Најубава македонска балада

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Која според вас е најубавата македонска балада на сите времиња? Знам дека нашава естрада е хаос, песните се уби Боже, ама сепак сметам дека има некои песни, особено балади кои ќе останат евергрини.

Значи повелете кажете си која е најубавата македонска балада, да видиме дали може да направиме некое сумирање отрпилика. :)

владо јаневски - некогаш и негде, а убава е и "ако не те сакам". моментално друго ништо не ми текнува =)
и, секако, од тоше повеќе има. љубена, зошто отиде, громови на душа, тајно моја... многу има.

Кога ќе се каже зборот балада мене прво на што ми текнува се одличните балади на Владо Јаневски. Некои балади кои се постари навистина не ми текнуваат. Иако сигурно ги има.

Затоа тука ќе кажам Некогаш и негде прекрасна балада, дури беше избрана пред некоја година за балада која била најголем хит во Македонија.
Од постарите Кој е крив, Тогаш некоја будала и Црно Тиквешко, а од поновите песни на кои сечам вени :) се Лесно ти е да ме оставиш и Ко да вчера не ни било никогаш.

И тука би ги спомнала Тајно моја, Илузија, Громови на душа и Усни на усни од Тоше.

Се сетив и на Муза од Мартин Вучич единствена негова убава песна која е напишана од Тоше.

Мене сите овие ми се преубави и јас стварно не можам да се одлучам за една. :)

Vlado Janevski gi ima ispeano definitivno najubavite baladi - "Ko da vcera ne ni bilo nikogas", "Lesno ti e da me ostavis", "I togas nekoja budala", "Sto i da e ke pomine" i uste eden kup :)
Trajce Manev - "Osamen"
"Sonce za tri svetovi"
Ima i Elena Risteska nekolku dobri kako "Usni kako temno mastilo", "Esen vo mene"
i se razbira od Tose ima eden kup baladi vo koi se pronaogam celosno :)
"Gromovi na dusa", "Malecka", "Nemas ni blagodaram", "Nemir" itn itn

Мене лично најголем впечаток ми оставиле "И тогаш некоја будала" од Владо и "Громови на душа" од Тоше. И онаа "Сонце за три светови", врска немам од кого е.

Горе долу, се согласувам со досегашниве постови.
Најубава ми е „Ко да вчера не ни било никогаш“ од Владо, а од Тоше, сите негови балади ми се допаѓаат, особено „Тајно моја“.
Исто од Џафер „Сонце за три света“
Не знам дали се сеќавате на „Срце тетовирано“ од Александар Митевски. Исто така, прекрасна балада.

И, ако спаѓа во балади, „Опасно сум вљубен во тебе“ од Драган Каранфиловски- Бојс.
Има уште, меѓутоа не ми текнуваат во моментов.

Не знам дали се сеќавате на „Срце тетовирано“ од Александар Митевски. Исто така, прекрасна балада.

Ако се сеќавам добро, таа песна Александар Митевски ја пееше заедно со Трифун Костовски, што ми ствараше одбивност кон песната. Инаку не е лоша.

Владо Јаневски - И тогаш некоја будала, Не зори зоро и Црно тиквешко
Силви бенд - Ангели ме носат
Олгица Христовска - Свирете ја зајди зајди
Куку Леле - Ме канат на свадба
Игор - Скопје, Сарај, Матка
Тоше - Солзи прават златен прстен, Боже чувај ја од зло, Тајно моја

Има уште еден куп, овие се први на ум што ми дојдоа.

Славе Димитров - Чија си
Славе димитров - И таа љубов ќе остане
Драган Мијалковски - Кажи нешто драга
Владо Јаневски - Црно Тиквешко
Дарио - Меѓу сите ѕвезди
Тоше Проески - Полско цвеќе

ДАли крајот вака мириса - Брејк/ или во бестрага, не знам точно како се вика песната, ама на прво место ја ставам :uvo:
Сонце за три света - Мики Џафер
Чија си - СЛаве Д.
Свирете ја зајди, зајди (таа година на МАкфест ми беа најубавите песни)
Месечина - Калиопи
од Тоше баладите не ги одвојувам, сите ми се нај нај...:raz:

Мои фаворити:

Љубена, Полско цвеќе, Усни на усни, и мнооогу други од Тоше Проески
Што и да е, ќе помине, Некогаш и негде, И тогаш некоја будала, Ко да вчера не ни било, Лесно ти е да ме оставиш, Ти немаш право - Владо Јаневски
Таму некаде - Ѓорги Крстевски
Милион Долари - Архангел
Еден Бакнеж - Нина Спирова
Сонце за три светови - Џафер
Ме канат на свадба - Куку Леле
Би се викал те сакам - Нокаут
Месечина - Калиопи
Пријател - Ареа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom