Ve citam XX,strani ama samo onaka,no ova so gledam deka so izduv na klima 35,8° a teloto od covek e okolu 36°, na 3m od klimata i so mal fan ke bidi 25 a mozi i pomalce+zagubi na toplina i posle so 200w, se toplele.....!
Ma koe toplejne ...
Na nadvoresna minus T°, i sobna 20°pod 450w izduvot ke padni pod 40° i pocnuva promaja custvo! Kakva saka neka e klimata i so kakov i da e kompresor/izmenuvac/izduv itn ...
Pozzz
Ma koe toplejne ...
Na nadvoresna minus T°, i sobna 20°pod 450w izduvot ke padni pod 40° i pocnuva promaja custvo! Kakva saka neka e klimata i so kakov i da e kompresor/izmenuvac/izduv itn ...
Pozzz
Автоматски споено мислење:
Delumno e taka i spored mene ...Bitno i edinstveno točno e tvoeto čustvo, ako ti e tebe prijatno togaš e ok.
Sekako deka vo sobata T će se održuva ili će raste zavisno od nadvorešnata T, 35C e sekogaš povisoko od tvoite barani 23.5 C.
Mene na primer nikako ne bi mi bendisalo promaja so 1000m3/h na 35,8C bidejći na 4 m toa nema ni 25 C, no toa sum jas....
Znači deka gree ne mu ja misli sigurno deka gree. A deka klimata modulira nisko modulira, ama mislam koga bi go pravela istoto no da održuva 37 C so šaltanje vo najmalite brzini bi bilo po moj ćef.