Најпотресна смрт во светот на фудбалот

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Не е фер шо се случи со Миклос Фехер.
Ептен жално кога го гледав клипот,така од еднаш,ауф на терен,живот бе:cry::cry::cry:

Бебињата ги викаат зашто од таа генерација сите биле заедно од младинските школи и стигнале заедно во прв тим под команда на еден тренер незнам како се викаше. И затоа ги викала Бебињата на тој_тренерот_името. И си остана до сега....

на сер мат безби.дел од екипата беше и сер боби чалтон

на сер мат безби.дел од екипата беше и сер боби чалтон

Исто и Данкан Едвардс, Шкотланѓанец.За него имало предвидувања дека ќе биде најдобриот играч, и Чарлтон рекол дека Едвардс е подобар од него.Едвардс ја преживела несреќата, ама после неколку дена починал од повредите.

дефинитивно највеќе се наежив кога го гледав клипон од играчот на Бенфика...Фехер мислам беше....тоа ти се вика глуп живот....трчаш и наеднаш ајт те снемуе....

Несреќа на фудбалски натпревар во Абиџан

povreda-afrika.jpg
Најмалку 22-ца луѓе загинаа, а 150 се повредени при уривање на дел од ѕид на стадион за време на фудбалски натпревар во главниот град на Брегот на Слоновата Коска.
По уривањето на ѕидот настанала паника, се создало стампедо и газење на навивачите.
Полицијата се обидела да интервенира, но тоа ја влошило ситуацијата.
Натпреварот го следеле над 50.000 гледачи, поради што се стравува дека бројот на жртвите може да биде поголем.

Антонио Пуерта од Севиља, 22 години, а жена му 6-ти месец трудна :(

Е така беше. Браво што се сети. Цела генерација погина тогаш но остана главниот. Сер Боби Чарлтон... Но веќе тоа е за во фан клуб Манчестер.

Базбиевите Бебиња ги викаа, но не загинаа сите во несреќата, ама добар дел.

незнам за вас останатите, ама за мене најпотресна смрт е онаа на тимот ан Торино, кога цела екипа загинале во авионска несреќа, сите до еден, без преживеани.

то бил најголемио тим што некогаш играл во Италија, каков Јувентус, каков Интер каков Милан, сите биле нули.

на 4ти Мај 1949 година, враќајќи се од Лисабон после пријателскиот натпревар со Спортинг, на ридот Суперга крај Торино авионот се урнал во црквата на врвот на ридот поради ложото време. загинале сите што летале, 18 фудбалери, 5 членови на клубот, 3 новинари меѓу кои и основачот на Тутоспорт (Ренато Казалборе), 4 членови на екипажот како и водичот.

меѓу попознатите играчи се легендата Валентино Мацола татко на Сандро Мацола, потоа Валерио Бачигалупо, Ромео Менти и Марио Ригамонти. последниве двајца имаат и стадиони во Италија со своето име.

биле 5 пати по ред шампиони на Италија, последното Скудето го добиле постхумно бидејќи поради несреќата првенството било прекинато, а Скудетото му било доделено на Торино, кои и онака бил убедливо прв.

репрезентацијата на Италија се состоела од 10 играчи на Торино, а само голманот бил од Јувентус. и тоа италијанците тврдат дека голманот намерно бил од друга екипа за да не биде Италија составена од 11 играчи на Торино. тие требало да играат и на Светското во Бразил 1950, но поради несреќата Италија крпела тим и изгубила уште во фазата по групи.

Смртта на Фое зашто највеќе ја памтам, и на Фехер исто беше жална ептен, само помалце ја памтам

еве го Фехер, уште потажна е реакцијата на соиграчите :(

http://youtube.com/watch?v=nEBBcmIawC0

Ја веќе не играм фудбал:kesa:

Луѓе ај кажете кога е било ова...уствари пишува на 25.01.2004 но на која утакмица, дали е првенство, лига на шампиони...ај ве молам малку повеќе инфо!!!

Ја веќе не играм фудбал:kesa:

Луѓе ај кажете кога е било ова...уствари пишува на 25.01.2004 но на која утакмица, дали е првенство, лига на шампиони...ај ве молам малку повеќе инфо!!!

португалско првенство сезона 2004/2005 Виториа де Гимараеш - Бенфика

се секавам само на Пуерта , многу жално беше
Но сум ги гледал и клиповите на Фое , Фехер и фудбалерот од арабија кои велат дека останал парализиран без врвен пршлен .Стварно е жално не сакам такви трагедии,жално ми е кога ги гледам

Според мене,на Пуерта.И некако ми се чини дека Севиља без него не е иста како таа што беше со него

Уф ме наежи..Нека почиваат во мир.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom