAKOE MOZNO SITE VEROVESNICI POCNI OD ADAM PA DO ISUS DA ZAMINALE NA ONOJ SVET BES DA GO OBJAVAT TROJSTVOTO I DA JA OBJASNAT TAA VERA (VERUVANJETO VO TROJSTVO)ovie verovesnici sigurno nema da bidat spaseni stom ne veruvale vo trojstvoto.? zapamti samo evreite uste vo vremeto na mojsej pa se do denes ne veruvaat vo ovaa veruvanje,
Ова е неточно тврдење, Христијаните веруваат и учат дека Спасението Божјо ги опфаќа сите луѓе кои ги создал Бог.
А, за Евреите, сети се дека апостолите и нивните ученици најповеќе беа токму Евреи.;)

Ок, се сложуваме по прашањето за Исламот, како начин на Богопознание.
Но да не бидеме наивни дека секој што го проповеда е искрен Муслиман.
Оној што е искрен нема да го девалвира јавно Христијанството, и да предизвикува јавни овации против истото, ова се разбира важи и за Христијаните кои во тој случај се исто така Лажни.
Во овој принцип нема дијалог, напротив непочитување и омраза.
Во оваа смисла и тоа како треба да се разговара и разобличува Лажното учење.
Просто прашање:
Што мислиш, дали Бог сака меѓу себе луѓето што ги создал да се мразат и уништуваат, па колку сака нека го величаат сопственото учење како Најисправно?
И ако е вистинито дали би дошло воопшто до такво нешто?

Прашањава навидум се оф топик, но бидејќи Исламот ги опфаќа еве накратко:
Потруди се прашањата по експлицитно да ги срочуваш, вака е многу конфузно, немам престава дека нешто ти е јасно во Христијанското учење, за да можам конкретно да одговорам.
Прво погрешен е називот тројство, Бог се преставува како Св. Троица, Отец , Син и Св. Дух, што значи Троличен Бог кој е Еден, а под тројство може да се погреши дека се работи за три бога.
Мојсеј токму во Генезисот сведочи дека Бог се најавува како Св. Троица, и тоа се случува низ Стариот Завет, педагошки, за да Христос конечно како Вистински Бог тоа го потврди.

Ова е неточно тврдење, Христијаните веруваат и учат дека Спасението Божјо ги опфаќа сите луѓе кои ги создал Бог.
А, за Евреите, сети се дека апостолите и нивните ученици најповеќе беа токму Евреи.;)
islamot ima jasen stav okolu ona vo sto veruvaat sledbenicite na knigata. i sekogas toa ke bdee nad niv i sekoj iskren musliman go kazuva ona sto e od boga objaveno.,ne mozes ti niv da gi nareces nepoznavaci na islamot, , toa ide isto kako kaj vas ako ti nesto kazuvas za veruvanjeto vo trojstvoto, spored hristijanstvoto jas da ve narecam nepoznavaci na vasata religija,
o sledbenici na knigata ne preteruvajte vo verata vasa, sprotivstavuvajki se na vistinata, , i ne sledete gi zelbite na lugeto koi sto veke porano skrsnaa. a m,nogumina vo zabluda odvedoa, i samite od praviot pat skrsnaa, (kuran, 5/77,
zarem nemu da mu zdruzuvaat onie koi sto ne mozat nisto da sozdadat, tuku i samite se sozdadeni, (kuran5/191)
vie vo pretdoniot post izjavivte,; оние т.н. предавачи на Исламот кои ги гледаме пр.на Ју Тјуб и др. медиуми кои слободно го критикуваат Христијанството, посебно по учењето за Св. Троица и др. догми оддаваат големо непознавање прво за самиот Ислам,
sto sakas so ova da kazis?
vie ne ste kadar za da gi nareces onie koi zboruvaat za i okolu onie koi veruvaat co sv trojca nepoznavaci na islamot, , jas go kazuvam istoto i bilo koj musliman ke ja kazi vistinata, od vistinata nema beganje, i kolku i da vi izgleda gorka,. no sosema toa e vase veruvanjei voopsto nee nepocituvanje i nema nikakva omraza ako nekoj musliman bide prasan za toa i odgovori vo sklop na kuran kerim,
nitu jas mozam da ve ubedam nitu pa ti mozes da me ubedis vo veruvanjeto na takanarecenoto , sv. trojca., sekoj po svojot pat. pa bog ke sudi pomegu nas i vas.
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ako postoi vistinsko trojstvo, togas postoi i vistinsko mnostvo,, a ako se utvrdi deka tie se vistinsko trojstvo i mnostvo istovremeno ke iscezne edinstvoto, vo eden bog.

.
Не е лага, вистина е!

Вистинскиот Св. Мухамед - како и сите други вистински следбеници Христови - никогаш не се споредувал со Исус, никогаш немал сексуални односи со неполнолетно девојче, никогаш немал повеќе од една жена (не вршел полигамија), никогаш не убил, никогаш не дал дозвола да се убива, никогаш не водел војна, не пљачкал, ... !

Денот доаѓа на Кој секој ќе ја увиди Вистината!

п.с. Св. Мухамед не умрел од природна смрт, туку како последица од дејствија на оние крвави кураишки книжници од кого потекнуваат најголемиот дел на лагите во списите на кои што ти - и многу други - им веруваш!

.
.
a od sto umrel ako ne od prirodna smrt. imas dokaz za toa sto zboruvas? MAUHAMED, NEE VOOPSTO UBIEN, , TUKU UMREN OD PRIRODNA SMRT., TI SI NAJGOLEMIOT LAZLIVEC.ODI KAZUVAIM PRIKAZKI NA TVOITE SOVERNICI .
--- надополнето: 23 мај 2012 во 16:16 ---
Од трите најдолгиот.
HEHEHEHE OD TRITE PODOLGIOT, abe smea ne videna si:pos:

a od sto umrel ako ne od prirodna smrt. imas dokaz za toa sto zboruvas? MAUHAMED, NEE VOOPSTO UBIEN, , TUKU UMREN OD PRIRODNA SMRT., TI SI NAJGOLEMIOT LAZLIVEC.ODI KAZUVAIM PRIKAZKI NA TVOITE SOVERNICI .

А ти да не му светеше на мУхамед, па да знаеш како умрел.

Имаш ли доказ дека умрел од природна смрт? Уште повеќе ако се знае дека често војувал и живеел неморален живот, а со самото тоа имал еден куп нерпијатели.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom