Напојување помош при избор !?

• Креатор на темата Креатор на темата ColopiX
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 јули 2014
Мислења
98
Поени од реакции
3
Вака имам едно Goldenfield novo 450W peak power а реално има околу 350вати ама ете не држи повеќе т.е работава е ставив нова GTX 960 И сеа си бара она појако.
Компјутерот си работи нормално ама ако уклучиш игрица или нешто тестирање се гаси нема сила.

Ве молам дали да земам:
КОРИСТЕНО СО ГАРАНЦИЈА: Cooler Mater G700---700W------2500 денари
НОВО ОД МЕБИУС: Antec VP400PC--400W----2100 денари
Компјутер:

5-3470 3.2GHz CPU
6GB RAM Kingston Hyper x 1600MHz
H61-MXE-V MB
Gigabyte GTX 960 IX OC 2GB GDDR5
2x 500GB HDD Seagate
Keyborad led A4Tech and standard mouse

Барај над 500W напојување и никако нонаме напојувања,земи ново не половно

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Барај над 500W напојување и никако нонаме напојувања,земи ново не половно

Будзет ми е до 2500 денари.Ова G700 ми е спасот ама ај вакка некако работи

Будзет ми е до 2500 денари.Ова G700 ми е спасот ама ај вакка некако работи
Епа зимај го тоа половното, и не ја користи графичката со тоа напојување додека не го ставиш кулер мастер да не ја изгореш :)

Епа зимај го тоа половното, и не ја користи графичката со тоа напојување додека не го ставиш кулер мастер да не ја изгореш :)

Добро благодарам многу јас еве работи тоа не е проблем ама морам сестрами на факултет да учи.се надевам дека едно прозорче со текст не праи проблем така ?

Добро благодарам многу јас еве работи тоа не е проблем ама морам сестрами на факултет да учи.се надевам дека едно прозорче со текст не праи проблем така ?
Најдобро е да ја извадиш графичката и да не ризикуваш, ако графичката бара толку струја а напојувањето не и испорачува колку што и е потребно може да ја изгориш, а и не е здраво за електролитите подобро е да ја извадиш и да се стрпиш додека не го наместиш кулермастерот

абе за игри да не ја користиш. за десктоп работење не троши многу графичката. нека стои графичката, но игри не играј додека не ставиш ново напојување.
земи си помоќно напојување, нека има резерва снага.

абе за игри да не ја користиш. за десктоп работење не троши многу графичката. нека стои графичката, но игри не играј додека не ставиш ново напојување.
земи си помоќно напојување, нека има резерва снага.
Ок благодарам многу иначе уклучив Bttlefield 3/4 и WWe не се гаси ама само за десктоп ќе ја користам за сега

I dvete ti se dobri, vidi koe ima podolga garancija. 960 moze da tera i so 400 vati.
Jas imav Antec 450W so Radeon 7870 i terase super.

Дечки го зеамв Cooler Master B700 55A се е ок си работи без проблем ама ми се зезна кулерот на процесорот Tower Cooler и сеа сум на сток кулер.
Кукиштето е мало стандардно и сеа е пикнато во ќоше а отворена е страната накај ѕидот и приметив дека напојувањето грее ама така малце повеќе муислам минатото кинеско не грееше волку ова стварно цела страна се осеќа.Дали е тоа во ред да грее и дали да го затворам и да ставам повеќе кулери ?

Дечки го зеамв Cooler Master B700 55A се е ок си работи без проблем ама ми се зезна кулерот на процесорот Tower Cooler и сеа сум на сток кулер.
Кукиштето е мало стандардно и сеа е пикнато во ќоше а отворена е страната накај ѕидот и приметив дека напојувањето грее ама така малце повеќе муислам минатото кинеско не грееше волку ова стварно цела страна се осеќа.Дали е тоа во ред да грее и дали да го затворам и да ставам повеќе кулери ?
никогаш топлина не е на арно ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom