Kaj saka neka e montirana,ako zamrzne taa so DF ke si odmrzne toa e najmal problem.Да ти одговорам и за климата
Замрзнува оти е ниско монтирана на 40см од тротоарот,и тука лежи ладниот и влажен воздух
Tuku eve ti slika da vidis kako izgleda susac.

SUŠAČ GASA split - Bing
Bingi intelligentne otsing võimaldab teil otsitavat kiiremini leida ja pakub teile preemiaid.
Brakos - FILTER SUŠAČ GASA I IGLIČASTI VENTIL
A eve i video na Haier Flehis na 30:14 ke go vidis cevceto prosireno(susacot).

Обзор кондиционера Haier Flexis - компрессор от Mitsubishi Electric!
Купить Haier Flexis со скидкој - https://www.centrclimat.ru/magazin/product/split-sistema-haier-flexis-dc-inverter-as25s2sf1fa-b-1u25s2sm1fa?utm_source=youtu...

Mozi e zavitkano so izolacijata na kompresorot.
Cisto sumljam da nema susac,samo se so pmali kapacitti susacite,a ima i so pogolemi kapaciteti susaci.
Inace na tvojata mu fali troa freon,posto vo sredinata ne ja dopobeluva do kraj izmenuvacot pred da odi vo kompleten DF.
Ja sredi li rabotava.
Ako posirokata cevka zagreva od 75-80c temperatura merena na izlezot od nadvoresnata edinica ,i ako kompleto go pobeluva izmenuvacot pred DF ke treba da e vo red.Ostaj ti ne mesaj pritisoci kaj inverteri.So pritisoci samo kaj on-of.
Автоматски споено мислење:
Dokolku ne si cel den doma i temperaturata ne paga pod 8-10c nadvoresnata pa duri i nokno vreme nema nikakva potreba od non stop vklucuvanje.I jas se slagam so tebe.Ako sum 5h doma i toplo ne mi treva 24/7klima da raboti.Malce e glupo,a nadvor temperatura 10-20c vo tie 24h.Jas koga e potoplo duri i po 2h otvoreni se prozorci vrati,od so maka da gream.Апсолутно се сложувам.
Секој може да провери..
Кај мене секогаш кога ја исклучувам климата на 3-4часа имам помала потрошувачка..
-Инаку доколку не си цел ден дома која е логиката да грееш ,секако имаш и многу помала потрошувачка..
-Бујрум секој нека проба и нека ја изгасне во седум а запали во 17часот кога ќе дојде од работа , оти и така треба да проветрува и да падне температурата во просторијата,и нека провери сметка разлика..па сака нека биде и 0степени надвор а и 12степени..освен ако не е -15надворешна
Али овде сеа ќе се јават докториве по се и сешто и идолопоклоници на клими....како тоа не одело,се оптретувала климата,и млатење празна слама, и теории ..
Па затоа и владее и го наметнаа онаа ступидно убедување оти клима не се гасне и треба да работи и кога не си тука..Какво лудило..
Последно уредено: