Напад на московскиот аеродром

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Ваљда ќе има повратна акција....овие треба сите да се сотрат тие терористи, тие не се за во овај свет.... изгорени за пичка се, кај 1на не можат да манат па 72 бараат, абе сотрете ги, се надевам на брза реакција на КГБ пардон ФСБ :) .....

Kривицата лежи во америка. Со нивни луѓе ја подбуцнуваат русија да се сврти против муслиманите, со цел да им помогни во уништувањето, а после тоа само таа да си ги искористи благодетите нафта плинови и што знам уште што.На крај, како што спомна некој член претходно поеќето се пештерски луѓе незнаат газо да си го избришат , знаат само да стиснат едно дугме и да се разнесат на сред плоштат за 72 девици. Испран им е мозокот, али мора да ги користат таквите специјалки за одбрана против америка :-)

Евреите ли го направија ова?
Значи нема шанси да се тие кои го направија кои признаваат дека го направија кои направија и во минатото вакви работи и
кои кажуваат дека пак ќе прават вакви работи.
Не се тие туку некој трет.

А што ако овој напад е дело на чеченци,на пример?
Ти се солидаризираш со страданијата на руската раја или немаш тоалетна?

А што ако овој напад е дело на чеченци,на пример?
Ако е ова дело на Чеченци (како што и е), тогаш нема потреба од труење од типот: Евреите се, или ЦИА е.

Ако е ова дело на Чеченци (како што и е), тогаш нема потреба од труење од типот: Евреите се, или ЦИА е.

А шо им текнало на тие чеченци (ако се тие) да изведуваат такви напади?
Од 1991 кога прогласиле независност до 1994 имале секуларен режим со Џохар Дудаев од советската авијација...
Признавање на независна чеченија и подршка на секуларна власт ќе ставеше крај на радикален ислам таму уште пред да фати корен.
А корен фати после инвазијата 1994...
Зошто Азербејџан или Молдавија смеат да се независни а Чеченија не?

Инаку населението на Русија се намали за некои 16 милиони од распадот на СССР со денес, незапаметен демоцид во повоената светска историја, а сето тоа од страна на православни (како тебе) владетели и олигархија...
Сосема тивко и без медиумски фанфари исчезнаа 16 милиони руси 1991-2011...

--- надополнето ---

http://en.wikipedia.org/wiki/Aleksey_Petrovich_Yermolov

Руски генерал од 19ти век. Се борел со Наполеон, па го пратиле на Кавказот. As it is remembered by the Chechens, if one saw burnt villages; mutilated corpses of men, women and children; raped women; etc... one knew that Yaarmul had been there. Кратки црти гангста босс на Кавказот бил.

О торговле оружием в Чечне

...а од каде чеченците во услови на тотална блокада се снабдуваа со оружје и опрема...

...
Се солидаризрам, погрешно е?
Инаку кога ми снемува тоалетна, користам хартија за штампач, но не било каква, замижувам на едно око за оловото и ги принтам твоите постови. Така станувам модератор како Lupus - сите мислења одат во единствена апроприејт тема.

Се солидаризрам, погрешно е?
Инаку кога ми снемува тоалетна, користам хартија за штампач, но не било каква, замижувам на едно око за оловото и ги принтам твоите постови. Така станувам модератор како Lupus - сите мислења одат во единствена апроприејт тема.

Се губиш.
Не знам зошто си толку погоден и возбуден кој бил а кој не бил модератор, биди спокоен можеби еден убав ден и ти ќе добиеш ултимативно признание во животецот свој...
Не дека твоите постови досега имаа некаква вредност, но малку по малку до достигнуваш дното.
Се солидаризираш со 16-те милиони руси кои ги нема и ги снемува рапидно под власт на православни (како тебе) владетели и олигарси, а црквата руска секако е потресена од сето тоа...се тресе...
Тотален оф-топик предизвикан од немоќ да се одговори на едноставни прашања како на пример...

http://forum.kajgana.com/showthread...иот-аеродром&p=4052192&viewfull=1#post4052192

Бидејќи со игнорантност не се даваат одговори еве некој друг нека одговори како се роди радикалниот ислам во Чеченија...

Имаше една интересна тема...
http://forum.kajgana.com/showthread.php?54655-Чеченија-и-Русија

П.С. Земи малку од хартијата за принтање да се подизбишеш откако ќе свршиш читајќи ја темата посочена во линкот...има многу мртви цивили ама тоа тебе посебно те радува...од оние “миљардате„ се...како што еднаш се изрази...

...а од каде чеченците во услови на тотална блокада се снабдуваа со оружје и опрема...
Шверц.
Пример, појасот Газа.
Иако се под потполна блокада и контрола, сепак успеваат да прошверцуваат оружје.
Чеченија е далеку поголема област, главно планинска.

Шверц.
Пример, појасот Газа.
Иако се под потполна блокада и контрола, сепак успеваат да прошверцуваат оружје.
Чеченија е далеку поголема област, главно планинска.

Не туку продажба на оружје на големо од страна на руски офицери но и обични војници, што и не е некоја тајна во Русија...потврден и јавен факт,заедно со други видови “соработка“ меѓу руската команда и чеченците...
На линкот има и “ценовник“ на руската армија за снадбување на чеченците со оружје и опрема...

Многу лесно можело да се избегне раѓање на радикален ислам таму,но агендата била друга...

Не туку продажба на оружје на големо од страна на руски офицери но и обични војници, што и не е некоја тајна во Русија...потврден и јавен факт,заедно со други видови “соработка“ меѓу руската команда и чеченците...
На линкот има и “ценовник“ на руската армија за снадбување на чеченците со оружје и опрема...

Многу лесно можело да се избегне раѓање на радикален ислам таму,но агендата била друга...
Да, ама и тоа преставува еден вид шверц.

UPDATE: Israeli 'Security' Firm ICTS Helped Provide 'Security' at Russia's Domodedovo Airport

The details about this 2009 article are here, but it's PDF and I don't know how to copy and paste the story.

The story goes into a little detail about how Security Partners Ltd., the ICTS Europe subsidiary in Russia was going to assist with 'security' at Domodedovo airport.

The SAME ICTS that on 9/11 helped those MOSSAD agents, made up to look like Arabs, onto several flights.

The SAME ICTS that let the 'Shoe Bomber,' Richard Reid board.

The SAME ICTS that sent a 'sharp-dressed man' to help out the Christmas day 'underwear bomber' board a flight, with no money and NO PASSPORT.

Surely this can't be related to Russia getting ready to recognize a Palestinian state, could it?

Would Israel be so low, sneaky and murderous as to use a FALSE FLAG to accomplish their goals?
Fatah official Nabil Sha'ath tells Al-Hayat newspaper that Dmitry Medvedev will affirm Soviet Union's 1988 recognition of a Palestinian state during West Bank visit. By Barak Ravid

Israeli officials fear that Russian President Dmitry Medvedev will announce on Tuesday during a visit to Jericho that Russia recognizes a Palestinian state based on the 1967 borders.

Officials became concerned following an interview given by Fatah official Nabil Sha'ath to the Al-Hayat newspaper on Tuesday. Sha'ath said that Medvedev would affirm the Soviet Union's 1988 recognition of a Palestinian state - a recognition that was based on the declaration of independence made by Yassir Arafat that year.

Such a move would be significant, particularly since Russia is a member of the Quartet of Middle East peace negotiatiors.​
Source: Haaretz

Either ICTS is the sloppiest 'security' firm in the world, or...

UPDATE It's Odigo story, told in Russian
Russia's security agencies received a warning ahead of today's blast of a possible attack on a Moscow airport, news agencies reported. "We received information that in one of Moscow's airports a terrorist attack could possibly take place," a source told RIA Novosti.​
Why would a 'terrorist' warn those ahead of time that he/she/they were going to blow something up, since that diminishes the unknown, which if part of terror's MO?

Unless they wanted to warn some 'Chosen Ones,' like the REAL 9/11 perps did when they sent a message to the Israeli-owned instant messaging company Odigo in NYC to let them know to get the hell out of Dodge, the 'MOSSAD Flying Aerial Circus' was going to pay New York a visit.
Two employees of Odigo, Inc., an Israeli company, receive warnings of an imminent attack in New York City about two hours before the first plane hits the WTC. Odigo, one of the world’s largest instant messaging companies, has its headquarters two blocks from the WTC. The Odigo Research and Development offices where the warnings were received are located in Herzliyya, a suburb of Tel Aviv.

The two employees claim not to know who sent the warnings.

He said the employees did not know the person who sent the message, but they traced it to a computer address and have given that information to the FBI.” [Washington Post, 10/4/2001] Odigo gave the FBI the Internet address of the message’s sender so the name of the sender could be found. [Deutsche Presse-Agentur (Hamburg), 9/26/2001] Two months later, it is reported that the FBI is still investigating the matter, but there have been no reports since.
Source: History Commons

Herzliya, Israel just happens to be the HDQ's of that murderous outfit of assassins; thieves, liars, throat-slitters and baby killers, the Israeli terrorist outfit AKA the MOSSAD

Your IP address is like your home address, a real physical location that would be easy to find, so why did the FBI sit on the info?

http://careandwashingofthebrain.blogspot.com/2011/01/israeli-security-firm-icts-helped.html

Ti ako imas pojma od nesto,jas kurot si go secam... Imam primeteno vo sekoja tema,ama bas vo site temi e edno i isto, site muslimani vo svetot se teroristi, za niv nema mesto nikade, tie se vaka,treba da se vojuva ova ona, abe decko, ako sakas da siris verska omraza, i da mi se prajs ko da si naj golemiot vojsko vodac na hristjanite togas odi vo Avganistan i vojuvaj, u opste ako veruvas deka za toa se raboti.. Dostate bre aman veke so ovie muabeti... Site ovie teroristicki napadi niz celiot svet e prlajvite igri na SAD, se so cel da se sozdade verska ne tolerancija, za da se moze imperjalizmot na SAD da se siri i da ostane vaka kako sto e:toe:

Ti ako imas pojma od nesto,jas kurot si go secam... Imam primeteno vo sekoja tema,ama bas vo site temi e edno i isto, site muslimani vo svetot se teroristi, za niv nema mesto nikade, tie se vaka,treba da se vojuva ova ona, abe decko, ako sakas da siris verska omraza, i da mi se prajs ko da si naj golemiot vojsko vodac na hristjanite togas odi vo Avganistan i vojuvaj, u opste ako veruvas deka za toa se raboti.. Dostate bre aman veke so ovie muabeti... Site ovie teroristicki napadi niz celiot svet e prlajvite igri na SAD, se so cel da se sozdade verska ne tolerancija, za da se moze imperjalizmot na SAD da se siri i da ostane vaka kako sto e:toe:
Stefanov likes this.....i mene mi delluva taka turistov..ima nekoj komplex...ali sekoj so svoite razmisluvanja..

Не зборува за сите муслимани, туку за оние кои јас не можам ни да ги наречам луѓе. На САД не им треба верска нетолеранција - САД самите со овој посран претседател не знаат на кому попрво газ да му лижат. И ова се знае чиво дело е и нема што да се крие и да се бара некаква си друга позадина (САД, Израел ил нз што друго). Верската нетолеранција ја шират токму тие муслимани, кои во војна за територија го мешаат бога и од национално ниво работата ја шират на религиозно ниво (САД не сум ги слушнал до сега да бара обединување на сите Христијани и сл). Ако Христијаните исто така би делувале-тогаш нема бог што ќе ја запре војната помеѓу овие две религии.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom