Ах богови богови...
Бесцелен муабет но ајде.. за уште еднаш еве, ќе ти направам ќефот нема да те игнорирам...
Смртта не е проблем. Ми здосади да се повторувам и да се тегавам со тебе и твоите верувања и твојот христијанскиот егзистенцијализам и докажување за кој бог што прави...
Не ми е многу грижа кој бог на која журка бил синоќа!
Но ако ми застане на патот би можел и да биде распнат или каменуван... зависи колку е бог
За кој Бог зборуваш што дава решение и што сака безусловно, либериј? Аллах? Исус? Три во едно? Некои индиски богови?
Или ова е твојот личен бог кој што ти дава проблеми во главата а ти преку него си објаснуваш се како ми ти е желба?

Ова е реторичко прашање, онака да си прашам...
Имам слушнато за богови кои, ако не правиш по нивни закони, и не те љубат многу.
Веднаш културата им оди во минус спрема луѓето, чедата им
Пр. Ти не можеш да го навредиш Хептаграм. со ништо од наведеното погоре. Премногу земски зборуваш и човечки, заглавен си на Земјава.
Ние немаме однос, барем не на форумов. Би ми било мило да ми го негираш постоењето, ќе одморам малку од вакви постови.

Јас можам да се сложам за 2 секунди со се што ти зборуваш, дури и да те дополнувам и ти ќе немаш со кој да се докажуваш и да зборуваш на секоја тема за христијанскиот концепт за проблемот со смртта... и веднаш ќе имаме безличносен однос...
Кој збор Личносен

Потсетува на Убав

Од личен
Интересно ми е како си веруваш во христијанскиот концепт за Богот и преку тоа ти се сите егзистенцијални проблеми и решенија како и „проблемот“ со смртта кај „пријателите“.
Егоисту низаеден, не можеш да поднесеш смрт на некој близок до тебе со кој имаш „Личносен Однос“? Па умри прв, и решен проблем со смртта која не ја поднесуваш!
Како може да се плашиш од смртта човеку, не знам. Изгледа си премногу млад, па не си ни размислувал реално дека ќе исчезнеш од Земјата некогаш.
Умираш (ако веруваме во твојот бог, тој е крив за твојата смртност и твојот проблем), помири се со тоа, природа на човекот е тоа ,ништо божествено!