Нарекувајте го исламот "ислам"

• Креатор на темата Креатор на темата Mjolnir
  • Време на започнување Време на започнување
Редно беше и ти да се насмееш. Помислив дека ти си вториот Исус, без смеа, без радост...
Но сепак, сметам дека исламот е подобра школа од христијанските...

И да негледа, чувствува опција за живот која е респектабилна. Тоа не детски страв, Бог, несака робови, без разлика дали е верник или што и да е, тоа генерален однос кон секој човек.
Во исламот човекот е претставен како роб на Алах, така да во заблуда си ако мислиш дека според исламот бог несакал робови.
Религиите како христијанството и исламот се темелат на човечкиот страв и надеж за вечен живот, токму и затоа опстојуваат толку време со толкава бројност.

Јас ти напишав, ти колку разбираш толку.

Поздрав

.
За што е потребна поголема храброст: вистински да се следат Христовите стапки или оние на човечката неверна и кривoверна сујета?

Христовите вистински следбеници (и сличните на ними) се единствените коишто не се кукавици и немаат потреба да се вооружуваат во овој свет, нити да употребуваат сила!

Поздрав

clamator_glandarius_ff0215.jpg

Во исламот човекот е претставен како роб на Алах, така да во заблуда си ако мислиш дека според исламот бог несакал робови.
Религиите како христијанството и исламот се темелат на човечкиот страв и надеж за вечен живот, токму и затоа опстојуваат толку време со толкава бројност.
Е сега со слепо повторување не се докажува стравот.
Рековме стравот е страв од Непостоењето, и тоа е во природата на Човекот, и оттука егоизмот, загрозеноста...:)

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:.Ми ја најде слабата точка, Аман доста!
Чекај, смешно ти е што исламот е подобар од христијанските школи? :eek:
Не ги навредувај муслиманите со вакво смеење море... ц ц ц :oops:
Кога реков дека христијаните се природни непријатели на муслиманите, ми велеа не е точно!
Ете колку не е точно.
--- надополнето: 18 мај 2012 во 23:22 ---
Е сега со слепо повторување не се докажува стравот.
Рековме стравот е страв од Непостоењето, и тоа е во природата на Човекот, и оттука егоизмот, загрозеноста...:)
Стравот е од Незнаење не од непостоење... Ако непостоењето е ФАКТ, никаков страв нема да однесе некој до Богот (кој и да е тој/тоа/таа итн итн ).
Егоизмот доаѓа од неконтролиран индивидуализам.
Малку си ја матиш водата како што ми ти се сака но потешко ќе помине ова со големи-мали буквици.
Во природата на човекот е да има искуства и искушенија за да научи поеќе и за себе и за другите и да ја надмине сегашната состојба. Стравот, е само за оние кои не знаат.

1 и 2, :
Човекот е ограничен кога е изолиран во егоизмот, а спротивно преку Создателот има неограничен потенцијал.
За стравот треба да се разбере дека не произлегува од наметнатост во исламот, христијанството, секти, сатанисти, научни импозантни откритија, итн.итн... туку од смртноста а тоа е всушност создаденоста на Човекот.
Така стравот е страв од непостоење(вистината за човечката природа).
--- надополнето: 18 мај 2012 во 23:25 ---
Чекај, смешно ти е што исламот е подобар од христијанските школи? :eek:
Не ги навредувај муслиманите со вакво смеење море... ц ц ц :oops:
Кога реков дека христијаните се природни непријатели на муслиманите, ми велеа не е точно!
Ете колку не е точно.
Секоја чест, си имал талент! :LOL:
--- надополнето: 18 мај 2012 во 23:29 ---

Стравот е од Незнаење не од непостоење... Ако непостоењето е ФАКТ, никаков страв нема да однесе некој до Богот (кој и да е тој/тоа/таа итн итн ).
Егоизмот доаѓа од неконтролиран индивидуализам.
Малку си ја матиш водата како што ми ти се сака но потешко ќе помине ова со големи-мали буквици.
Во природата на човекот е да има искуства и искушенија за да научи поеќе и за себе и за другите и да ја надмине сегашната состојба. Стравот, е само за оние кои не знаат.
Стравот од незнаење, е релативен, и ај оди по аналогија.
Кога незнам, Бог или било кој, ме заплашува дека што?... ќе ме тепа, утепа=Непостоење.:)

Секоја чест, си имал талент! :LOL:
--- надополнето: 18 мај 2012 во 23:29 ---

Стравот од незнаење, е релативен, и ај оди по аналогија.
Кога незнам Бог или било кој, ме заплашува дека што?... ќе ме тепа, утепа=Непосотење.:)

Што и да имам или немам, не го менува фактот дека Стравот е глупост!

Аналогија?
Стравот е последица од незнаење, стравот е глупост и од оваа „мудрост“: Стравот од Господа е почеток на мудроста...
следува дека Стравот од Незнаење е почеток на глупоста?

Колку добра е оваа човечката аналогија, со која управува руах (еден од петте дела на душата според евреите)..
Таму во тој дел (разумот човечки) е и тој Страв или Пахад кој што води до (אלהים גבור)Eлохим Гибор, но до мудрост мора да се помине преку Бездната и лажното знаење Да'aт што овде е преведено лошо како мудрост (вистинското значење е Знаење) бидејќи вистинската мудрост е Хокмах а до неа се доаѓа преку Разбирање што е следен чекор откако ќе се помине Стравот од Богот и искушенијата што ги носи животот.

Затоа, не е мудро да бегате од искушенија и нивното минување.

Аналогија?
Стравот е последица од незнаење, стравот е глупост и од оваа „мудрост“: Стравот од Господа е почеток на мудроста...

Колку добра е оваа човечката аналогија, со која управува руах (еден од петте дела на душата според евреите)..
Таму во тој дел (разумот човечки) е и тој Страв или Пахад кој што води до Алохим Гибор, но до мудрост мора да се помине преку Бездната и лажното знаење Да'aт што овде е преведено лошо како мудрост (вистинското значење е Знаење) бидејќи вистинската мудрост е Хокмах а до неа се доаѓа преку Разбирање што е следен чекор откако ќе се помине Стравот од Богот и искушенијата што ги носи животот.

.

Море момче, ти себеси се сметаш ли за мудар?

.

Аналогија?

Таму во тој дел (разумот човечки) е и тој Страв или Пахад кој што води до Алохим Гибор, но до мудрост мора да се помине преку Бездната и лажното знаење Да'aт што овде е преведено лошо како мудрост (вистинското значење е Знаење) бидејќи вистинската мудрост е Хокмах а до неа се доаѓа преку Разбирање што е следен чекор откако ќе се помине Стравот од Богот и искушенијата што ги носи животот.

Е сега у твој стил:
отиде у оф топик!
Шега на страна, синкретички обид на објаснување кое не се разликува од претходното.
Стравот, разбирањето... се елементи на човековиот капацитет да доживее Одредено(ограничено) искуство низ смртната перспектива во која се наоѓаме, и помагаат(помагала, алатки) во насока на излегување од истата.
Што би рекол Ипси: перцепирај ги животните проблеми и состојби на апатија итн. неминовно водат во проблемот на Непостоењето или Ништавилото.

Море момче, што ми те навеа ветерот да прашуваш за мене :)
Кај смеам да кажам дали сум или не мудар...
Искушенијата што ги имам сега, кога ќе ги поминам ќе дојдам и ќе ти кажам дали сум или не сум, ако не ме налегнат други искушенија нормално :)

Море момче, што ми те навеа ветерот да прашуваш за мене :)
Кај смеам да кажам дали сум или не мудар...
Искушенијата што ги имам сега, кога ќе ги поминам ќе дојдам и ќе ти кажам дали сум или не сум, ако не ме налегнат други искушенија нормално :)

.

А што велиш (?) може ли да се случи - онака како случајно - со своето сознание да незнаеш нити задникот да го избришеш ...?

.

.
А што велиш (?) може ли да се случи - онака како случајно - со своето сознание да незнаеш нити задникот да го избришеш ...
.

Имам јас девици и евнуси кои работат гнасни работи за мене...
Сознанието нема врска со задникот, има врска со духот и разумот.

Ти од погрешно место си почнал изгледа да осознаваш за христовите вистински војници...
Сега знам од каде ти доаѓаат сите тие црвени буквици... хм :)
--- надополнето: 19 мај 2012 во 00:08 ---

Немаш смртна перспектива, имаш Земска перспектива. Додека си на Земјата ги гледаш работите Земски, не може да гледаш на работите како да си на Венера (нели божица на љубовта кај римјаните) :)
Лошо е да ги убедуваме луѓето дека се смртни, а потоа да им велиме дека ќе бидат судени откако ќе умрат. Не мора да ги убедуваме дека мора да се плашат од Богот за да имаат знаење за него, да бидат бедни по дух бидејќи така ќе бидат блажени... и еден куп врзани работи со стравот и бегање од искушенијата и надминување на истите...
Не постои смрт од која некој треба да се плаши, па да биде помилуван и да живее вечно. Вечното е безлично ако нема варијации :)
Смртта е забранета за луѓето!

Ништавилото не е проблем, барем не е проблем за мене, а ниту за евреите.
ОД ништавилото велат дека Богот ги направил 10 000 илјади светови.
Зборував за ова некаде.
Се провлекува ова учење низ многу школи.

Имам јас девици и евнуси кои работат гнасни работи за мене...
Сознанието нема врска со задникот, има врска со духот и разумот.

Ти од погрешно место си почнал изгледа да осознаваш за христовите вистински војници...
Сега знам од каде ти доаѓаат сите тие црвени буквици... хм :)

.

Додека вистинско осознаеш ќе мора да вкусиш што вкусиле многумина пред тебе, кои веќе не го дигаат носот како тебе!

Дотогаш ... . . . . . . . . . . . . ..
winken.gif

.

оф-топик:
Ти исчезна совршената христова мудрост кога зборуваш со мене а, па сега ќе ми судиш дали вистински или не сум осознал нешто?
Така е тоа... не трпи овој дух премногу „совршени“ црвени букви!Ќе гориш според сите старо-еонски божји закони што ме судиш! Остави совршениот христијанско-исламски бог да ме суди за моите дела овде на форумов!
Научи да разговараш, до тогаш ... си знаеш :)

Он:

Мојето конечно мислење за тоа дали исламот има под-форми: има под-форми и тоа само заради недоволното разбирање на пишаниот збор од нивните свети книги од страна на верниците.
Затоа и реков дека мора да се свртат кон суфи учењата кои произлегуваат од исламот за да подобро разберат и подобро дејствуваат во светот.

оф-топик:
Ти исчезна совршената христова мудрост кога зборуваш со мене а, па сега ќе ми судиш дали вистински или не сум осознал нешто?
Така е тоа... не трпи овој дух премногу „совршени“ црвени букви!Ќе гориш според сите старо-еонски божји закони што ме судиш! Остави совршениот христијанско-исламски бог да ме суди за моите дела овде на форумов!
Научи да разговараш, до тогаш ... си знаеш :)

Он:

Мојето конечно мислење за тоа дали исламот има под-форми: има под-форми и тоа само заради недоволното разбирање на пишаниот збор од нивните свети книги од страна на верниците.
Затоа и реков дека мора да се свртат кон суфи учењата кои произлегуваат од исламот за да подобро разберат и подобро дејствуваат во светот.

.
Е тогаш дури ќе почнат да го разбираат и практицираат Евагелискиот Ислам! .(y)

Што велиш (?) кој го воведе Св.Мухамед во тајните на вистинската вера? .

.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom