Најпопуларна турбо-фолк песна

• Креатор на темата Креатор на темата Ѕвер
  • Време на започнување Време на започнување
У последно време најпопуларни се Дадо Полумента и Дара.
Башка песниве што се вртат кај нас (95%) не ни спаѓаат у турбо-фолк, поради тоа што турбо фолк, како поим престана со сељачките хармоники и лошо укомпонираните текстови на Цеца и Лепа Брена облечени у светкави миничи (пред 10-ина години). Ова сегашново е повеќе некоја комбинација на поп-фолк, али на тој шо не слуша не моеш да му објасниш :). А најголем број од сите шо пљукаат по музиката, и самите идат по кафани и ја слушаат по дома, али се срамат да си кажат :tv:

Ljuge dobra e temata ama pogresno go definirate turbo-folkot dobro sega sekoj ima pravo na svoe mislenje ama da vi kazam,edna rabota ne se site pesni turbo folk,Eve zemete primer od nasite roditeli,tie sto slusale na vremeto zboruvam od 80-te natamu do 90-te go slusale Sinan Sakic uglavno Juzni vetar,A neli i samite velite oti Turbo folkot nastanal od 91 natamu znaci ima razlika, Najpoznati turbofolkeri se ke gi nabrojam onie sto se stvarno turbo folkeri eve gi:

• Sanja Maletić
  • Sanja Đorđević
  • Mina Kostić
  • Olja Karleuša
  • Vesna Zmijanac Ima uste samo ako gi nabrojam tuka,ke nema mesto,e ova se pravi turbofolkeri,ako gi slusas nivnite pesni ke vidis,oti nemaat nikakva logika,Ama kako sto rekov sekoj ima pravo na svoe mislenje ne sum nekoj branitel na turbo folkot,naprotiv ne go slusam zatoa go napisav ova zatoa sto mislam oti srpskata muzika se razbira pogresno pozz:smir:

Ја незнам што се замарате за кој што слуша, кој што сака тоа ќе си слуша, ја гарантирам тие што го мразат турбо фолкот дека од него се имаат милион пати опиено само се праат...ја не сакам метал музика ама не ни сакам да се замарам дали другите сакаат или нејќат и не се фолирам да пишувам дека е забегана музика и ред други работи.

Иначе еве некои добри песни

Кој слуша турбо-фолк, јас тоа не знам, но тоа е „силување“ на другата музика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom