Нарекувајте го исламот "ислам"

• Креатор на темата Креатор на темата Mjolnir
  • Време на започнување Време на започнување
Од христијани станале муслимани и сега демек добороволно сте го прифатиле жити се. Заборави на твоите предци кои бивале убивани, протерувани, жените грабани во сараите? Ах пусти Стокхолмов синдром.
Sekoj koj ke stane muslman za nego,toa mene ne me pravi "pogolem muslaman" nitu pak ako nekoj go napusti Islamot ne me pravi "pomal musliman",a sekoj eden covek ima pravo,rekol Imam Ali.r.a.
Koga ke vidis covek si videl brat po covecanstvo(od Adam i Eva),koga ke vides musliman si videl pokraj prvoto i brat po vera.se nadevam ja razbra poentata?
Moite predci nanazad 300 god,nisto ne im se slucilo,Muslimani, zdravi pravi,super..povtorno ke ti kazam,dosta e vece so "istorija" od tipot,"Osmanliite,ugnetuvaci,nasilnici,robovladeteli, i sto uste ne",smeno i bolno e:)
a za boldot,neli ti tuka bese toj koj kazuvase za "nekoja kultura i nekakov si recnik"?od kaj tebe ovaa kultura?

Sekoj koj ke stane muslman za nego,toa mene ne me pravi "pogolem muslaman" nitu pak ako nekoj go napusti Islamot ne me pravi "pomal musliman",a sekoj eden covek ima pravo,rekol Imam Ali.r.a.
Koga ke vidis covek si videl brat po covecanstvo(od Adam i Eva),koga ke vides musliman si videl pokraj prvoto i brat po vera.se nadevam ja razbra poentata?
Moite predci nanazad 300 god,nisto ne im se slucilo,Muslimani, zdravi pravi,super..povtorno ke ti kazam,dosta e vece so "istorija" od tipot,"Osmanliite,ugnetuvaci,nasilnici,robovladeteli, i sto uste ne",smeno i bolno e:)
a za boldot,neli ti tuka bese toj koj kazuvase za "nekoja kultura i nekakov si recnik"?od kaj tebe ovaa kultura?
Ти ли најде за османлиите да ми кажуваш? Над милион Ерменци се убиени, класичен геноцид, Хитлер капа може да им симне, и број не се знае колку бутари, грци, срби, македонци и албанци. Велиш ншто не ви фалело 300 години, па затоа и сте го прифатиле од пусти страв за да не ви фали.

Што се однесува до стокхолмовиот синдром.... Знаеш што е воопшто тоа? Те навреди вистината?
--- надополнето: 10 мај 2012 во 15:03 ---
Albancite imaat vrska so Islamot,tie se Muslimani:)
i vie i srbite imate isti probelm so Turcite i se nekako trn u oko vi se:))
Ни својата историја не си ја познаваш. Албанците се староседелци или не? Која вера ја имале пред да дојдат турците знаеш?

И за тебе истото прашање:
Miki1976 напиша:
Е добро бе Vejsel коа више го напиша болдот, кажи ми што ве спречува еднаш, барем еднаш во животот да застанете јавно, јасно и гласно против тие самонаречени муслимани кои го злоупотребуваат исламот и го користат името на Алах да вршат убистав и разни злосторства во негово име.
A od kade tebe taa konstatacija deka nie gi precutuvame nasilstvata od onie koi pod kapata na Islamot pravat nered?
Ima nekoj kriterium za da ti bi razbral deka nie sme protiv nasilstvo,kade treba da izlezeme i da obvinime,na Sitel,Alfa,kanal 5?

Зошто секогаш молчите? Зошто секогаш преќутно застануватае на страната на тие самонаречени муслимани?
Застанете еднаш рамо до рамо со оние со кои треба да живеете.

Koj e tvojot dokaz deka nie molcime,zosto vie molcevte za ubistvata vo Gostivar,zosto jasvno ne stanavte i da kazete deka toj psihopatot e tiranin,terorist,islamofob,albanofob??Ova e po tvoja logika,ne treba da se generalizira i da se kaze deka nekoj ne stanal protiv nekogo,Toa sto ti neznaes ne e nikakov dokaz.

Страв ли е да не настрадате и вие од таквите муслимани?
Или пак потајно ги оправдувате?

ТОлку ли е силна заклетвата од законикот на Лека, онаа заклетва на молчење да не наштетите случајно на исламот, да преќутувати разно разни гнасотии кои го валкаат дури и името на исламот?
Strav ne doadza vo obzir,zosto strav?sekoj koj ja ima vistinata nema potreba od strav.

Strav ne doadza vo obzir,zosto strav?sekoj koj ja ima vistinata nema potreba od strav.

Е добро де нека е така.

ТИ велиш дека тие што не го практикуваат исламот како треба, и убивата во негово име и името на Алах се самонаречени муслимани.

Да речеме дека се сложувам со тебе, дека тие се самонаречени муслимани и го валкаат исламот кој е добронамерна религија.

Ќе излезете ли заедно со нас или барем ќе не поддржите јавно да ги отстраниме тие радикални самонаречени муслимани?

И дали ти е побитно да си Албанец или Муслиман?
--- надополнето: 10 мај 2012 во 15:16 ---
Ти ли најде за османлиите да ми кажуваш? Над милион Ерменци се убиени, класичен геноцид, Хитлер капа може да им симне, и број не се знае колку бутари, грци, срби, македонци и албанци. Велиш ншто не ви фалело 300 години, па затоа и сте го прифатиле од пусти страв за да не ви фали.

Што се однесува до стокхолмовиот синдром.... Знаеш што е воопшто тоа? Те навреди вистината?
--- надополнето: 10 мај 2012 во 15:03 ---

Ни својата историја не си ја познаваш. Албанците се староседелци или не? Која вера ја имале пред да дојдат турците знаеш?

Точно. Албанците се класичен пример за горенаведениот синдром.

Ќе излезете ли заедно со нас или барем ќе не поддржите јавно да ги отстраниме тие радикални самонаречени муслимани?

И дали ти е побитно да си Албанец или Муслиман?
--- надополнето: 10 мај 2012 во 15:16 ---
.
Ima takvi Muslimani koi" vo imeto na Allah ubile ovde vo MKD"?
Moze eden primer takov da navedes?
I koj si ti i so koe pravo nekogo da odstranuvas koga ima ovde Vlast koja se grizi za site gragani,neli e pravna drzava Makedonija?Vo slucajov ispaga deka ti si" radikalen i netoleranten kon sekoj koj e porazlicen od tebe.
a zosto nieden od vas ne izleze u Gostivar da protestira protiv "radikalniot hristijanin"?
Toa sto mi e bitno,toa i sum,musliman sum.

Ima takvi Muslimani koi" vo imeto na Allah ubile ovde vo MKD"?
Moze eden primer takov da navedes?
I koj si ti i so koe pravo nekogo da odstranuvas koga ima ovde Vlast koja se grizi za site gragani,neli e pravna drzava Makedonija?Vo slucajov ispaga deka ti si" radikalen i netoleranten kon sekoj koj e porazlicen od tebe.
a zosto nieden od vas ne izleze u Gostivar da protestira protiv "radikalniot hristijanin"?
Toa sto mi e bitno,toa i sum,musliman sum.

Не ги ппревртувај работите, и одговори еднаш со Да и Не.

Во името на Алах ги убија децата. Во името на Алах твоите повикуваа на смрт за се што е немуслиманско.

Јас сум радикален и нетолерантен кон се она што го загрозува човештвото, во случајов оние што убиваат во името на Алах други луѓе, само затоа што се поразлични од нив.

Сега ќе одговриш или не?
Ќе преформулирам.
Ќе ја подржите ли акцијата на МВР и органите надлежни за тоа кога утре ќе се претстават доказите?
Ќе излезете ли масовно пред Владата да ја поздравите акцијата на чистење на самонареченит емуслимани?
ДА или НЕ?

Не поставувај контра прашање за Гостивар, одговори па после постави.

Многу ми е мило за овој одговор, но штета е што тие вистински муслимани се мнооооогу малку. ...

.
За жал, широката маса која ги следи и им слугува на кураишките лаги и деветини наречувајќи се себеси како “муслимани“ е еден од најголемите душмани на Вистинскиот Ислам, кого што Единствениот Вистински и Совршен БОГ - за спасение на сите - ни го покажа и докажа во Исус и неговите вистински следбеници!

Тој Месијански (Евангелски) Ислам е нешто потполно спротивно од куранско/кураишката крвава верзија на исламот, којашто од самиот свој почеток е изграден врз лаги, пљачки, крвороплевања, ... !

Лажниот и крвав ислам го дели светот во дар ал ислам (што значи куќата на мирот, на која и’ припаѓаат сите од ними окупирани теитории) и дар ал хараб (тоа се сите територии кои се’уште не се окупирани).

Кој од “муслиманите“ пасивно или активно, отворено или сокриено не учествува во борбата за проширување и конечна победа на дар ал ислам во целиот свет, тој (според нивната лажна и крвава идеологија) не е вистински “муслиман“!

Притоа треба да се знае дека кураишките слуги (лажните муслимани) така се учени и дресирани, што при остварувањето на оваа (за ними) “света“ цел им е одобрено дури лажењето и убивањето, за коишто се знае дека потекнуваат директно од шејтанот! .:mad:

.

Не ги ппревртувај работите, и одговори еднаш со Да и Не..
Ti si toj koj gi prevrtuva rabotite i koj raboti so pretpostavki.

Во името на Алах ги убија децата. Во името на Алах твоите повикуваа на смрт за се што е немуслиманско..
Glupost od 1 stepen,Allah zabranil ubivanje,toj sto gi ubil e samo ubiec,psihopat i bolen izopacen um koj e zeden za krv,nisto povece.

Сега ќе одговриш или не?
Ќе преформулирам.
Ќе ја подржите ли акцијата на МВР и органите надлежни за тоа кога утре ќе се претстават доказите?
Ќе излезете ли масовно пред Владата да ја поздравите акцијата на чистење на самонареченит емуслимани?
ДА или НЕ?.
Ova e koga bi bilo sto bi bilo,za ova ke razgovarame odposle od koga ke se resi celata situacija.
a jas sega tebe te prasuvam,Dali vie ke izlezete javno site pred Vlada i ke se izvinite na site muslimani,ako ubicite ne se od redovite na muslimanite?
Не поставувај контра прашање за Гостивар, одговори па после постави.
Jas, za razlika od tebe, postavuvam prasanje i zboruvam za jasen slucai ko den,slucai vo koi nema somnez,,vie Kukavici, nikoj ne izleze javno da go osudi toa, kaj bevte ili vi pricinuvase zadovolstvo manje dva Albanci??

1.Ti si toj koj gi prevrtuva rabotite i koj raboti so pretpostavki.

2. Glupost od 1 stepen,Allah zabranil ubivanje,toj sto gi ubil e samo ubiec,psihopat i bolen izopacen um koj e zeden za krv,nisto povece.

3. Ova e koga bi bilo sto bi bilo,za ova ke razgovarame odposle od koga ke se resi celata situacija.
a jas sega tebe te prasuvam,Dali vie ke izlezete javno site pred Vlada i ke se izvinite na site muslimani,ako ubicite ne se od redovite na muslimanite?

4.Jas, za razlika od tebe, postavuvam prasanje i zboruvam za jasen slucai ko den,slucai vo koi nema somnez,,vie Kukavici, nikoj ne izleze javno da go osudi toa, kaj bevte ili vi pricinuvase zadovolstvo manje dva Albanci??

1. Лажеш.

2. Хмм, значи се сложивме со тоа дека се убијци, психопати и слично. Супер. Откако ќе се докаже нивната вина, и то амногу скоро, ќе продолжиме.

3. Добро ќе почекаме да се разреши ситуацијата.
Ќе ти одговорам во мое име секако. ДА, АКО НЕ СЕ МУСЛИМАНИ УБИЈЦИТЕ, ТУКУ ОД ДРУГА РЕЛИГИСКА ГРУПА, ЈАС НЕМАМ ПРОБЛЕМ ДА СЕ ИЗВИНАМ, И ЌЕ ГО СТОРАМ ТОА. НАЈПРВИН ТЕБЕ ЌЕ ТИ СЕ ИЗВИНАМ.

А, ти што ќе сториш, ако се лсучи спротивното?

4. Хмм, грешка ќе да си. Ниеден Македонец не излезе да протестира и да бара да го ослободат полицаецот од Гостивар. Оставивме на органите. ВИЕ НЕ ГО ПРАВИТЕ ТОА. ЈА ГЛЕДАШ ЛИ РАЗЛИКАТА?

Мики веќе го кажа истото што и јас го мислев
Ама ќе те прашам следново, ќе ми извиниш ако не го пишам правилно, не знам до толку албански, што значи зборот Шкијет (шкина, ж. род) на албански?

...

Glupost od 1 stepen,Allah zabranil ubivanje,toj sto gi ubil e samo ubiec,psihopat i bolen izopacen um koj e zeden za krv,nisto povece.

...

.

Знаеш ли - според кураишките сведоштва - колку луѓе (меѓу кои и доста со рацете на грб вржани малолетници) убил нивниот лажен и крвожеден “пророк“ !?

Случката (на велики петок) со петмината рибари е багатела во споредба со злоделата, дејствијата и праксите на лажните “муслимани“, според урнекот на нивниот лажен и крвожеден “пророк“!

.

Многу ми е мило за овој одговор, но штета е што тие вистински муслимани се мнооооогу малку. Но еве да те прашам: за тебе вистински ли се тие муслимани што искочија да протестираат во петокот, истакнувајќи знамиња кои што знаеме што значат, кои што повикуваа на војна против христијаните, кои што зимаат по незнам колку пари од Саудиска Арабија за да бидат брадосани и жените да се покриваат и врз лицето и очите? Тие движења не ги створи Америка и западниот свет, доаѓаат од срцето на исламот. Дали се вистински муслимани оние што живеат во муслимански, шеријатски земји каде што иако велат дека се почитуваат правата на другите, а не даваат да се гради верски објект или се врши терор врз се што е немуслиманско? Муслиманско ли е да се делат луѓето во тие земји на привилигирани муслимани и непривилигирани немуслимани со земање на поголеми даноци од нив?
pozdrav do vas, i mene mie mnogu milo sto me razbiras , sekoj ima pravo na protest, ako izlegle na protest da vrzat nasiilstvo vrs hristijanite togas jas go osuduvam no ako izlegle da pravat protest zaradi izjavite na mvr radikaliziranje na islamot kako teroristicka organizacija togas go oprravduvam m,nogu pati imam kazano navistina pogresno e sto islamot mu davate titula na radikalizam i terorizam, jas kako musliman go osuduvam petkratnoto ubistvo sto se sluci i go izrazuvam svoeto socustvo kon nivnite semejstva i sto poskoro sakam da se najdat ubijcite bilo i da se muslimani , i da im se sudi spored pravdata, no protiv sum toa sto tie ubijci gi narekuvate radikalni islamisti, zaradi toa sto nosat brada, ili vo nivnite domovi drzat islamska literatura, i poradi toa vie na tie ubijci, kako dokaz gi zemate primerocite na islamskata literatura i dokazuvate deka se radikalni islamisti, , so koe pravo, potoa go podrzuvam protestot poradi toa sto policijata upotrebi sila vrs zena muslimanka ,toa e udar vrs cesnosta na zenite muslimanki mozese da se upotrebi drugi sredtva za toa ako veke se osudeni za krivicno delo, so vakvi izjavi od tipot radikalni islamisti , ne samo ovde tuku sirum svetot predizvikuvate meguverska i megunacionalna omraza, i pretstanete da vrsite islamofobija toa e moj apel do site, tie sto se navistina vinovni za petkratnot ubistvo neka bidat kazneti, no neka prestane sirenjeto omraza i navreda na islamot,
zatoa tvrdam deka pogresno e po svetot sto se plasiraat tezi ,demek islamot e korenot na islamskata teroristicka ideologija, korenot ne e vo islamskata ideologija , tuku na tie nasilni grupaaci koi povikuvat nasilstvo
,
sekoj musliman koj nepravedno ubiva za nego prestavuva golem grev so sto ke ja zasluzi bozjata kazna,
--- надополнето: 10 мај 2012 во 19:21 ---
.

Знаеш ли - според кураишките сведоштва - колку луѓе (меѓу кои и доста со рацете на грб вржани малолетници) убил нивниот лажен и крвожеден “пророк“ !?

Случката (на велики петок) со петмината рибари е багатела во споредба со злоделата, дејствијата и праксите на лажните “муслимани“, според урнекот на нивниот лажен и крвожеден “пророк“!

.
e ne si interesen ima doakz za toa sto go zboruvas, cat pat samo ke se pojavis i ke kazis nesto za lazniot prorok e kazi de javno koje vistinskiot a koj lazniot prorok? ako veruvas vo vistiisnkiot m dajmi dokaz od kade veruvas vo vistinskiot prorok, potrudise da odgovoris na moeto prasanje, vsusnot ne mi objasna od kade ti veruvas vo vistinskiot posleden verovesnik muhamed a.s.,,imas nekakov dokaz?tvoite so vernicii go negiraat toa, ,,:ti:moze da objasnis?
samo ne izmisluvaj nesto od tvoja glava, zs za toa te biduva, dabar komicar si.da mi odgovoris od hristijanska gledna tocka , sto veli hristijasntvoto za vistisnkiot sv. muhamed kako sto velis ti, dali ti kako hristijanin sledbenik na Isus hristos,veruvas vo vistinskiot muhamed,, kako bozji verovesnik i dali hristijanstvoto go priznava vistisnkiot muhamed, kako bozji verovesniuk, i odgvorimi so dokaz i argument za vistinskiot muhamed ne baram tvoe mislenje tuku biblijata sto veli za sv. muhamed, pa posle ke prodolzime , so nasiot muabet, , a toa sto ti go zboruvas toa se izvetopereni zborovi muhamed.a.s e ispraten kako opomenuvac i radosnik kako milost kon svite svetovi , vozviseniot Allah dz, so nego gi zavrsi blagodetite sprema lugeto i so nego verata ja usovrsi, najdobr primer , dobar moral , svetolost koja go osvetluva nasiot pat , svetlost koja nikogas ne zgasnuva, vsusnost i tvoite so vernici ne mozat da te razberat,,;)

pozdrav do vas, i mene mie mnogu milo sto me razbiras , sekoj ima pravo na protest, ako izlegle na protest da vrzat nasiilstvo vrs hristijanite togas jas go osuduvam no ako izlegle da pravat protest zaradi izjavite na mvr radikaliziranje na islamot kako teroristicka organizacija togas go oprravduvam m,nogu pati imam kazano navistina pogresno e sto islamot mu davate titula na radikalizam i terorizam, jas kako musliman go osuduvam petkratnoto ubistvo sto se sluci i go izrazuvam svoeto socustvo kon nivnite semejstva i sto poskoro sakam da se najdat ubijcite bilo i da se muslimani , i da im se sudi spored pravdata, no protiv sum toa sto tie ubijci gi narekuvate radikalni islamisti, zaradi toa sto nosat brada, ili vo nivnite domovi drzat islamska literatura, i poradi toa vie na tie ubijci, kako dokaz gi zemate primerocite na islamskata literatura i dokazuvate deka se radikalni islamisti, , so koe pravo, potoa go podrzuvam protestot poradi toa sto policijata upotrebi sila vrs zena muslimanka ,toa e udar vrs cesnosta na zenite muslimanki mozese da se upotrebi drugi sredtva za toa ako veke se osudeni za krivicno delo, so vakvi izjavi od tipot radikalni islamisti , ne samo ovde tuku sirum svetot predizvikuvate meguverska i megunacionalna omraza, i pretstanete da vrsite islamofobija toa e moj apel do site, tie sto se navistina vinovni za petkratnot ubistvo neka bidat kazneti, no neka prestane sirenjeto omraza i navreda na islamot,
zatoa tvrdam deka pogresno e po svetot sto se plasiraat tezi ,demek islamot e korenot na islamskata teroristicka ideologija, korenot ne e vo islamskata ideologija , tuku na tie nasilni grupaaci koi povikuvat nasilstvo

,
sekoj musliman koj nepravedno ubiva za nego prestavuva golem grev so sto ke ja zasluzi bozjata kazna,

Зашто цело време се спомнува од ваша страна таа исламска литература? Зашто не спомнете дека тие луѓе имале во своите домови ОРУЖЈЕ. Како второ, жена муслиманка не е ништо погоре или подоле од жена немуслиманка. Таа во својот дом чувала оружје. Нас ич не не занима тоа што таа жена била сиромашна, па тоа не и е оправдување, и треба да се казни тоа. Зашто не протестираа луѓето кога ги притвараа жените од А1 телевизија, дури една од нив и абортираше, или они не беа муслиманки? Да се разбереме, ако се муслимани оние што се уапсуваат, и мажи и жени не им дава поголеми права да бидат над нив направени други мерки, тие ЛУЃЕ, велам луѓе не муслимани, се притворени зашто имаат докази против нив. Неможе да барате за вас да се спроведуваат други права и мерки од тие на немуслиманите. Ако оваа земја е земја на сите, тогаш правдата да биде за сите.
Истите да беа македонци, односно христијани, вие и те како ќе ја подржувавте полицијата и судот да се осудат, воопшто немаше да се сомневате во доказите. Да беа христијанки тие што ги уапсија, вас ич немаше око да ви трепне за нивниот углед и чесност врз жената христијанка. Неможе со двојни аршини. Како за едните така за другите, и кога навистина ќе биде така, тогаш верувај нема да има ни потреба од протести од ваша и наша страна.

И не ми одговори зашто на тој протест беа изнесени знамињата што повикуваат на Џихад и се извикуваа навредливи зборови против христијаните?

Зашто цело време се спомнува од ваша страна таа исламска литература? Зашто не спомнете дека тие луѓе имале во своите домови ОРУЖЈЕ. Како второ, жена муслиманка не е ништо погоре или подоле од жена немуслиманка. Таа во својот дом чувала оружје. Нас ич не не занима тоа што таа жена била сиромашна, па тоа не и е оправдување, и треба да се казни тоа. Зашто не протестираа луѓето кога ги притвараа жените од А1 телевизија, дури една од нив и абортираше, или они не беа муслиманки? Да се разбереме, ако се муслимани оние што се уапсуваат, и мажи и жени не им дава поголеми права да бидат над нив направени други мерки, тие ЛУЃЕ, велам луѓе не муслимани, се притворени зашто имаат докази против нив. Неможе да барате за вас да се спроведуваат други права и мерки од тие на немуслиманите. Ако оваа земја е земја на сите, тогаш правдата да биде за сите.
Истите да беа македонци, односно христијани, вие и те како ќе ја подржувавте полицијата и судот да се осудат, воопшто немаше да се сомневате во доказите. Да беа христијанки тие што ги уапсија, вас ич немаше око да ви трепне за нивниот углед и чесност врз жената христијанка. Неможе со двојни аршини. Како за едните така за другите, и кога навистина ќе биде така, тогаш верувај нема да има ни потреба од протести од ваша и наша страна.

И не ми одговори зашто на тој протест беа изнесени знамињата што повикуваат на Џихад и се извикуваа навредливи зборови против христијаните?
oruzje ima skoro vo sekoja kuka , a sto ako toaa oruzje ime e nametanto planirano od policijata,

oruzje ima skoro vo sekoja kuka , a sto ako toaa oruzje ime e nametanto planirano od policijata,

Докога со ова размислување до кога? :facepalm:
Во мојата куќа има од оружје има само ножеви за домаќинство, не сум знаела дека црни стрели има скоро во секоја куќа, можеби и мене некој ден ќе ми го подметнат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom