Најомилено чоколадо?

• Креатор на темата Креатор на темата влатко
  • Време на започнување Време на започнување

Која ви е омилена чоколада зошто?

• Вкупно гласачи
    921
Кога станува збор за чоколадо, не пребирам. Секакво јадам - и млечно и за готвење, само шеќерни табли не сакам, не ми се убави.
Омилена марка на чоколадо немам. Купувам секакви, од Милка, Дорина, па се до Агроплод и Албени :) .
Порано најдобри ми беа Нестле, но сега веќе не ги произведуваат:(. Од нив најомилено ми беше белото (според мене, белото чоколадо на Нестле беше најдобро од сите други бели чоколади), Нестле страчатела и Нестле Crunch.

Секогаш пробувам нови вкусови, но сепак најмногу ги сакам наједноставните млечни чоколади од која било фирма.

Инаку, некои од поомилените ми се:

Најлепше жеље - млечна чоколада
images

Пионир - со лешници
images

Mилка ноисет
images

Тоблероне
images

Агроплод - добро чоколадо за малку пари.

images

Најлепше жеље - pucketavci :)
nzeljice-pucketavac-50g-244x204px.jpg

Исто така, добри се и чоколадите на Алпико во КАМ што се продаваат. Не се многу скапи, но се многу вкусни.
Во КАМ има и едни за готвење, 17 денари се (пишувам цена, дека има едни и од 15 ден. ама не се толку убави), ама многу се добри. Кремасти, нормално благи и многу вкусни.

Пред две-три години, добив едно чоколадо од Австрија. Не знам како се викаше, не запамтив, беше обично млечно чоколадо ама беше превкусно. Вистинско чоколадо.

Милка, Горенка, Дорина... и оние Животинско царство, нема заменливи :)

Ritter-all.jpg

Ритер Спорт едно и единствено, за ова розевото од јагода луѓе убивам :D

146558_ferrero_rocher.jpg

3031.jpg

vitaminka-atlantis-praline-200g-large.jpg

И Alpiko е одлично!

Мразам овошни чоколада и највкусни ми се тие со лешници, стандардните верзии.

IMG_3140%2B%2528Large%2529.JPG

stark-cokolada-najlepse-zelje-sa-keksom-90g_0.jpg
img_pageTop_004.jpg
lesnik.jpg
images
images

Имаше и едно Kidy млечно, ама немам видено такво по продавнициве.

Добро е, но со годините навиквав на темен чоколад (dark) и сега тие млечните са ми многу слатки, но се пак не бив отказал на Линдт или на Кадб'ри оние со стафидки и лешници.

Самошто јадев Branche. Дај бе нека почнат да ги доставуваат и тука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom